Pulzar

Belépő
Mindenkinek2 500 Ft
Lányoknak 22h-ig ingyenes!

Partyajánló

Chi-Recordings & Kollektiva present Kill The DJ vol. 6. @ Merlin, Budapest

Fellépők
Dátum 2008-12-27
Helyszín Merlin, Budapest, V. Gerlóczy utca 4. bent az udvarban
Stílus Electronica, House, Breakbeat, Club
Chi-Recordings & Kollektiva present Kill The DJ vol. 6.A formabontó és haladó szellemű renegát mestereket felsorakoztató Kill The DJ széria soros vendége a stílusteremtő dj-producer-remixer: Switch.Merlin, Budapest, V. Gerlóczy utca 4. bent az udvarban

Chi-Recordings & Kollektiva present Kill The DJ vol. 6. @ Merlin, Budapest

A formabontó és haladó szellemű renegát mestereket felsorakoztató Kill The DJ széria soros vendége a stílusteremtő dj-producer-remixer: Switch.

A formabontó és haladó szellemű renegát mestereket felsorakoztató Kill The DJ széria soros vendége a stílusteremtő dj-producer-remixer: Switch.A nevével fémjelzett fidget house irányzat lesz a fő zenei szál ezen az estén, amelyen játszik még a szervező Chi és Kollektiva képviseletében Fine Cut Bodies, illetve Fullstereo, valamint az egyre komolyabb nemzetközi sikereket jegyző, budapesti Headshotboyz.

Az elmúlt másfél-két évben egy friss hibrid hangzás hódít a zeneblogokon, illetve az azokat újdonságokért pásztázó dj-k, promóterek partijain: a fidget house. Az irányzat tulajdonképpen a tech-house egyik vadhajtása, üde válasz annak alapvető sterilitására és kiszámíthatóságára.
Elcsúszó ritmusok, hamisan skálázó basszusok, hanyagul szabdalt hangminták, váratlan kiállások, meglepő váltások, koszos és zajos összhatás: nagyjából ezek a fidget house ismérvei, no és az, ahogyan lazán és játékosan képes magába olvasztani más műfajok legjobb pillanatait, legyen az dzsessz, funk, hip-hop, dancehall, broken beat, afro beat, electro, rave, UK garage vagy valamely modern világzenei stílus. A fidget house ráadásul tökéletesen igazodik a hihetetlen ütemben felgyorsult zenefogyasztási szokásokhoz (amit már a neve is jelez - a fidget kb. annyit
tesz: nyugtalanul ficánkoló, türelmetlenül izgő-mozgó). Az embereket ma már nem kötik le a hatperces számok a partikon. Üssön be, őrüljünk meg rá, aztán jöhez a következő - ez kell nekik.
Gyakorlatilag így működik a hip-hop dj-zés, amit a house-ra is simán lehet alkalmazni - magyarázza a fidget house alapfilozófiáját az irányzat kiagyalója és névadója, Dave Taylor azaz Switch.

Persze az egész viccnek indult néhány éve, amikor Taylor Jesse Rose-zal (Front Room, Made to Play, Loungin' labelek feje) együtt csinált pár beskatulyázhatatlan house zenét Induceve néven, és azon gondolkoztak, hogy süssék el ezeket a médiának. A poén pedig olyan jól sikerült, hogy mára egy globális szubkultúrává terebélyesedett, amely maga is folyamatosan újabb és újabb alágakat növeszt. Mindeközben az addig jobbára csak szűk körben értékelt Switch-ből globálisan a csúcson jegyzett über-producer lett...

De átugrottunk közel két évtizedet, csévéljünk vissza a kezdetekig! A Londontól nem messze eső, essex-i Harlow-ban született Dave Taylor megannyi kortársához hasonlóan a hip-hop-kultúra gyermeke volt, tinédzseréveit breakeléssel és mixtape-ek készítésével töltötte. Néhány évvel később, 15-16 évesen már R&B-ért és New Jack Swingért rajongott, a haverjai viszont jungle számokat fabrikáltak, és mivel ő állandóan ott lógott velük a stúdióban, egy idő után úgy érezte, eleget tanult el, megpróbálkozott hát ő is a a zenekészítéssel. A drum & bass-korszaka (melynek egyik termése 92-ben a Paradox-szal közös Too Bad For Ya a Moving Shadow-nál) rövid ideig tartott, és valószínűleg teljesen felhagy a zenéléssel, ha nem hallja Kenny Dope-ot és Todd Terry- t egy londoni illegális partin. Ez az élmény azonban olyan elementáris hatással volt rá, hogy azóta is a house elkötelezettje - és megújítója. Csillaga az új évezred hajnalán kezdett pislákolni (többek közt az amerikai house két bástyájánál, a Slip N Slide illetve Subliminal kiadóknál volt megjelenése), majd 2003-ban hatalmas villanással felragyogott: a Trevor Loveys-zal együtt írt, a spanjuk, Jimpster Freerange labelén kijött Get Ya Dub On nemcsak az év legátütőbb house- trekkjének bizonyult, de mára igazi, hivatkozási pontnak számító klasszikussá lett, egyben megelőlegezte a mai Switch-hangzást. A duó útjai sajnos hamar, további két maxi (Get On Downz, Just Bounce 2 This) és pár remix (pl. Chemical Brothers, Futureshock) után elváltak. A Switch alteregót Taylor vitte tovább, és tette hihetetlenül keresett, őrülten felkapott márkanévvé.

Az elmúlt négy évben kikerült a keze alól vagy félszáz remix (csak néhány példa mutatóba:
Armand Van Helden, Busta Rhymes, Coldcut, Hot Chip, Lily Allen, Nine Inch Nails, P. Diddy, Simian Mobile Disco, Underworld); producerként bedolgozott Robbie Williamsnek, M.I.A.-nak (A.
Brucker fedőnéven), illetve segédkezett Tricky legutóbbi és Santogold (2008 egyik felfedezettje) bemutatkozó albumán. Saját labele, a Dubsided közel két tucatnyi kiadányon van túl (olyan jövőformáló producerektől, mint Jesse Rose, Hervé, Duke Dumont vagy Lee Mortimer), de a tanítványával, Sindennel karöltve vezetett Counterfeet is szépen hasít. Szintén Sindennel közösen viszik a londoni Fabricban kéthavonta megrendezett Get Familiar klubestet, amelynek vendéglistája több, mint menő: A-Trak, Diplo, Feadz, Kissy Sell Out, Spank Rock stb.
stb.

Nem mellesleg Taylor további két klasszikust adott a house-nak: a Solid Groove-ként jegyzett, címéhez mérten beteg This Is Sick, illetve a szanaszét-cincált Apache-hangintára épülő A Bit Patchy (ami Eric Prydz remixének köszönhetően az electro-house színtéren is tarolt) egyaránt a mai napig játszott darab. Azt nem tudjuk, közülük valamelyik felcsendül-e a szettjében december 27-én a Merlinben, de az biztos, hogy az immár negyedszerre idelátogató Switch olyat zenél majd, amit sokáig emlegetni fognak azok, akik kíváncsiak arra, milyen a kötetlen, sablonokra, elvárásokra fittyet hányó house most, 2008 legvégén.

Dave ezúttal a Chi-Recordings és a Kollektiva invitálására érkezik hozzánk, az alkalmi partnerség oka egyszerű: mindkét brigád nagy-nagy rajongója Switch munkásságának. A Chi részéről Fine Cut Bodies, míg a Kollektivából Fullstereo adják meg az este fidget house-ra húzott ívét, amit a színtér legújabb generációjának hazai zászlóvivője és egyre sikeresebb nemzetközi üdvöskéje, a Headshotboyz duó tesz még kerekebbé.


Chi-Recordings & Kollektiva present Kill The DJ vol. 6.
The Fidget House Edition
2008. december 27., szombat
Merlin (1052 Budapest, Gerlóczy u 4.)
21h-05h

Main Room:

SWITCH (Dubsided - UK)
Fine Cut Bodies (Chi-Recordings)
Fullstereo (Kollektiva)
Headshotboyz (Crux, Sick Recordings)

Bar Area:

Sikztah (Ayra, Ego Shot, Mecca, Pwrmngmnt) - hiphop set Fonetik (Vibes / Töréspont) - eclectic set

Belépő: 2500 HUF
Lányoknak 22h-ig ingyenes!

Infó:
(+36 1) 317 9338 / 107
info@merlinbudapest.org

Web:

www.myspace.com/switchandsolidgroove
www.myspace.com/dubsided
www.myspace.com/chirecordings
www.myspace.com/finecutbodies
www.myspace.com/headshotboyz
www.myspace.com/kollektiva
www.myspace.com/fullstereo
www.myspace.com/sikztah
www.myspace.com/fonetikdj
www.chi-recordings.com
www.kollektiva.hu
www.merlinbudapest.org

Szervező

 • Kollektíva

  Kollektiva dj- és partiszervező-csapat 2007 tavaszán robbant be a budapesti partiéletbe az első Kollektiva Nights-szal, melyen napjaink egyik legfelkapottabb remixere és BBC Radio One műsorvezetője Kissy Sell Out és a trenddiktáló londoni Durrr estek házigazdája, The Lovely Jonjo vendég-dj-ztek.
 • Chi Recordings

Régebbi partyk ebből klubból

 • [2012-04-07] Phuture City
  @ Merlin, Budapest

  A vigyorgósra sikerült márciusi acid house vs. diszkó múltidéző parti folytatásaként, április 7-én este újabb két meghatározó jelentőségű és manapság rendre visszaköszönő elektronikus tánczenei ősműfaj "ütközik" a Merlin táncolásra alkalmas padlófelületein.
 • [2012-03-15] Amuzeeck Events presents: Phace and Misanthrop
  @ Merlin, Budapest

  Phace (Florian Harres) és Misanthrop (Michael Bräuninger) hamburgi székhelyű DJ-k és producΞrΞk, az elmúlt évΞkben megjelent progresszív, a végtelenségig letisztult és igényes hangzásvilágukkal felkavarták a drum&bass szcéna állóvizét. Florian 2007-ben kiadott Psycho című nagylemezével tette le a névjegyét a műfajban, mΞgalkotva a modernkori neurofunk alapjait. Michaellel 2008-ban alapított közös kiadójuk a neosignal lehetőséget nyújtott számukra, hogy bármifélΞ megkötés nélkül, szabadon kísérletezzenek saját hangzásviláguk kialakításával.
 • [2012-02-18] This is... Nic Fanciulli
  @ Merlin, Budapest

  Joris Voorn első számú haverja, Kylie Minogue és az UNKLE kedvenc remixere, na és a rendkívül menő, Saved kiadó tulajdonosa.
 • [2012-02-17] Ἰώ presents Âme
  @ Merlin, Budapest

  Az előzőleg vártakkal szemben mégis kaptunk még a jószerencsétől néhány hónapot a Merlinben, úgyhogy méltóan ki is használjuk a lehetőséget a február 17-i Innervisions-ös Âme partival! Mindezt a furcsa nevű Ἰώ égisze alatt.
 • [2012-02-10] Stayfly pres Manik
  @ Merlin, Budapest

  Egy ízig-vérig amerikai DJ-producer művészegyéniséggel folytatja február 10-én a Stayflay az újévi pörgést….
 • [2012-01-20] Freaks w/ Shonky
  @ Merlin, Budapest

  A sármos francia matematikus újra feladja a leckét: Shonky január 20-án a Merlinben tart négyórás csoportterápiát a pesti esték önkéntes mérvadóinak a StayFly éjjeli szeánszán. A külhoni vendég mellett a hazai válogatott legjobbjai állnak majd csatasorba, hogy lovat adjanak a lendületünk alá. A nagyteremben Jumpski & Detective Kelly, Blatti és Christian Cardwell vállal kezességet a kedélyünkért, míg a Hall lemezjátszóit a Stereostrip, Roland Handrick, Paul Mad és Monoclick veszi kezelésbe.
 • [2011-12-10] TASZ-buli az Emberi Jogi Világnap alkalmából
  @ Merlin, Budapest

  A TASZ szeretettel várja minden kedves barátját december 10-én szombaton, este 9 órától a Merlinben az Emberi Jogi Világnap alkalmából rendezett TASZ-bulin.
 • [2011-12-09] Aktrecords & NVC present Gaiser - live (Minus/Berlin/Germany)
  @ Merlin, Budapest

  NVC & AKT közös búcsú a Merlintől.
 • [2011-11-26] Aktrecords presents Pushkarev (RU)
  @ Merlin, Budapest

  November 26-án utoljára veszi be az Aktrecords legénysége a patinás Merlin színház előadótermét. Munkáink kezdetektől fogva szorosan kapcsolódtak eme kultikus klub életéhez, és olyan felejthetetlen esteket sikerült közösen tető alá hoznunk, mint például a majomduó Modeselektor, a jéghideg Monolake, az igazi francia bohém Mr.Oizo, vagy akár a legkifinomultabb berlini technokrata Apparat, és a lista korántsem teljes.
 • [2011-11-19] This is… Nicole Moudaber
  @ Merlin, Budapest

  Hibátlan, laza, szexi, lehengerlő, akár csak a zene, amit ír és amit játszik. Ő Nicole Moudaber, a techno szcéna legújabb felfedezettje. Carl Cox, Intec és Steve Lawler, VIVa & iVAV kiadója csapott le rá évekkel ezelőtt, hogy a saját szerzemények mellett remixeket készítsen Santos, Martin Eyer, Mauro Picotto és Fergie egy – egy tarckjére is.
 • [2011-11-18] ikz & LavaLava presents KiNK live
  @ Merlin, Budapest

  Az Ikz és a Lavalava jóvoltából ismét egy aktuális, az elektronikus tánczenei színtér ünnepelt figurája látogat Budapestre. A 'Kink live' az a produkció, amivel az elmúlt pár évben a legfontosabb klubok, fesztiválok programkínálatában egészen biztosan összefuthatott az ember. Szerzeményeit a house, a techno és az electro színtér lemezlovasai is ugyanolyan elánnal pörgetik, producerek garmadája gondolja úgy, hogy egy Kink remix jelentősen emeli egy megjelenés ázsióját. Ha november 18-án az estédet a Merlinben töltöd, te is megbizonyosodhatsz, hogy mire fel ez rajongás mind a szakma, mind a közönség részéről! Az alkalomhoz illő extra Funktion One hangtechnika és a BP. Street jóvoltából izgalmas vizuális körítés emeli az est fényét. További részletekért látogasd bátran a mellékelt linkeket.
 • [2011-10-08] I Love Deep celebrating 15th years of Freerange Records
  @ Merlin, Budapest

  Októberben újra I Love Deep! Rögtön ünnepléssel indul az évad, hiszen az idén 15 éves Freerange kiadó többek között egy budapesti állomással ünnepli az évfordulót.
 • [2011-10-01] Aktrecords & NVC present Pan-Pot
  @ Merlin, Budapest

  A Tassilo Ippenberger és Thomas Benedix kettőse által alkotott Pan-Pot az utóbbi néhány évben rekordsebességgel küzdötte fel magát az elektronikus tánczene legprominensebb képviselői közé.
 • [2011-09-17] Merlin presents Langenberg
  @ Merlin, Budapest

  A Merlin évadnyitó hétvégéjének második éjszakáján Marvin, a ikz duó, Crimson & Chrom és a LavaLava triumvirátus, Tolo, FeZ és Falcao látja vendégül közös kedvencét Langenberget. A látványról a bpstreet visual gondoskodik.
 • [2011-06-03] Luxy
  @ Merlin, Budapest

  A LUXY egy összművészeti éjszaka a divat és a szerelem jegyében tigrisekkel és kobrákkal fűszerezve. A B.Kund és a Más ruhái Ív & Candie fotói, a Kolin zenéje és a szuperközreműködők mind egy nemes cél érdekében állt össze, hogy nektek és nekik jó legyen. Gyere és érezd a LUXY-t június 3-án 21 órától a Merlinben!
 • [2011-05-27] Enter The Void
  @ Merlin, Budapest

  Május 27-én este az ország 15 városában megy le egy időben Gaspar Noé Enter The Void c. őrületes vizuál tripje a magyarhangya hatfilmes bérletének, a hangyaPASSnak második vetítéseként.
 • [2011-05-19] Electronic Beats Live Special - Budapest Launch Party
  @ Merlin, Budapest

  Elérkezett a pillanat, hogy az Electronic Beats Online hazai verziójának megjelenése és a berlini Electronic Beats Magazine első budapesti terjesztése után legyen végre egy újabb Electronic Beats buli! A május 19-i Electronic Beats Live Special lesz a márka széleskörű magyarországi hivatalos nyitóbulija a Kreatív magazin által szervezett Brand & Music konferencia után. Berlinből érkezik az őrült bulijairól híres Bonaparte, magya...r részről pedig a Demon Superior, c0p és Crimson diktálják a tempót.

 • [2011-05-14] Made Inn presents: Bill Patrick
  @ Merlin, Budapest

  Mostanság egyre több dj választja székhelyéül Berlint. A német főváros olyan elektronikus zenei központ Európában, mely nagyon sok művészt inspirál más európai országokból és a tengerentúlról egyaránt. Bill Patrick élvonalbeli klubokban játszott az Államokban, ezt hátrahagyva lett Berliner. Azóta európai megafesztiválokon és undeground klubokban játszik Európa-szerte. Nincsenek sztárallűrjei,közvetlen és barátságos 50 embernek é...pp olyan szívesen játszik,mint 5000-nek. A Visinquest lemezlovasaival (Seth Troxler, Ryan Crosson, Shaun Reeves, Lee Curtiss) nagyon egy húron pendülnek zeneileg és emberileg is.
 • [2011-05-06] Dj W!ld - "Palace" album world tour
  @ Merlin, Budapest

  

DJ W!ld, CircoLoco, DC10, hogy mit jelentenek ezek az idegen szavak? Lefordítani nem lehet, szavakkal kifejezni lehetetlen, ezek érzések, amiket csak érezni lehet! De mégis menjünk bele egy picit a részletekbe: DJ W!ld a francia DJ fenegyerek egy napra Budapestre hozza a CircoLoco party sorozat hangulatát és az ibizai DC10 klub varázslatát. Először Magyarországon a Merlin Klubban május 6-án hallhatjuk őt, Polarize, Isu és Beta erősítik mellette a mezőnyt a nagyteremben. A Merlin halljában pedig Nora Naughty, Roland Handrick, Stereostrip, Blatti és Daviss Dj szettje színesíti majd az estét.
 • [2011-04-23] Antropos 8. Születésnapi Party
  @ Merlin, Budapest

 • [2011-04-23] Made Inn Hungary
  @ Merlin, Budapest

  A tematikus bulik közül a Made Inn Hungary immár két éves múltra tekint vissza. Idén március idusa helyett Húsvétkor,az ünnepi hétvégén kerül megrendezésre. A line up a megszokott hangulatfelelősök mellett "új"lemezlovassal bővült. Palotai,Naga&Beta mellett először szerepel Made Inn Hungaryn Collins. A házigazda Made Inn teljes létszámban képviselteti magát:Poli,Rocha és Polarize ...a Merlin nagytermében keveri a talpalávalót,míg Daviss a bárteremben fog hangolni Superman&Wegha,Candyman da Marquis, Blatti és Jumpski kíséretében.
 • [2011-04-22] I Love Deep
  @ Merlin, Budapest

  Timewriterrel és egy emlékezetes bulival indítottuk a 2011-es évadot, a Merlinben, így stílszerűen a téli – tavaszi szezon, évtizedes pályatársával zárul, azaz I Love Deep szezonzáró Terry Lee Brown Jr.-ral!
 • [2011-04-16] Realistic Crew & Occam lemezbemutató
  @ Merlin, Budapest

  A Realistic Crew „Blind Musician” és az Occam „My Rorschach” c. albumainak dupla lemezbemutatója a Merlinben.
 • [2011-04-15] The Room 13 Party
  @ Merlin, Budapest

 • [2011-04-08] a4 space store techno dept. presents
  @ Merlin, Budapest

 • [2011-04-02] Hypnosis presents Stanton Warriors
  @ Merlin, Budapest

  Április 2-án, a Stanton Warriors buli alkalmából Foursquare csődületet szervez a Hypnosis, hogy a közönségükkel összefogva szerezzék meg a sokak által áhított Swarm Badge-et!
 • [2011-03-26] Vapour album tour 2011 Budapest
  @ Merlin, Budapest

  Március 26-án a 'Vapour album tour' világturnéja keretében hazánkba látogat live act-jével a holland Patrice Bäumel. A buli helyszíne, az erre az estére külön Funktion-One hangrendszerrel felturbózott Merlin.
 • [2011-03-18] Stayfly pres Dyed Soundorom & K.atou
  @ Merlin, Budapest

  Több, mint négy év telt el azóta, hogy a magyar Dyed Soundorom rajongók első kézből élvezhették kedvencük bűvészkedését a DJ pultban. Azóta a párizsi house-betyár neve világszerte ismerté vált – zenélt a berlini Panoramabartól elkezdve, a tokiói Warehouse 702-n át, a londoni Fabricban, a leedsi Loucheban, és folytathatnánk a sort – majd 2010 nyarán rezindensé nőtte ki magát a legendás ibizai Circoloco @ DC10-ben.
 • [2011-03-13] This is… Silicone Soul
  @ Merlin, Budapest

  Az meg van, hogy két skót juhász a szilikon völgyben? Ez nem valami vicc első sora, ami mondjuk a fukarságról szól, már csak azért sem, mert a Silicone Soul formációt alkotó két skót, pályafutásuk egyetlen percében sem fukarkodtak megjelenéseikkel. 1998-as első Soma Records-os kiadványuk óta eltelt 13 évben meg is örvendeztettek bennünket szinte mindennel az elektronikán belül a négy - négy produceri és mix albumukkal, miközben megszámlálhatatlan kiadványra került fel egy – egy szerzeményük vagy remixük. James Lavelle, Danny Howells, Pete Tong valamelyik GU kiadványán, de a Hed Kandi és a Cream CD-in is találkozhatunk az oly jellemző Silicone Soul hangzással.
 • [2011-03-12] two-B-music /Berlin-Budapest/
  @ Merlin, Budapest

  Stephen Mahnke és Philipp Adam öt évvel ezelőtt alapították lemezkiadójukat azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az életükben óriási jelentőséggel bíró két város, Berlin és Budapest adta impulzusokat, élményeket kiadványaikon, kiállításaikon megörökítik és rendezvényeiken viszonozzák. Így került egy kiadványra magyar produceri munka, német fotóművész alkotása és magyar költő verse, és így válhattak berlini dj-vé egy-egy éjszakára magyar barátok, és budapestivé a németek. Konceptuális megközelítésük, produkcióik nívója, szerénységük mindkét városban lelkes követőket, társakat vonzott nagynevű és feltörekvő producerek, lemezlovasok és igényes partizók köreiből egyaránt. Most Budapesten, a Merlinben ünnepelnek válogatott csapatukkal, az élen legfőbb példaképükkel, a nemzetközi elektronikus zenei világ egyik állócsillagával, Move D-vel. Különleges ráadásként fellép még az egyre masszívabb közönségsikert generáló újiskolás Detroit-hangzásban utazó Iron Curtis, és az európai deephouse szcéna egyik aktuális hangja, Baaz. A körítésért a kiadót igazgató páros, továbbá frissen igazolt magyar lemezlovas reménységeik, Swain és Klayman, valamint a rokonlélek Crimson & Chrom páros felelnek

Kapcsolódó cikkek

 • Kollektiva-est a Balaton Soundon heves olaszokkal

  A Kollektiva idén egy teljes este házigazdája lesz a Balaton Soundon. Július 14-én, szombaton a különleges kialakítású Burn Studios Frame Array helyszínen a budapesti dj-csapat, valamint néhány hazai formáció társaságában fellép a magas fordulatszámú újhullámos klubzenék egyik ásza, az olasz Keith & Supabeatz páros.
 • A Nu-Disco Forradalom hajnala Magyarországon

  A pökhendien elegáns és egyben dinamikus nu-disco darabok az utóbbi években egyre dominánsabb szerepet töltenek be a zenei térképen; a hangzás a nemzetközi térnyerést követően mára kibontakozóban van Magyarországon is.
 • TMX interjú

  A Kollektíva alapítójával TMX-el beszélgettünk, a napokban napvilágot látó Compact Disco remixe kapcsán, produceri munkáiról, a kezdetekről, a jelenről és a jövőbeni tervekről...

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2021 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó