Pulzar

Partyajánló

Soul:ution Night @ Pacha

Fellépők
Dátum 2005. április 9.
Helyszín Pacha
Stílus Electro, House, Progressive House, Nu Disco
Soul:ution NightA Bladerunnaz következő nagy durranása április 9-én a Pacha-ban lesz. A fellépő művészek: Marcus Intalex, MC DRS,Catalyst, SKC, Bal, Sizenine, valamint Nicolette a Massive Attack énekesnője egy DJ szettel lepi meg az odalátogatókat!Pacha

Soul:ution Night @ Pacha

A Bladerunnaz következő nagy durranása április 9-én a Pacha-ban lesz. A fellépő művészek: Marcus Intalex, MC DRS,Catalyst, SKC, Bal, Sizenine, valamint Nicolette a Massive Attack énekesnője egy DJ szettel lepi meg az odalátogatókat!
Soul:ution Night Budapest
Bladerunnaz pres. Marcus Intalex + MC DRS + Catalyst
2005. április 9.
Pacha Club (Vigadó tér 2.)
belépõ: 2000 / 2500 / 3000

line up

Soul:ution room
Marcus Intalex (Soul:r / Metalheadz)
MC DRS (Soul:r)
Catalyst (Soul:r)
SKC (Soul:r / Hospital)
Bal (Bladerunnaz)
Sizenine (Bladerunnaz)

Early In Time room
Nicolette (Massive Attack singer) - dj set
(Early Rec. Stud!o K7, Shut Up And Dance, ex-Massive Attack singer)
Mesterházy (Syrup)
Pipedome (Syrup)



Marcus Intalex (Soul:r, Metalheadz)

Magyarországi viszonylatban nehéz elképzelni, hogy egy vidéki város zenei élete olyan sikeres és termékeny legyen, mint a nyolcvanas évek Manchestere. Sorra alakultak a mai befutott angolszász zenekarok példaképei, az Emf, a Stone Roses, Happy Mondays és mind közül a legnépszerűbb, a Joy Division és utódzenekara a New Order. A városból indult A Guy Called Gerald is, akinek Black Street Technology albumát a Timelessel szokás együtt említeni. Tony Wilson, aki egyben a Factory Records alapítója, üzemeltette a Hacienda klubot. A szórakozóhely vált a leglényegesebb találkozó ponttá, itt történt minden. Teltházas esték, mindenki megfordult itt, legalább a hét valamelyik napján, "aki lemarad, az kimarad" alapon. Itt fertőződött meg Marcus Kaye, azaz Marcus Intalex is. Szájtátva nézte az éppen aznap játszó New Ordert, az elektromos gitárok, és a hangminták furcsa kombinációja teljesen magával ragadta. (A korszakról ajánlott olvasmány a 24-hour Party People, amelyet Tony Wilson írt és amelyből idén azonos című film is készült.) Lemezgyűjtésbe kezdett, napközben lemezboltban dolgozott, majd pár év múlva kikönyörögött egy saját estét a helyi klubban. Lee Davenport (St Files) gyakori vásárló volt a lemezboltban, így hamar fény derül hasonló zenei ízélésére. L Double-t bevonva Da Intalex névvel adják ki közös zenéiket a Flex Recordings, és az Intallex alatt. Ekkor alakították ki azt a jellegzetes hangzást, ami a védjegyük is lett egyben. Lágy dallamok és gördülő ütemek jellemzik a zenéiket. Marcus nem nagyon hallatott magáról az 1995-1999 közötti időszakban, mivel a drum and bass-ben ekkortájt a sötétebb hangzás dominált. Igazi visszatéréset a Doc Scott kiadóján megjelent How You Make Me Feel-től számíthatjuk, amely sokkal dallamosabb irányba fordította a drum and basst. Miután olyan kiváló kiadók jelentették meg a zenéit mint a Metalheadz, Renegade Hardware, Reinforced és a Talking Loud, Marcus megalapította a saját labeljét, a Soul:R-t. Itt, két alkotótársával közösen készített munkáit jelenteti meg Mist:I:Cal néven, aminek minden betűje rájuk utal. Marcus Intalex, St Files, Calibre. A Mist:I:Cal a debütáló EP-vel hihetetlen magasra tette a lécet, csakúgy mint az eddigi összes Soul:r kiadvány, a katalógusban a honi SKC és Bratwa szerzeményével (Prophecy). Marcusék annyira belejöttek, hogy tavaly újabb kiadót indítottak, a valamivel keményebb és a Soul:r hangzástól elütő zenéknek, a Revolv:r az ötödik maxinál tart, a listán a baráti kör mellett Spirit és az idén dubos hangzásával robbantó kanadai Visionary. A Soul:r család tagjai a stúdiózás mellett DJ fellépéseket is vállalnak, Manchesterben havi rendszerességgel jelentkező Soul:ution klubestjükkel mára bejárták egész Angliát, április 9-én átlépik a határt és Budapesten is sugároznak némi pozitív energiát. Marcus-t ezúttal MC DRS és a Soul:r ügyeit intéző Catalyst kíséri el, aki a szervezési feladatok ellátása mellett jó ízléssel pörgeti a korongokat.

MC DRS (Soul:r)

DRS MC a nagy szabadtéri hardcore rave-ek időszakában, a '90-es évek kezdetén csatlakozott Marcus Intalexhez, majd végigjárták Észak- és Dél-Anglia klubjait. A karakteres hangú MC 1996-ban csatlakozott a Good Looking kiadó csapatához, ahol ekkortájt LTJ Bukem és Conrad mellett olyan nevek bukkantak fel, mint Blame, Seba, Nookie vagy Makoto. Ettől kezdve DRS a Progression Session bulik állandó hangjává vált Conrad mellett, a Logical Progression mixsorozat második részén is őt hallhatjuk Blame oldalán. Vele a DJ 720 Recordings nevű kiadójánál is dolgozott. De vele készült az Logical Progression harmadik darabja is, amin Intense, DRS és egy teljes zenekar koncertjét rögzítették a Brixton Academy sokat megélt koncerttermében. Bukemék oldalán DRS fellépett a híres Montreux Jazz Fesztiválon, a Roskilde Fesztiválon, valamint Japánban, és az Egyesült Államokban. A GLO csapatával való együttműködés mellett DRS nem feledte hip-hop gyökereit sem, társával MC Strategy-vel megalakítja a Broke 'n' English projektjét, amellyel végigturnézzák Angliát olyan előadóknak warm up-olva, mint a Jurassic 5, Xzibit, Rahzel, Rodney P és Skitz, The Beatnuts, Cash Money. DRS tehetségének köszönhetően Manchesterben három klubesten is rezidens, köztük Marcus Intalex és barátai által indított Soul:ution esteken, de 2000 óta az európai snowboardosok óriási bulikkal egybekötött találkozója, a Snowbombing állandó MC-je is. Az állandó fellépések mellett DRS nem csak klubokban tölti idejét, Manchesterben workshopokat szervez, ahol ifjú tehetségeknek próbál segíteni a megfelelő technika, előadásmód, szövegírás, stúdiómunka elsajátításában. Ha mindez nem lenne elég: DRS lesz Marky és XRS kísérő MC-je világkörüli turnéjukon.

Nicolette (Early Rec. Stud!o K7, Shut Up And Dance, Massive Attack vocalist)

A Skóciában felcseperedő nigériai Nicolette szülei jóvoltából már kislány korában magába szippanthatta a megfelelő zenei előkezelést, ahhoz, hogy stílusbeli korlátok nélkül nyúljon zenei pályafutása során mindenhez. A család később visszatért Nigériába, de Nicolette tovább járta a világot, francia tanulmányokat folytatott Párizsban, majd a '80-as évek végén visszatért Angliába, ahol nővérével egy jazz/funk zenekart alapított. Később őt is beszippantotta az akkoriban formálódó londoni partivilág. Egyből a sűrűjébe, Nicolette vágya az volt, hogy a house és más dance irányzatok energiáját és hangzását a kemény hip-hop-pal vegyítse. Ehhez társakra lelt a hardcore breakbeat és korai drum and bass úttörői, a Shut Up And Dance csapat személyében. Nicolette álmodozó vokálja és a SUAD kemény alapjai remekül kiegészítették egymást, az izgalmas hangzás mindenkit megvadított. Nicolette 1992-ben elkészítette első lemezét, Now Is Early címmel. Mindeközben az énekesnőt megkereste a bristoli Massive Attack, hogy énekeljen a trip hop mérföldkőnek számító 1994-es Protection nagylemez két dalában (Sly, Three). A rákővetkező évben Nicolette leszerződött az akkoriban Gilles Peterson vezette Talkin' Loud kiadóhoz, a második albumot megelőző első kislemeze, a 'No Government' kisebb botrányt okozott, a brit sajtó anarchistának kiáltotta ki az énekesnőt. Nicolette a We Never Know maxi után megjelentette a Let No-one Live Rent Free In Your Head című második albumát, amelyen a produceri munkákat a Plaid, a 4 Hero Dego-ja, valamint Alec Empire látták el, Dillinja, Krust és Roni Size pedig a remixekért feleltek. Miután 1997-ben elhagyta a Talkin' Loud kiadót, a német klutkiadó, a !K7 újra kiadta első nagylemezét, egyben felkérték Nicolette-et a soron következő DJ-Kicks összeállítására is. A mixalbum elkészítéséhez segítségül hívta régi barátait, a Plaid duót (cserébe énekelt a Not For Threes LP-n). Így készült a DJ-Kicks egyik legeklektikusabb és legmarkánsabb darabja, amelynek hatására Nicolette sorra kapta a DJ felkéréseket a világ számos pontjáról. Nicolette 1998-ban Early Records néven saját kiadót alapított, és az elmúlt négy évet Life Loves Us című albumának felvételével és stúdiómunkálataival töltötte. Az albumról elsősorban a Sunshine és a Lagging Behind felvételek hallhatóak a klubokban. Nicolette szerint az új lemez szívből jövő, felkavaró, mégis vidámsággal teli.

Régebbi partyk ebből klubból

  • [2005-10-22] Drum Club - Temper D & K-Fire
    @ Pacha

    Október 22.-én ismét Drum Club, mégpedig Temper D & K-Fire vendégszereplésével. A tehetséges Dj és producerpáros a drum&bass technósabb oldaláról jönnek, hogy megmutassák messze földön híres mixtechnikájukat ezúttal a Pachában.
  • [2005-10-15] Pendulum & Mathematics
    @ Pacha

    2005. október 15.-én nagy durranásra készül a Bladerunnaz, hiszen az ausztrál Pendulum trió mellett az amerikai Mathematics is a Pacha vendége lesz!
  • [2005-10-08] Drum Club - Limewax
    @ Pacha

    A Drum Club téli rezidenciájára költözött a Pachába. A méltán sikeres bulisorozat Limewax hazai bemutatkozásával folytatja a Mokka Cukában megkezdett útját.
  • [2005-09-17] Bladerunnaz pres. Break + Calibre
    @ Pacha

    Dominic Martin, azaz Calibre üstökösként robbant be a nemzetközi drum and bass világba, 2000-ben, amikor is az összes nagymenő név a 'Mystic'-et játszotta. A fúvósokkal kísért valódi breakekkel operáló lágy, de nem a diszkóvonalat követő, Calibre hangzásvilágot sokan egyből szívükbe zárták.
  • [2005-04-02] Labyrinth Night
    @ Pacha

    Fellépnek: Shemale (warm up), Manic N., Matthew (special Guest)
  • [2005-03-11] House Matic - Lexicon Avenue
    @ Pacha

    Újabb bulikkal köszönti a tavaszt az Underground Records lelkes csapata, melyekre remélhetõleg elég sokan kíváncsiak lesztek. Az elsõ felvonás nem is lehet más, mint egy igazi, forró hangulatú house party a Pacha Bár falai között.
  • [2005-03-05] Technical Itch & Blame
    @ Pacha

    Sokak kedvence, a sötét, durva hangzásvilágáról híres Technical Itch, valamint a hajdanán Good Looking-os, manapság már keményebb vizekre evezõ Blame robbantja fel március 5.-én a Pacha táncterét.
  • [2005-02-12] Bladerunnaz 6th Birthday Bash
    @ Pacha

    Hazánk Drum&Bass életének meghatározó szervezõgárdája immáron hatodik születésnapját ünnepli, ezúttal a Pachában és a Coronitában! A eseményen 2 lemezbemutatóra is sor kerül, névszerint Klute és Nu:Tone legújabb szerzeményeivel ismerkedhetünk meg, valamint it lesz még Fresh is, aki a Bad Company tagjaként vált híressé és azóta már külön is bizonyította tehetségét.
  • [2005-02-05] Logistics
    @ Pacha

    Február 5.-én tartja második buliját a Vertex Sound szervezõcsapat as Pachában! A Hospital kiadó egyik kiemelkedõ formációját hozzák el a Gresham fivérek alkotta Logistics-et!
  • [2004-12-28] Vertex Sound pres. Im Cyber
    @ Pacha

    Cseh Drum & Bass lemezlovas a Pachában! A december 28.-ai bulin fellépnek még a Circus Maximus, valamint Tactile DJ-k!
  • [2004-12-25] Debut - X mass
    @ Pacha

    Alig vagyunk túl a fergetegesre sikeredett harmadik születésnapunkon, máris újabb ünnepi zenés kalandozásra invitálunk Benneteket. December 25-én visszatérünk legelső rezidenciánk helyszinére a Pacha Barba, ahol immár hagyományőrző céllal rendezzük meg ismét a Debut Karácsonyt, mely reményeink szerint feleleveníti 2004 valamennyi Debut-bulijának családiasan bensőséges, ugyanakkor monumentálisan élménygazdag hangulatát.
  • [2005-05-28] Pacha Season Closing
    @ Pacha

  • [2005-05-27] Music Addict
    @ Pacha

  • [2004-12-17] Bedrock
    @ Pacha

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó