Pulzar

Trevor Loveys

Trevor Loveys a house renegát mestere, az egész jelenlegi színtér egyik előfutára és példaképe.

Karrierjének kezdete a kilencvenes évek kezdetére datálódik, amikor az acid house úttörőinek hatására megtanulta a szintik és a szemplerek használatát, s elkezdett zenét írni. Az azóta eltelt bő másfél évtizedben megállás nélkül fejlesztette mind tudását, mind zenéinek hangzását, alkotott számos stílusban a deep house-tól a broken beaten át a tech- vagy fidget-house-ig, együtt dolgozott olyan hozzá hasonlóan kivételes figurákkal, mint Omid 16B, Dave Taylor, Jesse Rose és Hervé. Első nagy dobása a 2003-ban, Dave Taylorral közösen alkotott Switch - Get Ya Dub On, amely a modern house egyik formabontó, s egyben iskolateremtő klasszikusa. Pályafutásának következő két mérföldköve 2007-re esik: ekkor jelent meg a Speaker Junk (Loveys és Hervé) Jimi Hendrixet hangmintázó Foxxy-ja, illetve a DJ Shadow-motívumra épülő Organ Grinder, amit tavaly újra kiadtak, az idő szavának engedelmeskedve ghetto-bass, dubstep és UK funky remixekkel. Loveys mindkét sikeres duóját aktivizálta tavaly: Hervé Cheap Thrills labelének válogatására került egy új Speaker Junk szám, Switch-csel pedig elkészítette a Get Ya Dub On folytatását. Ugyancsak 2009-ben összegezte eddigi, szerteágazó munkásságát a Body Jack című 40-számos (!) besztoffal, amely hűen tükrözi Loveys zenéinek egyedi, különleges, és egész testet megmozgató jellegét, bármilyen stílusról legyen szó.

Archív partyajánlók

Zenei stílusok

 • Dubstep

  A dubstep eredete a szintén "brit találmányként" aposztrofálható uk garage-ból vezethető le: a pattogó, gyors, r'n'b vokálokkal és a korai drum and bassból ismert basszusokkal megtűzdelt, alapvetően optimista kicsengésű műfajban akadtak kísérletező kedvű producerek, akik a sémát és annak tempóját - körülbelül 140 bpm - alapul véve egy sokkal sötétebb, ridegebb hangzásban kezdtek gondolkodni.
 • DownTempo

 • Drum and Bass

  Amikor '89 party-hősei, Grooverider és Fabio valamikor a kilencvenes évek elején dél-londoni (Brixton, Elephant & Castle) klubokban (leggyakrabban a Rage-ben) a hardcore-on továbblépve, addig teljesen szokatlan ritmus-patternekkel gazdagították zenéjüket – és kergették őrületbe a közönséget – még nem is sejtették, hogy e gondolatokból nő ki '97 Britanniájának mainstream muzsikája.
 • Breakbeat

  Minimalisztikus jellegű. Jellegzetes vonása a 3/4-es ütem.

Biográfiák

 • MC Zeek

 • Cadik

  Séfel Pál, azaz Cadik nevét a magyarországi dj-kultúra első generációjának és a kortárs zenék népszerűsítésének kontextusában szokás emlegetni:
 • Palotai

  Az atléta alkatú dj már tíz éve van a ringben, és még sosem akadt, aki padlóra küldje. Persze nehezen akadna ilyen, és nem csak a lemezek felkutatásával és lejátszásával töltött órák terén szerzett behozhatatlan előnye miatt.

Ajánlott rádiók

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó