Pulzar

Küss Mich: Xeno & Oaklander (US) + Martial Canterel (US) flyer

Belépő
Mindenkinek1 000 Ft

Partyajánló

Küss Mich: Xeno & Oaklander (US) + Martial Canterel (US) @ Roham bár, Budapest

Fellépők
Dátum 2011. július 16.
Helyszín Roham bár, Budapest, VII. kerület Dohány utca 22.
Stílus Cold Wave, Minimal, Synth-pop, New Wave
Küss Mich: Xeno & Oaklander (US) + Martial Canterel (US)Szintipop is meg nem is: a különféle zenei divathullámok katalizátoraként is működő Brooklyn a cold wave és a minimálszinti műfajába is életet lehelt az utóbbi pár évben.Roham bár, Budapest, VII. kerület Dohány utca 22.

Küss Mich: Xeno & Oaklander (US) + Martial Canterel (US) @ Roham bár, Budapest

Szintipop is meg nem is: a különféle zenei divathullámok katalizátoraként is működő Brooklyn a cold wave és a minimálszinti műfajába is életet lehelt az utóbbi pár évben.

 Ebben nagy szerepet játszott Veronica Vasicka kiadója, a Minimal Wave, amely a minimalista szintis popzene harminc évvel ezelőtti hullámának szuperkispéldányszámú kazettáit adja ki sorban újra, illetve a Wierd, amely a kortárs synthwave egyre szélesebb körben figyelt zenekarait (Led Er Est, Automelodi, Frank (Just Frank), Staccato Du Mal, vagy legutóbb a Kindest Lines) juttatja rendszeresen szóhoz kiadványain, illetve több éve működő keddi klubestjein. Az sem véletlen, hogy a kiadó feje, Pieter Schoolwerth állította össze a tavalyi év egyik legfontosabb retrospektív válogatását Európa periférikus szintis popzenéiből Cold Wave And Minimal Electronics Vol. 1 címmel.

Ugyanebbe a csapatba tartozik a műfaj és a brooklyni közeg talán legmagányosabb, és egyben legnagyobb megbecsülést élvező alakja, Sean McBride, aki a félig francia, félig norvég Liz Wendelbóval közösen hozta létre a Xeno & Oaklander duót. Ők ketten Vigils című első lemezükkel – kissé meg is előlegezve az elmúlt év hype-ját - a műfaj egyik újkori klasszikusát teremtették meg 2007-ben (ez a lemez aztán keresett hiánycikk lett, idén újra is nyomták), tavalyelőtt Sentinelle címmel elkészítették a folytatást, idén pedig jön a harmadik. Hűvös dallamaikat, szikár ütemeiket, elektronikus dalaikat teljes egészében élőben, analóg eszközökkel és egyhuzamban adják elő és veszik fel stúdiófelvételeiken épp úgy, mint koncertjeiken.  

A Xeno & Oaklander a Küss Mich vendégeként jár először Magyarországon. A Rohamban tartott fellépést az teszi még egyedülállóbbá, hogy Sean McBride a X&O európai nyári turnéja alatt kizárólag Budapesten játszik Martial Canterel néven is – egyszemélyes szintiarzenálként, amellyel már a X&O megalakulása előtt is tekintélyt szerzett Európában és hazájában egyaránt, idén pedig egyik legjobb (és legpoposabb) lemezét adta ki You Today címmel.

Xeno & Oaklander: An Introduction

http:/​/​www.youtube.com/​watch?v=22_MvWvgD1A

Martial Canterel: You Today

http:/​/​www.youtube.com/​watch?v=zSmPHsDt1dw

Xeno & Oaklander: Nuit (live)

http:/​/​www.youtube.com/​watch?v=SBswnzmoCgA

Martial Canterel: Windscreen (live) 

http://www.youtube.com/watch?v=28u7kWCuF24


Küss Mich:

http:/​/​www.facebook.com/​kussmichmich

http://kuss-mich.tumblr.com/


Mixek:

Splatter

http:/​/​www.mixcloud.com/​kuss_mich/​kuss-mich-splatter-bacia-tutti/​

Gördön

http:/​/​www.mixcloud.com/​kuss_mich/​gordon-long-track-radio-cafe-20110221/​

Gördön & Splatter @ Tilos Rádió

http:/​/​www.mixcloud.com/​kuss_mich/​gordon-splatter-kuss-mich-tilos-radio-20101205/​


Flyer

Régebbi partyk ebből klubból

Ajánlott rádiók a partyhoz

  • TRAFFIC RADIO STATION

    Bolgár elektronikus rádióadó
  • Prime FM

    A Prime FM a hazai house nagy úttörőiből és fiatal ízlésformálóiból verbuvált egy olyan ütőképes kollektívát, amivel felül kívánja írni a régió e-zenei rajongótáborának igényeit.
  • E L E C T R I Q U E

    Wicked Beats from NETMUSIQUE.com

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó