Pulzar

Partyajánló

Oforia @ Szavanna Horgásztó- Bugyi

Fellépők
Dátum 2007. június 9.
Helyszín Szavanna Horgásztó- Bugyi
Stílus Deep House, House, House, Electro
OforiaOforia két év után ismét hazánkba látogat, hogy megmutassa miért ő az egyik legkeresettebb full-on előadó még mindig. Általában az a trend, hogy egy előadó nem képes két-három albumnál többet összehozni és egy-két sláger után eltűnik a süllyesztőben, mert nem tud megújulni. Ofer Dikovskynál igencsak más a helyzet...Szavanna Horgásztó- Bugyi

Oforia @ Szavanna Horgásztó- Bugyi

Oforia két év után ismét hazánkba látogat, hogy megmutassa miért ő az egyik legkeresettebb full-on előadó még mindig. Általában az a trend, hogy egy előadó nem képes két-három albumnál többet összehozni és egy-két sláger után eltűnik a süllyesztőben, mert nem tud megújulni. Ofer Dikovskynál igencsak más a helyzet...

Kivételes tehetségét mutatja, hogy már 12 éve a psytrance scénában van, akkor adta ki Indoor néven első albumát. The key című száma még mai füllel is átütően jó arról az albumról. 1998-ban jött ki első albuma Delirious címmel, majd rá egy évre a második, amit már talán többen ismernek - az Off The Ground. Ez utóbbi album sokak szerint megelőzte korát és a hatalmas érdeklődés miatt most épp az újrakiadást éli meg, a BNE hamarosan kiadja az újranyomott verziót belőle.

Két album és négy év(!!!) pihenő után Ofer visszatért a Let It Beat-el és rajta egy olyan számmal, ami máig a psytrance zenék egyik legnagyobb klasszikusának számit: az Alien Pump-al. 2002-ben nem múlt el olyan party ahol ne játszották volna, teljesen egyedi felépítésének és dallamának köszönhetően az igazi "dancefloor-killer" megtestesítője.

Újabb három év pihenő, új album... a 2005-ös Headed For Infinity egy korrekt full-on release semmi több, egy hallgatható album, amit igazából akármelyik más izraeli előadó is megírhatott volna. Ennek ellenére sokan játszották mégis ezeket a számokat, mert megvan bennük az az átfogó profizmus ami egy kezdő vagy kevésbé tehetséges előadó albumán nem hallható. Ekkor azért már mindenki azt hitte, hogy Ofer már nem képes többre, elvégre négy album és 10 év után általában már senki nem tudja újra felrázni a zenei életet ebben a műfajban...

Oforia Live az XXXperience fesztiválon

... kivéve ha az Oforiáról van szó! 2006-ban kijön az Inner Twist és egy szám, ami valószínűleg mindenki számára bekerül a pychedelic Hall Of Fame-be: a Return Of The Machines. Tökéletes felépítés, fémes vokál és a valaha volt egyik legfogósabb refrén - ennyi elég is ahhoz, hogy ez a szám legyen 2006 legtöbbett játszott zenéje, egy track, amivel bárki "megtérítheti" azon ismerőseit akik még nem rajongói a full-on stílusnak. Az Inner Twist az év egyik legkiemelkedőbb albuma, amin még olyan számok is helyet kaptak, mint a Spiders vagy a Heaven on Earth.

A fenti életrajzból is kiderül, hogy június 9-én egy valóban különleges livera számíthatunk a psytrance egyik legnagyobb egyéniségétől, aki még tizenkét év után is képes olyan zenéket készíteni ami rendre kiemelkedik az amúgy egyre növekvő modern zenei kínálatból. Mindenkinek ott a helye, aki valaha is hallotta ezeket a sorokat:

It's running upon your dreams
You're watching the return of the machines
It's never what it seems
You're watching the return of the machines

---

2007 06 09 Oforia LIVE Powered by TrancePort

Hírek

Ajánlott lemezek

  • Isten hozott az ITOM Records világában

    Ezúton szeretnénk bemutatni számotokra a 2011-ben alakult ITOM Records első kiadványát. Az EP-t a kiadó alapítója a magyar Moti Brothers készítette el és a címe „Miami”.
  • Canard - Language EP

    A magyar kötődésű Fairlads recordsnál lát napvilágot Canard – Language c. legújabb szerzeménye.

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2022 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó