Pulzar

„Ez a legjobb fesztivál a világon!” - Balaton Sound 2023

Új időszámítás kezdődött a fesztivál életében és ez maximálisan érezhető is volt a most véget érő Heineken Balaton Soundon. Az idén 15. alkalommal jelentkező Balaton-parti rendezvényen a korábbiaknál is több nemzetközi sztár pörgette a legjobb szetteket, tovább bővültek az elektronikus zenei műfajok és az egyedi beach-party hangulatnak díszletet adó látványvilág is. A VIP élmény hozta a korábbi évek megszokott színvonalát, extra szolgáltatásokkal kiegészülve, amit a hétvégi napokon már teltháznyi közönség élvezhetett. Jövőre Zamárdi visszavárja a Soundot és már azt is tudjuk, mikor: 2024. július 3-6. között érdemes már most besatírozni színessel a naptárat.

Ez a legjobb fesztivál a világon!” – kiáltotta a mikrofonba az első nap egyik nagyszínpados sztárja, KSHMR, aki elmondása szerint „élete eddig legjobb show-ját” nyomta le, amibe még Korda Gyuri bácsi Reptér című, örökbecsű slágere is befért. Az amerikai DJ-t annyira beszippantotta a Sound hangulata, hogy mind a négy napot kint töltötte, elvegyülve a party forgatagában. Armin van Buuren és Justus számára is egyedi élményt jelentett a Balaton-parti fellépés, hisz’ a Nagyszínpad backstage-ében történt nagy összeölelkezés után egy közös szettet is összedobtak Armin show-ján. Emlékezetes marad az Ofenbach duó számára is a soundos fellépés. Párizsból induló járatukat ugyanis törölték, az utolsó pillanatban bérelt magánrepülőre pedig nem találtak pilótát, így a következő, menetrend szerinti járattal indultak Budapestre. A landolás után pedig már csak másfél órájuk maradt, hogy a nagy forgalomban Zamárdiba érkezzenek a kezdésre, ezt azonban a szervezőknek sikerült megoldaniuk. A francia DJ-páros pedig örömmel posztolgatta a róluk készült felvételeket a Nagyszínpad monumentális ledfalán futó, szuperlátványos képi világgal a hátterükben.

A pandémiát követő tavalyi, visszatérő év után szerettünk volna erős megújulást hozni és azt hiszem ez maximálisan sikerült” – nyugtázta a fesztivál végén Filutás Anna, a Sound projektvezetője. „A fellépőkkel való hosszas egyeztetések, a programhelyszínek kialakítása és design-ja, a napközbeni programok bővítése, a látványvilág minden részletének aprólékos tervezése és a szolgáltatások fejlesztése meghozta az eredményt és sikerült egy olyan fesztivált összehoznunk, amelyre méltán lehetünk büszkék, és öröm számunkra, ha a látogatóink és a sztárjaink a jóhírét viszik szerte a nagyvilágban” – tette hozzá a projektvezető, aki azt is megjegyezte, hogy fesztivál megújulásával a látogatók összetétele is sokat színesedett.

Nagy sikerrel debütált a fesztivál vadonatúj ledfal hátterű Nagyszínpada – lenyűgöző méreteivel és technikai adottságaival a közönség, a sajtó, valamint a fellépők kedvenc helyszínévé vált, alkalmazkodva a legújabb nemzetközi trendekhez, melyekben a vizuális elemek domináns szerepet játszottak. Ezt az élményt egészítette ki a headlinerek fellépését követő drónshow, aminek keretében a színpad felett közel 300 drón alkotott a fesztiválhoz kapcsolódó ’insta kompatibilis’ alakzatokat és természetesen a Balaton feletti tűzijáték sem maradhatott el a Heineken Balaton Sound Nagyszínpad programjának végéről.

Filutás Anna kiemelte a zamárdi közvéleménykutatás eredményét is, miszerint jövőre július elején tarthatják a fesztivált, hiszen sokan a június végi érettségi- és a vizsgaidőszak miatt itthon és a külföldi kulcspiacokon idén lemaradtak a Soundról. „Köszönjük Zamárdi városának döntését, a lakosok elfogadó együttműködését, mi pedig igyekszünk olyan fesztivált szervezni jövőre is, ami a legkevésbé okoz kellemetlenséget a lakosoknak, és büszkén vall magáénak a város.”

Még több fesztivál hír

 • A közönség és a fellépők is szerették a Soundot

  Magyar szettel zárta az idei Heineken Balaton Sound Nagyszínpadának sztársorát Timmy Trumpet, aki felesége nagymamáját is felköszöntötte a színpadon. A fellépők nagyon szerették a fesztivált és úgy tűnik, a közönség is. Szombat estére az összlátogatószám átlépte a 100 ezret, de még később is jöttek az emberek a Q-Dance által celebrált EndShow-ra és a hajnal 6-ig tartó bulira.
 • Szerdán kezdődik a Heineken Balaton Sound

  Az elektronikus zenei univerzum széles kínálatát sűríti a fesztivál négy napjába a Heineken Balaton Sound. Két nagyszínpadon, összesen féltucat zenei helyszínen indul be a buli július 3-án mások mellett olyan sztárokat felsorakoztatva, mint Marshmello, Paul Kalkbrenner, Timmy Trumpet, James Hype, Purple Disco Machine vagy az undergroundabb szcénából Amelie Lens, Adam Beyer, Maceo Plex, Stephan Bodzin, Nico Moreno és sokan mások. A szervezők megújult VIP tematikákkal és élményekkel várják az érkezőket, az 1 km hosszú partszakasz pedig vízparti helyszínekkel, beach partikkal, valamint kényelmes lazulással csábít éjjel-nappal.
 • Verknipt 2024 - Horvátország

  Idén nyáron a Verknipt egy 5 napos hard techno fesztivállal veszi be a horvát tengerpartot június 30. és július 4. között. Rave vagy tengerparti nyaralás? Legyen mindkettő!
 • Fashion Show és VIP varázs a Soundon

  Lakatos Márk ismét divatshowkkal készül a Heineken Balaton Soundra, de idén, a kifutón felvonuló márkákkal egy nappal chilles, éjszaka vibráló divat közösségi téren, a Fashion Hub-ban is találkozhatunk, feldobva az outfitet akár egy VIP-es partizáshoz.
 • Idén 7 vidéki helyszínen lehet ingyen fesztiválozni

  A tavalyi év sikere után idén ismét megrendezésre kerül a Telekomosok Fesztiválja. Az ingyenes élménysorozat célja, hogy sokrétű kulturális programot és kikapcsolódási lehetőséget biztosítson azok számára is, akik a világszerte tapasztalható megélhetési nehézségek miatt idén nem vagy csak kevesebbet tudnak költeni a nyári élményekre.
 • Transmission & Techmission

  A United Music bemutatja a Techmission és Transmission Fesztiválok következő etapját, amelyet 2024. június 14-én és 15-én rendeznek meg a prágai O2 Arénában.
 • Sziget 2024 - ELROW

  Augusztus 7-én az Elrow elhozza a Delusionville nevű produkcióját a Szigetre, amelyet Ron English, a street art keresztapja keltett életre.
 • Electric Love 2024

  Az Electric Love Fesztivál immár tizenegyedik alkalommal hozza össze a rajongókat az elektronikus és hip-hop zenei szcénja nagyjaival július 4-6. között, a nem is olyan messzi Salzburgban.
 • Dance Valley 2024

  2024. augusztus 10-én kerül megrendezésre a Dance Valley fesztivál a hollandiai Spaarnwoude-ban.
 • Sziget Fesztivál 2024 - újabb 2 nagyszínpados név

  A Sziget Nagyszínpadára két új szuper név érkezett, akik nem mások, mint a platinalemezes idén BRIT Awards-on „Global Icon” különdíjjal elismert, tavaly pedig Grammy-díjat nyert Kylie Minogue és a „Loosing it” sláger atyja, Fisher.

Archív partyajánlók

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó