Pulzar

Calvertron

Calvertron (Alex Calver) a kétezres évek kezdete óta készít zenéket, elképesztő tempóban: több mint 100 megjelenést tudhat magáénak eddig, és ez a szám hétről-hétre nő.

 Calver döngetős technóval kezdte, majd mindenféle kitérők után jutott el a mostani electro-/fidget-/bassline-house hibridhangzásáig. Tagja volt a rövidéletű, ámde rendkívül sikeres Twocker duónak,  amely 2008-ban sorozatban gyártotta a mocskos, röfögős house-fajzatokat - nem hivatalos remixük CJ Bolland Sugar Is Sweeteréből az év egyik legnagyobb klubslágere volt. Amióta önállósította magát, a saját zenék frontján letudott egy-egy megjelenést a két fő "post-fidget" house-kiadónál (Wearhouse, Potty Mouth), remixelte az indie-dance csillag Friendly Fires-t, és önálló kiadót alapított (Jack Knife Records). Folyamatos naprakészségét jelzi, hogy hamarosan napvilágot lát Rico Tubbs-szal közös EP-je az amerikai Trouble & Bass árulkodó című Heavy Bass Champions Of The World sorozatában, illetve egy ghetto-house-os darab Tim Healey-vel közösen, annak Giant Pussy labelén.

Archív partyajánlók

 • [2010-11-26] Otherside with Calvertrone & Bare Noize
  @ Up! the Club, Budapest

  Az OTHERSIDE egy havonta jelentkező partysorozat a BASSZUS és a TÖRTRITMUS szerelmeseinek, amely elsőként hozza el a londoni underground klubestek legmenőbb műfajait a budapesti éjszakákba. Olyan stílusok külföldi úttörői kapnak meghívást a bulikra, mint a szinte már a modern brit zene jelképévé váló DUBSTEP, az ebből és a DNB-ből építkező DRUMSTEP, a reszelős FILTHSTEP, az angol hip-hopból gyökeredző GRIME, valamint az ELECTRO és a FIDGET.
 • [2010-03-20] Kollektiva Klub
  @ Merlin, Budapest

  A Kollektiva március 20-án a Merlinben egy közel másfél évtizede fennálló brit party-intézményt lát vendégül.

Zenei stílusok

 • Breakbeat

  Minimalisztikus jellegű. Jellegzetes vonása a 3/4-es ütem.

Ajánlott rádiók

© 2001–2021 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó