Pulzar

„Ez a legjobb fesztivál a világon!” - Balaton Sound 2023

Új időszámítás kezdődött a fesztivál életében és ez maximálisan érezhető is volt a most véget érő Heineken Balaton Soundon. Az idén 15. alkalommal jelentkező Balaton-parti rendezvényen a korábbiaknál is több nemzetközi sztár pörgette a legjobb szetteket, tovább bővültek az elektronikus zenei műfajok és az egyedi beach-party hangulatnak díszletet adó látványvilág is. A VIP élmény hozta a korábbi évek megszokott színvonalát, extra szolgáltatásokkal kiegészülve, amit a hétvégi napokon már teltháznyi közönség élvezhetett. Jövőre Zamárdi visszavárja a Soundot és már azt is tudjuk, mikor: 2024. július 3-6. között érdemes már most besatírozni színessel a naptárat.

Ez a legjobb fesztivál a világon!” – kiáltotta a mikrofonba az első nap egyik nagyszínpados sztárja, KSHMR, aki elmondása szerint „élete eddig legjobb show-ját” nyomta le, amibe még Korda Gyuri bácsi Reptér című, örökbecsű slágere is befért. Az amerikai DJ-t annyira beszippantotta a Sound hangulata, hogy mind a négy napot kint töltötte, elvegyülve a party forgatagában. Armin van Buuren és Justus számára is egyedi élményt jelentett a Balaton-parti fellépés, hisz’ a Nagyszínpad backstage-ében történt nagy összeölelkezés után egy közös szettet is összedobtak Armin show-ján. Emlékezetes marad az Ofenbach duó számára is a soundos fellépés. Párizsból induló járatukat ugyanis törölték, az utolsó pillanatban bérelt magánrepülőre pedig nem találtak pilótát, így a következő, menetrend szerinti járattal indultak Budapestre. A landolás után pedig már csak másfél órájuk maradt, hogy a nagy forgalomban Zamárdiba érkezzenek a kezdésre, ezt azonban a szervezőknek sikerült megoldaniuk. A francia DJ-páros pedig örömmel posztolgatta a róluk készült felvételeket a Nagyszínpad monumentális ledfalán futó, szuperlátványos képi világgal a hátterükben.

A pandémiát követő tavalyi, visszatérő év után szerettünk volna erős megújulást hozni és azt hiszem ez maximálisan sikerült” – nyugtázta a fesztivál végén Filutás Anna, a Sound projektvezetője. „A fellépőkkel való hosszas egyeztetések, a programhelyszínek kialakítása és design-ja, a napközbeni programok bővítése, a látványvilág minden részletének aprólékos tervezése és a szolgáltatások fejlesztése meghozta az eredményt és sikerült egy olyan fesztivált összehoznunk, amelyre méltán lehetünk büszkék, és öröm számunkra, ha a látogatóink és a sztárjaink a jóhírét viszik szerte a nagyvilágban” – tette hozzá a projektvezető, aki azt is megjegyezte, hogy fesztivál megújulásával a látogatók összetétele is sokat színesedett.

Nagy sikerrel debütált a fesztivál vadonatúj ledfal hátterű Nagyszínpada – lenyűgöző méreteivel és technikai adottságaival a közönség, a sajtó, valamint a fellépők kedvenc helyszínévé vált, alkalmazkodva a legújabb nemzetközi trendekhez, melyekben a vizuális elemek domináns szerepet játszottak. Ezt az élményt egészítette ki a headlinerek fellépését követő drónshow, aminek keretében a színpad felett közel 300 drón alkotott a fesztiválhoz kapcsolódó ’insta kompatibilis’ alakzatokat és természetesen a Balaton feletti tűzijáték sem maradhatott el a Heineken Balaton Sound Nagyszínpad programjának végéről.

Filutás Anna kiemelte a zamárdi közvéleménykutatás eredményét is, miszerint jövőre július elején tarthatják a fesztivált, hiszen sokan a június végi érettségi- és a vizsgaidőszak miatt itthon és a külföldi kulcspiacokon idén lemaradtak a Soundról. „Köszönjük Zamárdi városának döntését, a lakosok elfogadó együttműködését, mi pedig igyekszünk olyan fesztivált szervezni jövőre is, ami a legkevésbé okoz kellemetlenséget a lakosoknak, és büszkén vall magáénak a város.”

Még több fesztivál hír

 • Elfogytak a bérletek a SZIN-re

  Nem lehet már bérletet kapni a legnagyobb nyárzáró hazai fesztiválra, sőt a pénteki napijegyek is elfogytak a Coca-Cola SZIN-re. Akik azonban már bebiztosították magukat a Tisza-parti fesztiválra, siessenek a szerdai nyitáskor, mert az idén 55 éves szegedi buli meglepetéssel készül az első 555 érkezőnek.
 • Vigyázat! Hamisítják a Szegedi Ifjúsági Napok jegyeit

  Nagy az érdeklődés az idén 55. születésnapját ünneplő nagy nyárzáró fesztiválra, a szegedi Coca-Cola SZIN-re. A bérletek rohamosan fogynak, amire a jegyhamisítók is felkapták a fejüket. A szervezők már több hamis jegyet észleltek és felhívják a figyelmet, hogy a látogatók csak tiszta forrásból, azaz a hivatalos jegyárusítótól vásárolják meg a belépőjüket.
 • Rekordokat döntött Majka kedvenc fesztiválja, a Campus

  Vasárnap reggelre véget ért a 15. Campus Fesztivál, délután megkezdődött a programhelyszínek bontása és a takarítás. Közel ötszázan dolgoznak a terület helyreállításán, a fesztivál miatt lezárt útszakaszokat hétfőn reggelre adják át a forgalomnak.
 • INOTA Fesztivál 2023

  Száznál is több fellépővel kelti életre Magyarország leglátványosabb hőerőművét az INOTA Fesztivál.
 • Hamarosan startol a Balaton Sound

  Idén olyan őrületes nevekkel várnak a partron, mint Armin Van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike, Hardwell, Tiësto, Adam Beyer, Carl Cox, Dubfire, Enrico Sangiuliano, Joris Voorn, Charlotte De Witte, Joseph Capriati, Pan-Pot, Sam Paganini.
 • SZIN: ötvenöt év, ötvenöt új név

  A legnagyobb nyárzáró fesztivál egyben a hazai fesztiváltörténelem úttörője is. A Szegedi Ifjúsági Napok idén 55 éves, most a szervezők 55 friss nevet dobtak a köztudatba, a korábban bejelentett nemzetközi sztárok mellé, mint Alok, Lukas Graham, Timmy Trumpet vagy Rita Ora. És alakulóban van egy virtuális csapat is, amit a SZIN és a zoojamNFT közössége hoz majd létre. Lássuk most azonban az új névsort és merüljünk el egy picit a SZIN történetében is, ami idén már Coca-Cola SZIN fesztiválként várja a látogatóit, augusztus 23-26 között!
 • Moondance Fesztivál 2023

  A horvátországi Moondance Fesztivál idén 10. alkalommal, július 27. és 30. között kerül megrendezésre, és igazi csemegével készül a techno szerelmeseinek.
 • Balaton Sound - Megújuló design, különleges helyszínek

  A Sound nagyszínpada hatalmas ledfallal és lenyűgöző vizuállal várja a fesztiválozókat. Friss látványvideó és képek láttak napvilágot, melyekből kiderül, hogy a szervezők milyen vizuális megújulásra készülnek idén a zamárdi szabadstrandon. Azt már tudjuk, hogy a zenei felhozatal rendkívül erősre sikerült, most lássuk, mi mással varázsol el minket június 28. és július 1. között a Heineken Balaton Sound, ahol napközben, a napfürdős-csobbanós pihenés és kikapcsolódás mellett programok sora teszi teljessé a négy napnyi bulizós nyaralást.
 • Sziget 2023 - Újabb nevek

  A legnagyobb magyar fellépők bejelentésével a program még az eddiginél is színesebb és jobb lett.
 • Háromnapos időutazás Szegeden

  Ünnepi kiadással jelentkezik idén Magyarország legnagyobb retró fesztiválja. Az idén tíz éves szegedi Deja Vu Fesztivál tíz nemzetközi ikonikus sztárt és a '90-es és 2000-es évek legnagyobb hazai előadóit sorakoztatja fel. A négy helyszínen futó, háromnapos esemény egy lenyűgöző End Show-val zárul, méltóképpen megkoronázva a jubileumi bulifolyamot. A fergeteges retróláz egy hét múlva indul és június 1-3-ig izzítja a közönséget, az újszegedi partfürdőn.

Archív partyajánlók

© 2001–2023 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó