Pulzar

Partyajánló

Bobby & Steve @ B-Plan Terrace, Budapest

Fellépők
Dátum 2007. június 29.
Helyszín B-Plan Terrace, Budapest, Westend Tetőkert /Westend City Center, Váci út 1-3./
Stílus Deep House, House, , ,
Trance
Bobby & SteveBobby & Steve nagy utat tettek meg Simpson szakadt londoni borozójától az ibizai Pacha és Amnesia klubokig. A soulful house nagy öregjei június 29-én pénteken a Deephouse.hu hatodik születésnapja alkalmából látogatnak Budapestre, a B-Planbe!B-Plan Terrace, Budapest, Westend Tetőkert /Westend City Center, Váci út 1-3./

Bobby & Steve @ B-Plan Terrace, Budapest

Bobby & Steve nagy utat tettek meg Simpson szakadt londoni borozójától az ibizai Pacha és Amnesia klubokig. A soulful house nagy öregjei június 29-én pénteken a Deephouse.hu hatodik születésnapja alkalmából látogatnak Budapestre, a B-Planbe!

Moments Presents Bobby & Steve @ the 6th Anniversary of Deephouse.hu
2007.06.29. - B-Plan (Westend tetőkert)

Line Up

18:00-19:00 In:Form
19:00-20:00 BigFlash
20:00-21:00 The Soulmates Live feat. Orgon Albert
21:00-22:00 No Solution aka Toma Hawk with live pianist
22:00-23:00 Muzzaik Productions and Soneec
23:00-24:00 Milanfunk
00:00-01:00 Flashdown (birthday set)
01:00-05:00 Bobby & Steve (UK, ZooGroove Stereo Rec.)

A soulful house nagypapái Londonból

Hogy a Kiss FM legrégebbi rádióműsorának a Zoo Experience-nek, vagy a legendás Garage City és Soul Heaven partisorozatnak, a Summervibes hétvégéknek, teltházas WMC-megmozdulásaiknak, pénteki Groove On a Heaven rezidenciájuknak köszönhetik sikerüket, azt nehéz megmondani. Annyi biztos, hogy Bobby & Steve nagy utat tettek meg londoni Forest Gate-nél található borozótól a világhírig.

Gyökerek: soul, funk, disco

Az East Enden nevelkedett ikrek soul, funk és disco gyökereket tudhatnak magukénak. Olyan zenészek munkáin nőttek fel, mint Teddy Pendergrass, Loose Ends, The Chi-Lites, Leroy Burgess, McFadden & Whitehead, Barry White, Thelma Houston és a Jones lányok. 1984-ben, húszévesen volt az első rezidenciájuk egy helyi borozóban Simpsonnál, majd a növekvő érdeklődés miatt üres gyárépületekbe vitték a partikat. A párost nagy tisztelet övezte a ’80-as évek illegál-party szcénájában, ahol olyan vendég DJ-k mellett játszottak, mint Norman Jay, Linden C és Trevor ‘Madhatter’ Nelson. A bulik híre gyorsan terjedt, s nem telt el sok idő addig, amíg Gordon Mac, az akkor még kalózrádióként működő Kiss FM tulajdonosa rendszeres heti műsort ajánlott nekik. Tíz évvel később a ’Zoo Expreience’ már a Kiss 100 FM legrégebb óta futó speciális műsora volt, minden pénteken este tíztől éjfélig.

A garage Angliában

1990-ben a Kiss FM sugárzási jogot kapott, az ikrek pedig a rádióval karöltve elindították a Zoo Club partisorozatot. Itt a klasszikus soul és disco felvételek mellett rendszeresen pörögtek korai house zenék is. A sorozat 3 éven sikeresen futott, eközben Bobby és Steve elültették a soulful gyökereit az Egyesült Királyságban. A stílust a szigetországban később csak US House és Garage néven emlegették.

Tanulmányúton a Paradise Garageban

Nagy fordulatot jelentett életükben, amikor 80'-as évek végén New York-ban meglátogatták Lerry Levan híres Paradise Garage clubját. Itt hallottak először olyan különleges hangzású garage-t, amelyeket akkoriban maga Levan és Tony Humphires is játszott. A diszkózenék soulos- gospeles ágából kialakult garage egyből megragadta őket szárnyaló hangjaival, dallamaival, jazz hangszereivel. Megtalálták hangzásukat: egy olyan tánczenét, ami magában foglalta az általuk oly’ szeretett soulful hangulatot.

Ezzekkel az élményekkel tértek vissza Londonba és indították el legendás szombat estjüket, a 'Garage City'-t, ami a legrégebben alapított garage est Angliában. A fenomenális 12 év alatt olyan sztárokat láttak vendégül, mint Tony Humphries, Eric Morillo, Todd Terry és Danny Tenaglia. A 'Garage City' két szezonban is vendégeskedett az Ibizai Es Paradis clubban, a sorozat tizedik évfordulójára pedig külön albumot jelentettek meg a Defectednél.

A rendszeres angliai fellépéseken kívül öt évig volt rezidenciájuk az Olaszországi Mazoo clubban, de játszottak az El Divino, a Pacha, az Es paradis és az Amnesia lemezjátszói mögött is. Másik ötletük a híres "Summervibes Weekenders" volt, amit a Southport Weekender csapatával közösen csináltak Camber Sandsben.

A csúcs: Ministry of Sound, 2001. február 17.

Az ikrek talán legnagyobb és legemlékezetesebb fellépése 2001. február 17-én volt, amikor a Soul Heaven-t megalapították Oli Whiteal. A duóhoz csatlakozott a Masters at Work-ös Kenny 'Dope' Gonzales és több mint 2500 embernek játszottak, miközben odakint még legalább ezren álltak sorba a Ministry előtt. A későbbiekben olyan DJ-k vendégeskedtek a Soul Heaven-en, mint DJ Spen, Terry Hunter és Louie Vega. A klubest 2002-től havonta jelentkezett a Ministryben, de Bobby & Steve 2003-ban kiszálltak a projektből, hogy a továbbiakban saját kiadójukra, a Zoo Groove Stereo Recordsra helyezzék a hangsúlyt.

1988-ban létrehozták a Zoo Experience Records nevű labelt, melyen két lemezük jött ki Leroy Burgess közreműködésével. 1992-ben a Cooltempo kiadta saját produkciójukat, a Love’s Gotta Hold of Me-t, melyen Destry vendégszerepelt. Szintén ebben az évben adták ki első Garage City összeállításukat (a négyből) a Telstarnál. 1997-ben a MOBO-n (Music of Black Origin) kiadójuk egyik szerződtetett csapata, az Overjord lett a legjobb gospel csapat. 1999-ben remixelték Puff Daddy ’All Night Long’ című számát Faith Evans-sel. Bobby & Steve és az általuk kitalált Zoo party kilenc éve szerepel a Miamiban rendezett Winter Music Conference-en. Vendégül látták már a legnagyobb neveket a dance zenei életből, és házigazdák voltak már a konferencia szinte összes jelentős buliján is. Johnny Fiori ’You Will Survive’ című száma volt az, ami kirobbantotta a kiadók harcát az ikrekért. 2003 szeptemberében beindították közös vállalkozásukat, a Zoo Grove Stereo-t. A fiúk folytatták a soulful zászlajának lengetését, és megalapították a Herbalban új havi eseménysorozatukat, ezen kívül exkluzív rezidenciával büszkélkedhetnek a City Loud-ban.

Huszonhárom éve a pályán

Huszonhárom pályáján töltött év után az ikrek jelenleg a lemezkiadásra koncentrálnak, miközben élvezik az egyébként igen sűrűn betáblázott napirendjüket. 1984 és Simpson borozója óta Bobby & Steve a soulful house meghatározó alakjaivá váltak. Nincs kétség afelől, hogy a testvérpár életművet alkotott, és abban biztosak, hogy amíg erejük tart, az elkövetkező években is a soulful house igéjét hirdetik majd.

Bobby & Steve in the mix

http:/​/​www.moments.hu/​vendeg/​BOBBY&STEVE_MIX_MAY_07.mp3
http:/​/​www.moments.hu/​vendeg/​B&S%2060MIN%20MIX%2021_4_07.mp3

Még több soulful house

www.moments.hu
www.deephouse.hu
www.myspace.com/​momentshu

Régebbi partyk ebből klubból

  • [2007-07-07] The Debut Summer Splash
    @ B-Plan Terrace, Budapest

    Idei "koktélos" partynkat ismét szabadtéren a Westend tetején a B-plan nevű szórakozó helyen rendezzük. Az előző "splash" partyjaink a Citadella Gardenben és a Vila Neoban primán sikerültek és mi most is mindent megteszünk ennek érdekében.

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó