Pulzar

Jay Lumen a máltai Drumcode Festival fellépője és hivatalos dalának szerzője, mely No.1 lett!

Jay Lumen a máltai Drumcode Festival második fázisában bejelentett vendégművészeinek egyik nagyágyúja. Olyan nevek mellett fog játszani, mint Richie Hawtin, Ben Klock, Sam Paganini, Chris Liebing, Marcel Dettmann, vagy épp maga Adam Beyer.
Ezen felül a fesztivál hivatalos dalát is ő szerezte, mely 3 különböző toplistán is No.1 lett és a Drumcode kiadón jelent meg!

Annak ellenére, hogy az idei év sem a megszokott módon indult, Jay Lumen körül igen nagy tempóban zajlanak az események. Alig számoltunk be idei első Top5-ős daláról, mely idő közben feljutott a No.1 pozícióig a Beatport techno listáján, máris egy újabb nagy lélegzetvételű hír került bejelentésre vele kapcsolatban.

Hivatalosan is megjelent a Drumcode Festival Malta 2021 teljes line up-ja, melynek második etapjában kiemelten is bejelentették, hogy Jay Lumen is erősíteni fogja a meghívott művészek, igen tetszetős gárdáját. A tervek szerint szeptemberben megrendezésre kerülő fesztivál igen nagy lélegzetvételűnek ígérkezik és a jelek szerint az első igazán nagy szabású esemény, fesztivál lehet a szórakoztatóipar leállása óta.

Itt nézheted meg a bejelentő videót.
Jay Lumen kiemelt színpadon játszik olyan nevek mellett, mint Richie Hawtin, Ben Klock, Adam Beyer, Sam Paganini, Chris Liebing, Marcel Dettmann, Anna, vagy épp Clara Cuve és még hosszan sorolhatnánk az impozáns előadók listáját. A fesztiválra immár elővételben minden jegy elkelt, tehát 100%-os a férőhelyek feltöltöttsége és a szervezők most igyekeznek lehetőségeket keresni új színpadok elhelyezésére, hogy a hatalmas érdeklődést és a felmerülő többlet hely és jegyigényt ki tudják elégíteni.

Nem mellesleg Jay Lumen "Returning" dala lett a Drumcode Festival Malta 2021 hivatalos dala is.
A kislemez egyébként a Drumcode kiadó gondozásában jelent meg még április elején és 3 különböző Beatport techno listán is a No.1 pozícióig jutott. Jelenleg is az 1. helyen áll a Beatport Techno (raw/deep/hypnotic) listáján és az EP, B oldalán szereplő "Mind" track még cikkünk keltekor is a single lista Top5-jében hallgatható.

Adam Beyer egyébként az alábbi szavakkal aposztrofálta Jay Lumen dalát:

"Love the summer anthem from Jay Lumen"

vagyis

"Imádom Jay Lumen nyári himnuszát"

Ennél többet nem is kell mondanunk.
Jay Lumen szerzeményét egyébként az újraegyesülés ihlette. A címadó dal nem titkoltan lágyabb érzetet közvetít szettjeihez képest, ahol inkább a feszesebb szárazabb techno hangzást részesíti előnyben.

Erről Jay az alábbiakat mondta:

"A dal akkor született, amikor épp nagyon elegem volt a világ aktuális állapotából, hiszen már nagyon hiányzik a techno közösség, a zene és az élet együttes ünneplés. A Returning ezt az érzést közvetíti kicsit előre vetítve a napot, amikor végre szabadon bulizhatunk együtt, kötöttségek nélkül, szabadon találkozhatunk bárkivel és ölelkezhetünk össze. Napfény,  lazulás,  jó bulik. A B oldalra egy feszesebb detroit techno jegyében készült szerzeményt szántam. Manapság kevesen játsszák ezt a fajta hangzást én viszont szerettem volna felfrissíteni új köntösben és a visszajelzések alapján ez sikerült  is. Köszönöm mindenkinek a sok pozitív véleményt!"

Jay Lumen egyébként számos rendezvényen hallható és látható lesz a nyáron, ha minden jól megy. Többek között Franciaország, Svédország, Svájc és egy 2 hetes USA turné is szerepel a naptárában. Mindezek mellett itthon is jó pár eseményen találkozhatunk majd vele.
Bízzunk benne, hogy lesz rá lehetőségünk!

Még több Friss

 • Végre újraindul a buliélet is a Plázson!

  Úgy fest, végre minden összeáll, hogy ezen a nyáron is feledhetetlen nappalokat és éjszakákat tölthessünk a Plázson, immáron teljes fordulatszámon, ugyanis végre zöld utat kaptak a koncertek is. Június 5-én a Republic, a New Level Empire és Dj Dominique indítja a szezont a „Balaton nagyszínpadán", egy héttel később pedig Majka & Curtis, Horváth Tamás és a Necc Party hozza mozgásba a bulizókat.
 • Vigyázz, kész, strand! – indul a Plázs hatodik szezonja

  Szokás szerint a Pünkösdi hosszú hétvégével kezdetét veszi a balatoni nyár, a Plázs Siófok pedig ezúttal is gondoskodik a jól megszokott mediterrán tengerparti hangulatról: live dj szettek, homokos part, hívogató víz és kényelmes napágyak várnak mindenkit május 22-től a Siófoki Nagystrand "felüdülés-központjába."
 • PLÁZS SIÓFOK: „készen állunk a nyárra"

  A Siófoki Nagystrand homokos „tengerpartja", a Plázs Siófok idén is úgy készül, hogy fix pontja legyen a balatoni nyárnak. Bízva abban, hogy a szezonban zöldre vált a bulilámpa, a hazai pop-rock-party élet legismertebb előadói már ott sorakoznak a Plázs programnaptárában, sőt több nemzetközi sztár is várja, hogy idén a Balaton-part legluxibb strandján léphessen fel.
 • Jay Lumen dupla Top10-el kezdte a 2021-es évet!

  Jay Lumen az idei esztendőt kétszeres Top10-el kezdte, hiszen az ez évben elsőként megjelent kislemezének címadó dala, a Beatport techno listájának és emellett techno hype listájának is legjobb 10 track-je közé került. Így cikkünk keltekor egyszerre két listán is a legjobb 10-ben szerepelhetett.
 • „Feketében, hogy ne is lássanak” – átfogó kutatás készült a hang-, fény- és látványtechnikai szektor dolgozóiról

  A járvány előtt nagyjából 10-15 ezer ember dolgozott a hang-, fény- és látványtechnikai szektorban, ami a hazai autógyári foglalkoztatottak összlétszámához hasonló. A koncerteken, rendezvényeken, tévéműsorokban, videókban, filmekben, színházakban a háttérben tevékenykedő szakemberek a szó szoros és átvitt értelmében is láthatatlanok: fekete ruhában dolgoznak, hogy a közönség ne lássa őket, emellett bizonytalan a foglalkoztatásuk és a bérezésük, nincs munkaköri leírás és bérminimum, rendezetlen a képzés, nincs kiszámítható életpályamodell, viszont van rengeteg éjszakázás, feszültség és túlóra. Mindezek pedig hajlamosítanak a stresszre és kiégésre. Magyarországon először készült átfogó, feltáró alapkutatás a hang-, fény- és látványtechnikai szakmáról, és az eredmények lehetővé teszik cselekvési javaslatok megfogalmazását is.
 • Hiánypótló kezdeményezés indul a hazai bakelitkultúra életben maradásáért

  Az idén húszéves Syrup kollektíva és az underground lemezlovasok közkedvelt helye, a Nemdebár összefogott, hogy hiánypótló online eseménysorozatával a bakelites lemezlovasokat támogassa.
 • Jay Lumen mixelte az idei év utolsó Drumcode Radio Live epizódját

  Jay Lumen első magyarként készíthette el a Drumcode Radio Live következő epizódját. Mivel a 2020-as esztendőben ez az utolsó DCR epizód, ez az év nem is zárulhatott volna méltóbban. Arról nem is beszélve, hogy ez egy újabb mérföldkövet jelent a hazai szcénának.
 • A STRAND ALLSTARS igazi ünnepet kíván

  Különleges karácsonyi ajándékkal készült a STRAND fesztivál: a szervezők kérésére újra összeállt a Lábas Viki, Rúzsa Magdi, Horváth Tamás és Járai Márk alkotta STRAND ALLSTARS, hogy a Piramis Kívánj igazi ünnepet és Ajándék című dalát feldolgozva varázsoljon ünnepi hangulatot. A december 7-i rádiós premiert követően december 11-től látható az animációs klip is, melyben az előadók rajzfilm-karakterként tűnnek fel, viselve az Együtt az Autistákért Alapítvány jelképét, a Kék Szív kitűzőt. A dal és a kisfilm így kapcsolódik az Alapítvány most induló érzékenyítő kampányához, melynek célja, hogy ledöntse az autizmust övező tabukat.
 • David Guetta a Széchenyi fürdőből koncertezik az MTV EMA díjátadón

  A francia DJ Palvin Barbival kalauzolja el Magyarországon a tévénézők millióit. November 8-án este bombaerős line-uppal örvendezteti meg világszerte a könnyűzene rajongóit az idei MTV EMA gála, amely a történetében először Budapestről is jelentkezik. A járványhelyzet miatt rendhagyó módon készülő virtuális show fellépőinek listája folyamatosan bővül, de most végre az egyik legfőbb attrakcióról is lehull a lepel: a népszerű francia DJ, David Guetta a Széchenyi fürdő medencéjében kialakított színpadról tartja különleges zenei produkcióját!
 • Jay Lumen újra a Drumcode számára írt dalt

  Jay Lumen újra a Drumcode kiadó számára készített dalt Adam Beyer meghívására. Pontos dátum a megjelenésről még nem áll rendelkezésre, ám annyi már most tudható, hogy a dal meglehetősen nagy figyelmet kapott a kiadó menedzsmentje és a közönség felől is. A tervezettek szerint év végén lát majd napvilágot.

© 2001–2021 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó