Pulzar

Tosca

A Tosca névre hallgató produkció Richard Dorfmeister és Rupert Huber közös ötletének eredménye. A két zenerajongó még az iskolapadban barátkozott össze, és hamarosan megalapították elsõ csapatukat, a Dehli 9-et, amelyet késobb magnószalagokkal, indiai hangzásokkal és versidézetekkel kísérletezõ"vad gyülekezet"-ként jellemeztek.

Új utak

Az iskolai évek után mindenki a saját útjára indult. Rupert az experimentális zenei szcénába vetette bele magát, míg Richard Peter Kruderrel közös producer/dj duót hozott létre. Ki ne ismerné az azóta világhírûvé és védjeggyé vált Kruder & Dorfmeister párost? 1993-ban közösen alapították meg a G-stone label-t. K&D remix session-jeik azóta legendává váltak. 1994-ben, Richard és Rupert újra találkoztak, és egy új, eredetileg hobbi-projektbe kezdtek Tosca néven. Elsõ maxijuk a Chocolate Elvis volt, amelyben klasszikus és street-blues sample-eket kevertek egymásra. A dalt rengeteg válogatásalbumra licenszelték, és máig is gyakran hallható a világ számos pontján a legmenõbb klubokban. Második húzásuk, a Fuck dub súlyos baszzusokkal és õrült hangbevágásokkal operált.

Opera

1997-ben jelent meg elsõ albumuk, az Opera , amelyen régebbi és új számok egyaránt szerepeltek. Az albumot - hangzásvilága alapján - sokan az ambient funk és finom dub lágy fúziójának tekintették. A Mixmag így jellemezte a lemezt: "a Blues, és a sûrû, fullasztó basszus teszi ezt az albumot olyan szexissé és melankolikussá, mint amilyen a cigarettafüst - egy egyéjszakás kaland után, egy idegen városban." Az új számokat a Buona Sarah EP-n külön is kiadták.

Fuck Dub remixek

A Tosca következõ projektjéhez Európa minden tájáról összerántották a közös barátaikat, hogy a Fuck Dub Remix - sorozat munkálataihoz lássanak. Igen izgalmas projektnek bizonyult, és egy rendkívül színes album jött ki a kezük alól, Fuck dub the remix album címen.

Exkluzív számok

Az elsõ exkluzív track, The key címmel a minõségi Freezone 4 válogatásra készült, az SSR / Crammed gondozásában. Ezt az Ocean beat követte, a Future sound of jazz vol.4.-on. A "szállós-lebegos" dal kifejezetten tengerparton hallgatandó, cigi a kézben, nyugágy a homokban - így szól a szerzõk ajánlása.

Jövõ
A Tosca világa nagyjából egyet jelent az osztrák fováros hangulatával. Az esõ áztatta taxi szélvédojén átszûrõdõ hangokhoz, a blues-os gyengédséggel átitatott mély és alantas világhoz.

Archív partyajánlók

Zenei stílusok

  • Downbeat

  • Electronica

    Maga az elektronikus hullámokkal történő hangtovábbítás Alexander Graham Bell ötlete.
  • Electroclash

  • Progressive House

    A progressive-house eredetileg Nagy-Britanniából indult hódító útjára a korai 90-es években az amerikai és az európai house stílusok keveredésével, olyan születendő alirányzatok mellett, mint az italo house, az experimentális techno, vagy az ambient house. Jelenleg a legsikeresebb elektronikus tánczenei kiadványok e stílusból kerülnek ki, ha mindenképpen címkézni szeretnénk, bár ez egyre nagyobb kihívást jelent.
  • Electro

Ajánlott rádiók

© 2001–2022 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó