Pulzar

Belépő
MindenkinekIngyenes

Partyajánló

Digitális szomszéd-konform köztéri buli @ Szabadság Tér

Fellépők
Dátum 2010. május 28. – 2010. május 30.
Helyszín Szabadság Tér, Budapest
Stílus Rock, Electro, Minimal, Tech-house,
Techno
Digitális szomszéd-konform köztéri buliA jövő audio-vizuális csatornái a Szabadság téren: Koncertek, fejhallgatós csendiszkó, futurisztikus parkmozi Vasárnap egész nap családi programok!Szabadság Tér

Digitális szomszéd-konform köztéri buli @ Szabadság Tér

A jövő audio-vizuális csatornái a Szabadság téren:
Koncertek, fejhallgatós csendiszkó, futurisztikus parkmozi
Vasárnap egész nap családi programok!

Idén negyedik alkalommal a Szabadság tér egy hétvégére teljes mértékben a jövő városává formálódik, a szomszédokat  este 10 után sem háborgató köztéri eseményekkel. A hagyományosan a Belvárosi Fesztiválhoz kapcsolódó eseményen a péntek a zene és a tánc színtere egyszerre kétféle, fejhallgatón élvezhető muzsikával, szombaton a koncertek után fejhallgatós mozi-piknik várja a városban kószálókat, izgalmas programok után sóvárgókat. A vasárnap a családoké, kisebb és nagyobb gyermekeknek szóló koncertekkel, játékokkal, vidám programokkal.
 
május 28.péntek 17.00-04.00
koncertek + párhuzamos dj-kapcsolás
Délutántól koncertek, utána: egy köztánctér – többféle stílus. Itt békésen megfér elektronikus és nosztalgikus irányultságú downtown-fantáziáló, és a szomszédok miatt sem kell aggódni. Zajtalan buli éjjel a parkban: ránézésre egy táncparkettnyi DJ a belváros egyik legimpozánsabb terén - érzésre pedig az otthoni szabad zeneválasztás élménye – a friss levegőn.

A fejhallgatóért letétbe feltétlen legyen nálad személyi okmány!
 
17.00-18.30 Kovács Kati és a Qualitons
18.45–20.15 Erik Sumo Band
20.30–22.00 Kispál és a borz
23.00–04.00 Csendiszkó
1. csatorna: Waxman, Vida G, Marvin – elektronikus hanghullámok, breakes-ropogós muzsika
 
2. csatorna: Sanyi, Haze, Káosz – retro csatorna 60-70-80-as évek soul, funk, disco, hungaro-beat csemegéivel
Vizuál: BP-Street
 
2009.május 29. szombat - 16:00-02.00
koncertek + futurisztikus parkmozi
az autós- és kertmozik emlékét eleveníti fel és újítja meg a szombati családi moziprogram: az est folyamán 2 vásznon több film pereg
17.00-18.30  Twist
18.45–20.15 The Carbonfools
20.30–22.00 Quimby
22.30-02.00 Csend-Mozi: 
22.30 Felvezető: Richter Nóra: Óra (9p) + Bodzsar Mark: Levegőt venni (25p)
23.00 külön csatornákon:
I. Zánkay Piros: Kocsonyaember (16p) Szabó Simon – Megyünk (11perc) Szimler Bálint: Itt vagyok (35p) Hajdú Szabolcs: Bibliothéque Pascal (105p) 156 2h 47 min
II. Dömötör Tamás: Czukor Show (88p) +) Dyga Zsombor: Köntörfalak (81)
169 2h 49p
LED: Chill-projektor: Yann Artus Bertrand – Home (93’)+ természethangok
 
2010. május 30. (vasárnap)
10.00 HALÁSZ JUDIT élő koncert          
11.00 Gólyalábas Bohócok
11.20 BRASS CIRKUS – Mese a tubatigrisről és a trombita-paripáról    
12.40 LEVENTE PÉTER – Kacagó koncert    
13.50 Gólyalábas Bohócok
14.10 LEGSZEBB KINCS A BARÁTSÁG c. mesejáték
15.00 MANÓ TRIÓ – Jázmin Csoport
15.10 ARANYTÍZ MUSICAL STÚDIÓ előadása
16.00 Gólyalábas Bohócok – eredményhirdetés
16.30 MAKÁM koncert – A vakond vára
 
KÉZMŰVES FOGLALKOZÁSOK
· Varázspálca készítés
· Hűtőmágnes készítés gipszből
· Gyöngyfigura, gyöngyállat, karkötő készítés
· Hímzett képeslap
· Fonott karkötő készítés
· Papírtündér készítés
 
Varázslatos CIRKUSZI AKADÉMIA
Artista, zsonglőr, táncművész, légtornász, bűvész-bemutató, játék, szórakozás, készségfejlesztés
 
· ARC- és HENNAFESTÉS
· BÉBI JÁTSZÓHÁZ
· LÉGVÁRAK
· ÁLLATSIMOGATÓ
· VETÉLKEDŐK értékes nyereményekért
 
19:00 -  21:30 Demjén koncert
 
KÖVETKEZŐ ESEMÉNY: Belvárosi Foci-Mozi. Nézd a 2010-es VB-t a szabadban, 16:9-es LED falon! 
2010.június 11-től július 11-ig. Szabadság tér
 
http://www.myspace.com/downtownfantasy4
 
 
JÖVŐNÉZŐ-FEJHALLGATÓ-ÉJSZAKAI-SZABADSÁG-TÉR
 
Zenekarok:
Kovács Kati and the Qualitons
Kanada Káosz megvalósította évtizedes álmát, és jobbnál jobb zenészeket bevonva összerakta a második évezred első és egyetlen autentikus magyar beat-funk-soul zenekarát. Fiatalos lendülettel zenélnek – kiegészülve Kovács Kati fergetes énekhangjával.
Szőke Barna – gitár, Premecz Mátyás - hammond orgona, vokál, Hock Ernő - basszus, vokál, G. Szabó Hunor - dob, ének, Kanada Káosz - kapitány http://www.myspace.com/thequalitons
 
Erik Sumo Band
A kétezerötben alakult Erik Sumo Band a honi popzenei élet különc mutatványosainak gyűjtőhelye, egy a szürreális elemeket popdalokkal oldó, fülbemászó számokat készítő zenekar.
Pápai István perka, Farkas Zoltán dobok, Drapos Gergely basszus,
Mészáros Ádám gitár, Tövisházi Ambrus bill., Kiss Erzsi & Harcsa Veronika - vokálhttp://eriksumo.blog.hu/
 
Kispál és a borz
A 23 éves zenekar még a búcsúkoncert előtt!
Kispál András - gitárok, zene, Lovasi András (1987-) (basszusgitár, ének, szöveg, zene, Dióssy D. Ákos - billentyűs hangszerek, csörgő, vokál, Mihalik Ábel, dobok, ütősök.
www.kispalesaborz.hu/
 
Twist
„Az egyetlen koncepció az, hogy mind a négyen beletesszük a legjobb tudásunkat...” – alapgondolat sokat ígérő és remek rockzenét sejtet.
Ábrahám Zsolt, Ács Oszkár, Szőcs Gergő és Szűcs Krisztián
www.myspace.com/thetwistband
 
The Carbonfools
Őket hallgatva hatalmába kerít minket a jótékony hatású, „pszichedelikus katyvasz”. A koncerteken pedig beszippant az a sajátos energiamező, amit létrehoznak...
Bicskei Titusz- kütyük, Fehér Balázs - ének, Keleti Tamás - dob, Süle Ferenc - kongák, Zana Zsazsa - basszusgitár, Fekete István - gitár
www.carbonfools.hu/
Quimby
A Belvárosi Fesztivál elengedhetetlen kelléke a zenekar. A Quimby újabb és újabb generációkat ejt rabul hiteles és ösztönös, a humort sem nélkülöző művészi teljesítményével.
Balanyi Szilárd zongora, orgona, szintetizátor, vokál, Gerdesits Ferenc dob, Kárpáti József trombita, KissTibor gitár, ének, mandolin, zongora, Mikuli Ferenc basszusgitár, Varga Livius ütőhangszerek, rap, vokál.
 http://quimby.mentha.hu/
 
DJ-k:
Haze
2000 óta a Tilos Rádió dj-je. A kezdeteket jelentő triphop, jazz és ambient lemezek után egyre inkább a funk, soul és reggae 45-ösök foglalják el a helyet utazótáskájában. A Budapest Brékcsokkerz dj-kollektívában magyar bulik és mixek köthetők a nevéhez. Több Erik Sumóval közös felvétele jelent már meg bakeliten magyar, olasz és német címkéken. Az elmúlt években heti rendszerességű portugáliai fellépései mellett több alkalommal szerepelt német, olasz, szlovén, lengyel vagy spanyol bulikban és rádiókban. Vj-ként Lisszabontól Novoszibirszkig vetített, többek között a Yonderboi produkció tagjaként.
http://www.myspace.com/vincevarga
 
Káosz
A Qualitons együttes szülőatyja, a Tilos Rádió DJ-e nosztalgikus-káotikus őrületben tartja hallgatóságát. DJ társaival a Budapest BrakeCsokkerz lemezpörgetője, a funktól az oldskool jungle-ig bármelyik pillanatban bármi előkerülhet lemeztáskájából
 
Marvin
A megtévesztő nevű női DJ repertoárja igazi nosztalgikus kikapcsolódást, virtuális sütkérezést ígér, hiszen mókás régi kislemezektől kezdve funk, soul gyöngyszemeken át eredeti discokig, és mai feldolgozásaikig megfordul a kezei között minden.  Sanyi több mint 10 éve játszik kis bárokban, szabadtéri nagyobb megmozdulásokon, és 2001 óta vezet péntek esti rádióműsort a Tilos Rádióban, a becenevéhez hasonlóan szemtelen MALE sTRip show címen. Eredeti nevén Kovács Kinga a dj-zés mellett sokat ül laptopja mögött szövegek szerkesztésével, fordításával és hanganyagok bütykölésével. Ha olvastál mostanában a Cinetripről (ahogy épp most is teszed), vagy hallottál már Cinetrip szpotot, akkor egész biztosan találkoztál már munkájával. Ősztől tavaszig a Merlin szerdai dancefloor jazz sorozatát vezeti, SoulTalk néven, a soliT csoporttal pedig audio-vizuális esteket szervez. Aki hallotta Parti Nagy Lajos Hősöm tere című zenés hangjátékát, már belekóstolhatott irodalmi tálalásaiba is.
http://www.myspace.com/marvinsan
 
Sanyi
A megtévesztő nevű női DJ repertoárja igazi nosztalgikus kikapcsolódást, virtuális sütkérezést ígér, hiszen mókás régi kislemezektől kezdve funk, soul gyöngyszemeken át eredeti discokig, és mai feldolgozásaikig megfordul a kezei között minden.  Sanyi több mint 10 éve játszik kis bárokban, szabadtéri nagyobb megmozdulásokon, és 2001 óta vezet péntek esti rádióműsort a Tilos Rádióban, a becenevéhez hasonlóan szemtelen MALE sTRip show címen. Eredeti nevén Kovács Kinga a dj-zés mellett sokat ül laptopja mögött szövegek szerkesztésével, fordításával és hanganyagok bütykölésével. Ősztől tavaszig a Merlin szerdai dancefloor jazz sorozatát vezeti, SoulTalk néven, a soliT csoporttal pedig audio-vizuális esteket szervez. Aki hallotta Parti Nagy Lajos Hősöm tere című zenés hangjátékát, már belekóstolhatott irodalmi tálalásaiba is.
http://www.myspace.com/sanyi_tilos
 
Vida G
Vida G. az az Vida Gábor 1999 nyarán került a Tilos Rádióba, dj Solid oldalán. Solid ekkor Palotai Zsolt péntek esti műsorában rendszeresen helyettesített mikor Zsolt távol volt így hát Gábor is elkezdett ebben a műsorban játszani. Később Gábornak saját műsora lett az Uno mely minden hétfő du. volt hallható 13:30-15:00 ig. Jelenleg kéthetente hallhatod őt a Tiloson szombat kora este 19 00- 20 00-ig  Allnightbreakz  Radio Show-ban, itt a Funktól a breakbeaten keresztül a dubsteppig minden hallható. Rendszeresen fellép Mango és Superman oldalán a ChaChaCha-ban pénteken illetve hétfőnként az Allnightbreakz-en Vida L. és Marka társaságában.
Rendszeres fellépő Budapest külömböző klubbestjein (Rewind, Deck Attack, stb..) és különböző fesztiválokon itthon és külföldön.
http://www.myspace.com/vidagallnightbreakz
Waxman
Vittorio Waxman a 80-as évek vége óta rabja a fekete korongoknak, 92 óta játszik aktívan DJ-ként, melyhez az igazi indíttatást vicenzai évei jelentették, ami nagyon jó közegnek bizonyult a funk, hip hop, és acid jazz gyökerek megismeréséhez. Több mint tíz éve vezet önálló műsort a Tilos rádióban, jópár éve Filter néven, melynek első egyórája régi, a második új zenei megjelenésekkel eleveníti fel a budapesti – és a neten keresztül határon túli - otthonokat és autóbelsőket. A hazai klubélet kialakulásától kezdve, régi Tilosos bulik állandó fellépőjeként, fesztiválok biztos pontjaként ütős nemzetközi gárdával hallhattuk egy mezőnyben. Hétköznapjain estsorozatokon játszik, jelenleg Daddy’s Favourites néven a Sandokan lépcsője alatti zugtól a Merlin nagyterméig.
http://www.myspace.com/vittoriowaxman
 
A FILMEKRŐL
 
Richter Nóra: Óra (9’)
„Tisztelt Szülők! Orsi a mai órára sem készítette el házi feladatát. Ezért megrovásban részesítem." Márkus Alajos 1994.10.14. matematikatanár. Létezik-e két valóság? Orsi, noha csak hat éves, felteszi a kérdést. A válasz a számokban rejlik.
 
Bodzsar Mark: Levegőt venni (25’)
40 évesek vagyunk. A tömegünk 75 kiló. Egy éve 73 volt. Kedvezőtlen tendencia, amit meg kell állítanunk.  A terv az, hogy 41 évesen 70 kilósak leszünk. Mától úszni járunk." (részlet a filmből)
trailer: http://film.indavideo.hu/video/f_levegot_venni/
 
Kocsonyaember (13’)
A kocsonyát készítő öregasszony konyhájában, a téli éjszakában életre kel a kis Kocsonyaember. Zánkay Piros meghökkentő rövidfilmje, a teremtő öregasszony harcát ábrázolja az amerikai hadsereggel.
www.laokoonfilm.com/kocsonyaember.html
 
Megyünk (11’)
Két barát elindul a tengerpartra egy kisteherautóval, a bealtatózott Nagyival a raktérben. Road movie egy kicsit másképp.
http://www.afterjka.com/film.htm
 
Itt vagyok (35’)
Viktor nem tud aludni, ezért a várost járja. Bolyongása során ismerősökkel és ismeretlenekkel találkozik. Valamit keres, mint ahogy mindannyian. (A 41. Magyar Filmszemle legjobb kisfilmje)
trailer: http://vimeo.com/9316150
 
 
Bibliothéque Pascal (105’)
Mona Paparu egyedül neveli hároméves kislányát. Egy külföldi utazás miatt a gyermeket a nagynénjénél hagyja. A nagynénitől a gyámhatóság elveszi a kislányt. Amikor Mona visszatér, a gyámhatóságon el kell mondania, mivel töltötte külföldön az idejét. A 41. Magyar  Filmszemle fődíjas filmje.
http://bpascalfilm.com/#/home/
http:/​/​www.facebook.com/​pages/​BIBLIOTHEQUE-PASCAL/​292425543876?ref=ts
 
Czukor Show (88’)
Egy országos televízió „kibeszélő” showjába érkezik egy vidéki férfi és a „sleppje”.  A talkshow témája: „Ma rendbe hozom a családomat”. A show kilép a műsor kereteiből...
http://czukorshow.hu/
http://www.facebook.com/pages/CZUKOR-SHOW/312176263894?ref=ts
 
Köntörfalak (81’)
Esztinek találkozója lett volna a parkban, ahova Zoli éppen betért, hogy "lopjon magának" öt percet. Az egész egy nagy félreértés volt, de a lány személyesen akarta tisztázni a fiúval, hogy köztük soha semmire nincs esély. (A 41. Magyar Filmszemle megosztott rendezői díja)
http://kontorfalak.hu 
http://www.facebook.com/Kontorfalak?ref=ts
 
HOME (’93)
A világhírű légifényképező, Yann Arthus-Bertrand "Otthon" című filmjében az ember környezetre gyakorolt hatását dokumentálja. A film producere Luc Besson.
www.home-2009.com/​

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó