Pulzar


Kövess minket!

Dylan Rhymes

Dylan Rhymes (vagy ahogy a barátai hívják Marvin Beaver) életének legnagyobb részét fiatal kora óta a zene tölti ki. 15 évesen állt először a lemezjátszók mögött.

A korai hip hop legendás alakja, Doug E. Fresh, valamint Bob Dylan inspirálta. A Wax Factory kiadó fedezte fel és adta ki első anyagait. A 90-es évek elején barátjával, Justin Drake-el alapította meg a Rhythm Design stúdiót, később csatlakozott hozzájuk egy DJ barátjuk, Clive Henry is, és a trióból alakult a Peace Division. A Peace Division után saját anyagaira szeretett volna koncentrálni, immár (Bob Dylan tiszteletére) Dylan Rhymes művésznéven. Ennek első és (egy Smirnoff vodka reklámnak köszönhetően) a Junior Boy’s Own kiadónak is óriási sikert hozó eredménye volt a „Naked & Ashamed” című track. Az elmúlt 15 évben Dylan Rhymes a breakbeat és tech house szcéna vezető személyiségévé vált. A Kingsize Records, a Meat Katie féle Whole9Yards, a Lot49 kiadók, valamint saját lemezcége, a Blue Black gondozásában is készültek lemezei. A saját zenéin kívül a Deep Dish, az Infusion, Dave Gahan, az Overseer, az Uncle és a Puretone zenéit is remixelte, de együttműködött olyan népszerű előadókkal, mint Meat Katie, Christian J és Force Mass Motion akivel közösen alkották a Silencer formációt.

Archív partyajánlók

Kapcsolódó cikkek

 • James Lavelle GU26

  Romániából jelntkezik, a nagy népszerűségnek örvendő Globalunderground sorozat következő kiadványa, ami a 'Bucharest' nevet kapta.

Ajánlott lemezek

 • Fabriclive 21.

  Meat Katie, a breakbeat egyik legelismertebb figurája miközben új albumát készíti, szakított egy kis idõt, hogy elkészítse a nagyszerû Fabriclive sorozat 21.-ik részét, melyen bemutatja többek közöt Lee Coombs, Atomic Hooligan, vagy épp a legutóbb nálunk járt, Force Mass Motion legújabb szerzeményeit.

Zenei stílusok

 • Funk

 • Breakbeat

  Minimalisztikus jellegű. Jellegzetes vonása a 3/4-es ütem.
 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.

Ajánlott rádiók

© 2001–2019 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó