Pulzar

Local Selection flyer

Partyajánló

Local Selection @ Tisza Gyöngye, Szeged

Fellépők
Továbbá még: Light, Aise, Mols, Brainless
Dátum 2012. február 17.
Helyszín Tisza Gyöngye, Szeged
Stílus House, Tech-house, Minimal
Local SelectionA hely szelleme megigézve lengi körbe a Local Selection estjeit: három DJ évtizedes tapasztalatának esszenciáját adja alkalomról alkalomra…Tisza Gyöngye, Szeged,

Local Selection @ Tisza Gyöngye, Szeged

A hely szelleme megigézve lengi körbe a Local Selection estjeit: három DJ évtizedes tapasztalatának esszenciáját adja alkalomról alkalomra…

 Egy formáció, egy életérzés, három különböző zenei szemszög, mely egymást építi, nem kioltja. Light, Savage és D.S.A. aka Daniel Sallay szinte kölyökként ismerte meg egymást, mégis a Local Selection megszületése előtt mindössze egyetlen egy alkalommal játszottak egyazon rendezvényen. Az az egy éjszaka azonban tripla dinamitként robbant be, mély nyomot hagyva mindenkiben, aki személyesen átélte, szem- és fütanúja lehetett e katartikus élménynek. Bár külön-külön is parkettaszagattó szettekkel hozzák lendületbe a közönséget, hatásuk együttesen hatványozottan inspiráló. Csak idő kérdése volt, és a 3 lokálpatrióta nevet adott a gyereknek, és elindult a Local Selection története. A névválasztás sokatmondó, hiszen a bázis Szeged, ahol mind a hárman évek óta a legtöbbet ténykednek. 

A Local Selection estek fő mozgatórugója az örökzöld house, abból is a legjava. A house a napjainkban egyre gyorsabban táguló elektronikus zenei univerzum egyik alapköve, így a számos alfaj, irányzat és hangzásbeli finomodás lehetővé teszi, hogy ezen egyetlen stíluson belül is egy rendkívül sziporkázó, izgalmas és változatos, teljes estés zenei felhozatalt biztosítson. A house zene mindazonáltal megkövetel bizonyos fokú érettséget ahhoz, hogy megértse, aki hallgatja. A Local Selection estek éppen ezért leginkább azoknak szólnak, akik a minőséget keresik, akik kellően felnőttek már lélekben ahhoz, hogy önfeledten átadhassák magukat ennek a lüktető, igényes, mégis nagyon táncoltató zenei irányzatnak. 

Az ötletgazdák nem véletlenül találták ki ezt a koncepciót, hiszen maguk is hasonszőrű szűrőn át hallanak, élnek, gondolkodnak:

LIGHT az első buliját 2002-ben hozta össze, s azóta is aktívan pörgeti a rendezvényeket és a lemezeket. 2008 óta a legendás Strictly! csapat tagjaként (is) járja az országot, s dolgozik azon, hogy minél többen megszeressék a minőségi elektronikus zenét. Újabban egyre sűrűbben vonul stúdióba, hamarosan elkészül Cyrusszal közös szerzői albumuk.  

SAVAGE 1998-ban került a fekete korongok bűvkörébe, s azóta sem tudott szabadulni belőle. A Szeged környéki kisebb-nagyobb klubok mellett visszatérő vendég például a határon túli Szabadkán, de megcsodálhatta már tehetségét a szerbiai EXIT fesztivál, a budapesti Coronita és a néhai Pacha klub közönsége is. 

D.S.A. aka Daniel Sallay szintén ízig-vérig szegedi, és a 90-es évek vége óta aktív lemezpörgető – közös rezidenciájuk volt például akkoriban Savage-dzsel. Rendszeres fellépőként a híres Darkbeats esteken táncoltatott, de megfodult Ausztriában, Romániában és az egykori Jugoszláviában is.   

A havonta jelentkező Local Selection zenei szeánszain a három alapító mellett időről időre egy-egy vendégművész is feltűnik. Az „avatóbál”, vagyis a legelső Local Selection est 2012. február 17-én lesz a megejtően szép és hangulatos Tisza River Clubban!


Flyer

Régebbi partyk ebből klubból

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó