Pulzar

Evol Intent

Az amerikai drum and bass mozgalom új generációjának egyik legmarkánsabb képviselője a három tagú Evol Intent.

Az atlantai fiúk a punk és rock világából csúsztak bele a drum and bass-be, ebből következik, hogy a sebesség, a mocskos basszusok, a durva dobok és a kegyetlen hangok fogták meg őket. Saját stílusukat is ezek az alkotóelemek jellemzik leginkább. Elsőként a nagy nevű Renegade Hardware csapott le a trióra, a Barcode cimkén megjelentetett maxi után exkluzív szerződést ajánlva az Evol Intent-nek. Ugyanekkor a drum and bass amerikai helytartója, Dieselboy kérte fel a csapatot egy Stratus remix erejéig, majd rögtön kontrázva a trance mágus BT egyik számát is átdolgoztatta velük a Dungeonmasters Guide CD-re. Az Evol Intent számokat előszeretettel játssza a drum and bass humorista Dylan és a széttorzított amen break mostohaapukája Technical Itch is, nem véletlen, hogy The Legend című számukat épp a trióval remixeltették. Az Evol Intent zenék jól illenek a két mészárbézer szettjeibe a Limewax, SPL, Noisia, Gein, Propaganda, B-Key, Hive vagy Cyb Orc zenék közé bármelyik Therapy Session-ön.

   Mára az Evol Intent hármasa az amerikai drum'n'bass mozgalom egyik meghatározó alakjává vált. Knick, Gigantor és The Enemy munkájának gyümölcse többek között az ugyancsak Evol Intentre hallgató label is, ami manapság a 11-es katalógusszámnál tart, és amin olyan nevek sorakoznak, mint Hidden, Mayhem, Exile, Counterstrike, Current Value vagy Spl. A kezdetben hobbiként indított label azért jött létre, hogy saját zenéiket jelentessék meg mindenféle kötöttségek nélkül. A punk rock múlttal rendelkező fiatalok hamar túlnőttek korlátaikon: nem telt el sok idő, és nagyobb disztribútorok kezdtek érdeklődni kiadványaik iránt. Röviddel később a szép zenei múltra visszatekintő Hardware felkereste a hármast, és az éppen induló (keményebb vonalat preferáló) Barcode-ra signolta pár zenéjüket. A Hardware-es Police State Ep-jükkel végleg beírták magukat a nagykönyvbe (ki ne emlékezne a metálos acsarkodásra, a Call To Arms-ra, vagy az epikus Flipside-ra?). A pár keményvonalas dj/producer kollaborálásával induló Lifted igen masszív oszlopa lesz a 2007-et meghatározó technosabb, törtebb, sötétebb drum'n'bass-nek: az első ep rögtön olyan nehézbombázókka jelent meg, mint Spor Knock You Down-ja.

Archív partyajánlók

Ajánlott lemezek

  • The Dungeonmaster's Guide

    Dieselboy az amerikai Drum&Bass meghatározó egyénisége,a 'Project Human' után végre új mix CD-vel örvendezteti meg a stílus lekötelezettjeit!

Zenei stílusok

  • Drum and Bass

    Amikor '89 party-hősei, Grooverider és Fabio valamikor a kilencvenes évek elején dél-londoni (Brixton, Elephant & Castle) klubokban (leggyakrabban a Rage-ben) a hardcore-on továbblépve, addig teljesen szokatlan ritmus-patternekkel gazdagították zenéjüket – és kergették őrületbe a közönséget – még nem is sejtették, hogy e gondolatokból nő ki '97 Britanniájának mainstream muzsikája.

Ajánlott rádiók

© 2001–2023 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó