Pulzar

CikkFesztivál hír

Rekordokat döntött Majka kedvenc fesztiválja, a Campus

Létrehozva 2023. július 24.
Stílus House, Progressive House
  0.00

Rekordokat döntött Majka kedvenc fesztiválja, a Campus

Vasárnap reggelre véget ért a 15. Campus Fesztivál, délután megkezdődött a programhelyszínek bontása és a takarítás. Közel ötszázan dolgoznak a terület helyreállításán, a fesztivál miatt lezárt útszakaszokat hétfőn reggelre adják át a forgalomnak.

Minden eddiginél több rekordszámot is hozott az idei Campus. Egy teltházas nappal és a négy nap alatt összesen mintegy 118 ezer látogatóval zárt a jubileumi rendezvény, ezzel hazánk legnagyobb, magyar közönséget célzó fesztiváljává nőtte ki magát. A pénteki nap az egész napos viharjelzések és a kisebb zivatar ellenére is a fesztivál történetétek legnagyobb látogatottságú napja lett, több mint 35 ezer fesztiválozóval. A legnagyobb érdeklődés Robin Schulz, Azahriah, a Tankcsapda és Dzsúdló koncertje iránt volt, szombaton pedig Majka lépett fel teltházas nézőtér előtt a nagyszínpadon, ahol így köszöntötte a debreceni közönséget: „Az ország legjobb fesztiválja a Campus…”

Erről a fesztivál alatt többen is hasonlóképpen vélekedtek.“Debrecen a szülővárosom, ide mindig különleges visszajönni. Ez a város mindig sokat ad nekem”.-ezt pedig már Balázs Kláritól hallhatta a közönség, aki Korda Györggyel a kezdetek óta ott van minden Campus Fesztiválon.

A Campuson továbbra is a zenéé volt a főszerep.

„A kiemelt headlinerek koncertjei mellett fontos karakterjegye a Campusnak, hogy a hazai zenei élet közel teljes spektruma helyet kap a számos színpad valamelyikén.”- mondta Süli András programigazgató. „A tizenöt zenei színpadon több mint 1500, a legkülönbözőbb műfajokat képviselő zenész és dj lépett fel. Idén tíz külföldi produkciót köszönthettünk a színpadainkon, köztük olyanokat, mint ZAZ, Parov Stelar és ATB. Külön öröm volt, hogy a fesztiválon a magyar zenei élet olyan legendáival lehetett találkozni, mint Tátrai Tibor, Karácsony János, Bródy János, Deák Bill Gyula és Nagy Feró.” A zenei programon belül természetesen a fiatal generációk számára kedves rap, hiphop előadók, valamint elektronikus zenei műfajok is markánsan jelen voltak.

A Campus több éve biztonságos, családbarát, kulturált fesztivál, amely valóban minden korosztályt megérint. A fesztiválon a szórakozás mellett évek óta fontos szerepet kap a Debreceni Egyetem által megálmodott Egyetem Tér, amely minden évben az egyik leglátogatottabb nappali programhelyszín a fesztiválon. Csakúgy, mint a Civil Falu, ahol idén negyvenegy, fontos társadalmi ügyeket képviselő szervezet mutatkozott be, valamint a hozzá kapcsolt Campus Kid & Art Zóna, mely színes, programokban bővelkedő forgatagával tényleg minden korosztályt lekötött.

Az idei Campuson mintegy 2700 közreműködő dolgozott, ebből kettőszázhatvanan álltak a pultokban és majdnem háromszázan feleltek a közönség biztonságáért, volt 0-24 órás orvosi és mentőügyelet, a Nagyerdei Stadion pedig bármilyen időjárás esetén rendelkezésre állt és biztosította a biztonságos szórakozást.

A pénteki nap a zivataros időjárás ellenére is a fesztivál történetének eddigi legsikeresebb napja volt. A legnagyobb nehézséget is ezen a napon kellett megoldani a szervezőknek, a délutáni eső után, a fesztiválra hirtelen egyidőben érkező több ezres tömeg bejutása okozott problémát. Az így megnövekedett várakozási időt húsz üzemelő pénztár próbálta csökkenteni.

“A pénteki esőt leszámítva probléma nélkül zajlott le az idei Campus.”- mondta el Páll László, a fesztivált szervező Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. egyik ügyvezetője. "Szerencsére az operatív törzsnek nem volt semmilyen extrém feladata. A helyreállítás már elkezdődött, napokon belül visszaáll a rend a Nagyerdőn.”

A szervezők a zenei sokszínűség és a fesztiválozók igényeit kiszolgáló, mindenre kiterjedő szolgáltatások megteremtése mellett évről évre fontosnak tartják a társadalmi felelősségvállalást is. Ennek eredménye, hogy idén még több pénzt sikerült jótékony célra összegyűjteni.

„A Campus nyitófogadásán a VIP vendégek jóvoltából több mint 11,6 millió forint támogatás gyűlt össze, a fesztivál egyik partnere a Tranzit-Ker Zrt. pedig további egymillió forinttal támogatta a kezdeményezésünket.”- nyilatkozta Miklósvölgyi Péter a Debreceni Campus Nonprofit Kft. másik ügyvezetője.

„Az így befolyt összeget a koronavírus miatt árván maradt gyerekeket segítő Regőczi István Alapítvány és a Debreceni Karitatív Testület számára ajánlottunk fel.”

A takarítás és bontás elkezdődött, hogy a Nagyerdei Stadion környezete rövid időn belül eredeti állapotába kerülhessen.

A következő napokban nagy erőkkel folyik a terület helyreállítása, a felépítmények elszállítása. Több száz világító elem, térinstalláció, számos impozáns felépítmény tűnik el hamarosan, de a komfortos helyszín, a koncertek emléke és Debrecen hangulata páratlan fesztivál élményt hagyott maga után a jubileumi Campus Fesztiválról. És már azt is tudhatjuk, jövőre mikor találkozunk újra: Campus 2024. július 17-21. között.

Ajánlott lemezek

 • 10 éves a Poker Flat

  Steve Bug Poker Flat kiadója idén ünnepli 10. fennállását ezért a jeles esemény alkalmából egy 3 lemezes ünnepi album kerül kiadásra.

Még több fesztivál hír

 • Újabb Campus bejelentés: jön Martin Solveig és Gayle is

  Kilenc nemzetközi előadóval és hetven hazai kedvenccel bővült az idei Campus Fesztivál zenei felhozatala. A korábban már bejelentett Dimitri Vegas & Like Mike és Azahriah mellé Debrecenbe érkezik többek között a nyáron 20. születésnapját ünneplő amerikai Gayle, a francia világsztár dj Martin Solveig, a kanadai rock ’n’ roll banda Danko Jones és az indie-fellángolás legismertebb svéd zenekara, a Mando Diao is. Egy biztos, a 2024-es felhozatal nemzetközi előadók tekintetében rendkívül sokszínű lesz, akárcsak a hazai kínálat, amelyből már most több mint 140 név található a programkínálatban.
 • Balaton Sound 2024 - bővül a line-up

  Erősödik az underground vonal a Soundon Az elektronikus zenei színtér műfaji sokszínűségét ígéri idén is a Heineken Balaton Sound. A korábban bejelentett tucatnyi előadó – mint például Marshmello, Paul Kalkbrenner, James Hype, Purple Disco Machine vagy Timmy Trumpet – mellé majd 30 új név került fel a nemzetközi fellépőket soroló listára. A pazar névsor mellett az is kiderül, milyen újításokra számíthatunk az idei beach fesztiválon.
 • A Q-dance visszatér a Heineken Balaton Soundra!

  A fellépők 2. hullámának bejelentése előtt, a Balaton Sound szervezői hírül adták, hogy a tavalyi eszméletlen buli után a Q-dance idén is visszatér a Balaton partjára, hogy elhozza a legütősebb hardstyle szetteket.
 • Jövőre is kihagyhatatlannak ígérkezik a Sziget

  Az első körben majd’ negyven nevet jelentett be a Sziget a 2024-es fellépők többszázas listájából. A csomagban már most olyan headliner szintű világsztárok is sorjáznak, mint például a brit elektro egyik legaktuálisabb sztárja, Fred again.., az évek óta a DJ-világ élvonalába tartozó Martin Garrix, az Oscar-, Golden Globe és több Grammy-díjat is bezsebelő Sam Smith vagy a grime meghatározó ikonja, Stormzy.
 • Balaton Sound aftermovie by Pulzar

  Nézzétek meg az idei Balaton Sound csütörtöki napjáról készített összefoglalónkat, hogy kicsit újra érezhessük a nyarat így ezeken a téli hideg napokon. :)
 • Világsztárokat jelentett be 2024-re a Sound

  Többek között Marshmello, Paul Kalkbrenner, Timmy Trumpet, James Hype és Purple Disco Machine is szerepel a Heineken Balaton Sound első bejelentésének listáján. Európa legmenőbb beachfesztiválja a nyári szünidő legelején, 2024. július 3-6 között várja fergeteges parti hangulattal a látogatókat. Mostantól - a teljes bérlet mellett - napijegyekre és 3 napos bérletekre is lecsaphatunk, akár részletfizetéssel is.
 • Itt 2023-as Sziget aftermovie

  Nagy vízválasztó volt az idei év a Sziget történetében. A 2023-ra tervezett fejlesztések, a megújuló kényelmi szolgáltatások és az egyedi programfelhozatal és látványvilág miatti visszajelzések igazolták, hogy a Szabadság Szigete továbbra is kihagyhatatlan élmény. Ezt újra átélhetjük a most nyilvánosságra hozott aftermovie segítségével és a hamarosan induló újabb jegyakcióban be is biztosíthatjuk magunkat a jövő évi Szigetre, ami jeles alkalom, ugyanis a 30. lesz a kezdetektől számolva.
 • Olyan jó a SZIN, mint mindig, de idén még többen jöttek

  Véget ért a Szegedi Ifjúsági Napok, ezzel együtt a nyári fesztiválszezon. Ismét bebizonyosodott, hogy a szegedi buli a legjobb végállomás a nagy fesztiválmenetelésben, és hogy a Coca-Cola SZIN nem csak a közönség, de a hazai zenekarok és előadók kedvenc „búcsújáró helye" is, melyhez csodás koncertek fűződnek. A főszervező szerint a „teltház" nem csupán egy számszerűsíthető fogalom, és az is kiderült, hogy Azahriah például a nyáron még nem látott ekkora közönséget, mint most Szegeden. Talán majd jövőre: 2024. augusztus 28-31 között, ugyanitt.
 • Elfogytak a bérletek a SZIN-re

  Nem lehet már bérletet kapni a legnagyobb nyárzáró hazai fesztiválra, sőt a pénteki napijegyek is elfogytak a Coca-Cola SZIN-re. Akik azonban már bebiztosították magukat a Tisza-parti fesztiválra, siessenek a szerdai nyitáskor, mert az idén 55 éves szegedi buli meglepetéssel készül az első 555 érkezőnek.
 • Vigyázat! Hamisítják a Szegedi Ifjúsági Napok jegyeit

  Nagy az érdeklődés az idén 55. születésnapját ünneplő nagy nyárzáró fesztiválra, a szegedi Coca-Cola SZIN-re. A bérletek rohamosan fogynak, amire a jegyhamisítók is felkapták a fejüket. A szervezők már több hamis jegyet észleltek és felhívják a figyelmet, hogy a látogatók csak tiszta forrásból, azaz a hivatalos jegyárusítótól vásárolják meg a belépőjüket.

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó