Pulzar

CikkFesztivál hír

Rekordokat döntött Majka kedvenc fesztiválja, a Campus

Létrehozva július 24.
Stílus House, Progressive House
  0.00

Rekordokat döntött Majka kedvenc fesztiválja, a Campus

Vasárnap reggelre véget ért a 15. Campus Fesztivál, délután megkezdődött a programhelyszínek bontása és a takarítás. Közel ötszázan dolgoznak a terület helyreállításán, a fesztivál miatt lezárt útszakaszokat hétfőn reggelre adják át a forgalomnak.

Minden eddiginél több rekordszámot is hozott az idei Campus. Egy teltházas nappal és a négy nap alatt összesen mintegy 118 ezer látogatóval zárt a jubileumi rendezvény, ezzel hazánk legnagyobb, magyar közönséget célzó fesztiváljává nőtte ki magát. A pénteki nap az egész napos viharjelzések és a kisebb zivatar ellenére is a fesztivál történetétek legnagyobb látogatottságú napja lett, több mint 35 ezer fesztiválozóval. A legnagyobb érdeklődés Robin Schulz, Azahriah, a Tankcsapda és Dzsúdló koncertje iránt volt, szombaton pedig Majka lépett fel teltházas nézőtér előtt a nagyszínpadon, ahol így köszöntötte a debreceni közönséget: „Az ország legjobb fesztiválja a Campus…”

Erről a fesztivál alatt többen is hasonlóképpen vélekedtek.“Debrecen a szülővárosom, ide mindig különleges visszajönni. Ez a város mindig sokat ad nekem”.-ezt pedig már Balázs Kláritól hallhatta a közönség, aki Korda Györggyel a kezdetek óta ott van minden Campus Fesztiválon.

A Campuson továbbra is a zenéé volt a főszerep.

„A kiemelt headlinerek koncertjei mellett fontos karakterjegye a Campusnak, hogy a hazai zenei élet közel teljes spektruma helyet kap a számos színpad valamelyikén.”- mondta Süli András programigazgató. „A tizenöt zenei színpadon több mint 1500, a legkülönbözőbb műfajokat képviselő zenész és dj lépett fel. Idén tíz külföldi produkciót köszönthettünk a színpadainkon, köztük olyanokat, mint ZAZ, Parov Stelar és ATB. Külön öröm volt, hogy a fesztiválon a magyar zenei élet olyan legendáival lehetett találkozni, mint Tátrai Tibor, Karácsony János, Bródy János, Deák Bill Gyula és Nagy Feró.” A zenei programon belül természetesen a fiatal generációk számára kedves rap, hiphop előadók, valamint elektronikus zenei műfajok is markánsan jelen voltak.

A Campus több éve biztonságos, családbarát, kulturált fesztivál, amely valóban minden korosztályt megérint. A fesztiválon a szórakozás mellett évek óta fontos szerepet kap a Debreceni Egyetem által megálmodott Egyetem Tér, amely minden évben az egyik leglátogatottabb nappali programhelyszín a fesztiválon. Csakúgy, mint a Civil Falu, ahol idén negyvenegy, fontos társadalmi ügyeket képviselő szervezet mutatkozott be, valamint a hozzá kapcsolt Campus Kid & Art Zóna, mely színes, programokban bővelkedő forgatagával tényleg minden korosztályt lekötött.

Az idei Campuson mintegy 2700 közreműködő dolgozott, ebből kettőszázhatvanan álltak a pultokban és majdnem háromszázan feleltek a közönség biztonságáért, volt 0-24 órás orvosi és mentőügyelet, a Nagyerdei Stadion pedig bármilyen időjárás esetén rendelkezésre állt és biztosította a biztonságos szórakozást.

A pénteki nap a zivataros időjárás ellenére is a fesztivál történetének eddigi legsikeresebb napja volt. A legnagyobb nehézséget is ezen a napon kellett megoldani a szervezőknek, a délutáni eső után, a fesztiválra hirtelen egyidőben érkező több ezres tömeg bejutása okozott problémát. Az így megnövekedett várakozási időt húsz üzemelő pénztár próbálta csökkenteni.

“A pénteki esőt leszámítva probléma nélkül zajlott le az idei Campus.”- mondta el Páll László, a fesztivált szervező Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. egyik ügyvezetője. "Szerencsére az operatív törzsnek nem volt semmilyen extrém feladata. A helyreállítás már elkezdődött, napokon belül visszaáll a rend a Nagyerdőn.”

A szervezők a zenei sokszínűség és a fesztiválozók igényeit kiszolgáló, mindenre kiterjedő szolgáltatások megteremtése mellett évről évre fontosnak tartják a társadalmi felelősségvállalást is. Ennek eredménye, hogy idén még több pénzt sikerült jótékony célra összegyűjteni.

„A Campus nyitófogadásán a VIP vendégek jóvoltából több mint 11,6 millió forint támogatás gyűlt össze, a fesztivál egyik partnere a Tranzit-Ker Zrt. pedig további egymillió forinttal támogatta a kezdeményezésünket.”- nyilatkozta Miklósvölgyi Péter a Debreceni Campus Nonprofit Kft. másik ügyvezetője.

„Az így befolyt összeget a koronavírus miatt árván maradt gyerekeket segítő Regőczi István Alapítvány és a Debreceni Karitatív Testület számára ajánlottunk fel.”

A takarítás és bontás elkezdődött, hogy a Nagyerdei Stadion környezete rövid időn belül eredeti állapotába kerülhessen.

A következő napokban nagy erőkkel folyik a terület helyreállítása, a felépítmények elszállítása. Több száz világító elem, térinstalláció, számos impozáns felépítmény tűnik el hamarosan, de a komfortos helyszín, a koncertek emléke és Debrecen hangulata páratlan fesztivál élményt hagyott maga után a jubileumi Campus Fesztiválról. És már azt is tudhatjuk, jövőre mikor találkozunk újra: Campus 2024. július 17-21. között.

Ajánlott lemezek

 • 10 éves a Poker Flat

  Steve Bug Poker Flat kiadója idén ünnepli 10. fennállását ezért a jeles esemény alkalmából egy 3 lemezes ünnepi album kerül kiadásra.

Még több fesztivál hír

 • Elfogytak a bérletek a SZIN-re

  Nem lehet már bérletet kapni a legnagyobb nyárzáró hazai fesztiválra, sőt a pénteki napijegyek is elfogytak a Coca-Cola SZIN-re. Akik azonban már bebiztosították magukat a Tisza-parti fesztiválra, siessenek a szerdai nyitáskor, mert az idén 55 éves szegedi buli meglepetéssel készül az első 555 érkezőnek.
 • Vigyázat! Hamisítják a Szegedi Ifjúsági Napok jegyeit

  Nagy az érdeklődés az idén 55. születésnapját ünneplő nagy nyárzáró fesztiválra, a szegedi Coca-Cola SZIN-re. A bérletek rohamosan fogynak, amire a jegyhamisítók is felkapták a fejüket. A szervezők már több hamis jegyet észleltek és felhívják a figyelmet, hogy a látogatók csak tiszta forrásból, azaz a hivatalos jegyárusítótól vásárolják meg a belépőjüket.
 • „Ez a legjobb fesztivál a világon!” - Balaton Sound 2023

  Új időszámítás kezdődött a fesztivál életében és ez maximálisan érezhető is volt a most véget érő Heineken Balaton Soundon. Az idén 15. alkalommal jelentkező Balaton-parti rendezvényen a korábbiaknál is több nemzetközi sztár pörgette a legjobb szetteket, tovább bővültek az elektronikus zenei műfajok és az egyedi beach-party hangulatnak díszletet adó látványvilág is. A VIP élmény hozta a korábbi évek megszokott színvonalát, extra szolgáltatásokkal kiegészülve, amit a hétvégi napokon már teltháznyi közönség élvezhetett. Jövőre Zamárdi visszavárja a Soundot és már azt is tudjuk, mikor: 2024. július 3-6. között érdemes már most besatírozni színessel a naptárat.
 • INOTA Fesztivál 2023

  Száznál is több fellépővel kelti életre Magyarország leglátványosabb hőerőművét az INOTA Fesztivál.
 • Hamarosan startol a Balaton Sound

  Idén olyan őrületes nevekkel várnak a partron, mint Armin Van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike, Hardwell, Tiësto, Adam Beyer, Carl Cox, Dubfire, Enrico Sangiuliano, Joris Voorn, Charlotte De Witte, Joseph Capriati, Pan-Pot, Sam Paganini.
 • SZIN: ötvenöt év, ötvenöt új név

  A legnagyobb nyárzáró fesztivál egyben a hazai fesztiváltörténelem úttörője is. A Szegedi Ifjúsági Napok idén 55 éves, most a szervezők 55 friss nevet dobtak a köztudatba, a korábban bejelentett nemzetközi sztárok mellé, mint Alok, Lukas Graham, Timmy Trumpet vagy Rita Ora. És alakulóban van egy virtuális csapat is, amit a SZIN és a zoojamNFT közössége hoz majd létre. Lássuk most azonban az új névsort és merüljünk el egy picit a SZIN történetében is, ami idén már Coca-Cola SZIN fesztiválként várja a látogatóit, augusztus 23-26 között!
 • Moondance Fesztivál 2023

  A horvátországi Moondance Fesztivál idén 10. alkalommal, július 27. és 30. között kerül megrendezésre, és igazi csemegével készül a techno szerelmeseinek.
 • Balaton Sound - Megújuló design, különleges helyszínek

  A Sound nagyszínpada hatalmas ledfallal és lenyűgöző vizuállal várja a fesztiválozókat. Friss látványvideó és képek láttak napvilágot, melyekből kiderül, hogy a szervezők milyen vizuális megújulásra készülnek idén a zamárdi szabadstrandon. Azt már tudjuk, hogy a zenei felhozatal rendkívül erősre sikerült, most lássuk, mi mással varázsol el minket június 28. és július 1. között a Heineken Balaton Sound, ahol napközben, a napfürdős-csobbanós pihenés és kikapcsolódás mellett programok sora teszi teljessé a négy napnyi bulizós nyaralást.
 • Sziget 2023 - Újabb nevek

  A legnagyobb magyar fellépők bejelentésével a program még az eddiginél is színesebb és jobb lett.
 • Háromnapos időutazás Szegeden

  Ünnepi kiadással jelentkezik idén Magyarország legnagyobb retró fesztiválja. Az idén tíz éves szegedi Deja Vu Fesztivál tíz nemzetközi ikonikus sztárt és a '90-es és 2000-es évek legnagyobb hazai előadóit sorakoztatja fel. A négy helyszínen futó, háromnapos esemény egy lenyűgöző End Show-val zárul, méltóképpen megkoronázva a jubileumi bulifolyamot. A fergeteges retróláz egy hét múlva indul és június 1-3-ig izzítja a közönséget, az újszegedi partfürdőn.

© 2001–2023 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó