Pulzar

Belépő
Mindenkinek5 000 Ft
Elővételben 2009. június 21.-ig3 500 Ft
Elővételben 2009. július 3.-ig4 000 Ft
az első 100 darab3 000 Ft

Partyajánló

The RZA of Wu Tang Clan @ Dürer kert, Budapest

Fellépők
Dátum 2009. július 3.
Helyszín Dürer kert, Budapest, XIV. kerület Ajtósi Dürer sor 19-21.
Stílus Hip-hop
The RZA of Wu Tang ClanVitathatatlan tény, hogy a Wu-Tang Clan soha nem lehetett volna a világ minden táján ismert hip hop intézmény, ha nincs RZA, a diktátor, ahogy saját magát is nevezi.Dürer kert, Budapest, XIV. kerület Ajtósi Dürer sor 19-21.
Az esemény résztvevői:
1 vendég igazolt vissza, például: iner
összes résztvevő megtekintése

The RZA of Wu Tang Clan @ Dürer kert, Budapest

Vitathatatlan tény, hogy a Wu-Tang Clan soha nem lehetett volna a világ minden táján ismert hip hop intézmény, ha nincs RZA, a diktátor, ahogy saját magát is nevezi.

White Label pres. RZA of Wu-Tang Clan

2009. július 3., péntek

Dürer kert (1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.)

 

Belépő:

Június 15-től 21-ig 3500 HUF, az első 100 darab 3000 HUF a Subvibe-ban!

Június 22-től július 3-ig 4000 HUF

A helyszínen 5000 HUF

 

Elővétel:

Subvibe (V. ker. Váci u. 40.) www.subvibeshop.hu

Shopp (VII. ker. Wesselényi u. 13.) www.shopp.co.hu

Hanyag Elegancia (XIII. ker. Népfürdő u. 15/A) www.myspace.com/​hanyagelegancia

 

Ticketportál és offline elárusítóhelyei, itt a jegy egységesen 4000 forintba kerül.

 

Line up:

RZA (Wu-Tang Clan – USA)

DJ Sueside

Beretta 9

 

NKS, BANKOS, NORBA, KOOLKASKO (Kriminal Music)
KILLAKIKITT (ScarcityBp)
GOODFELLAZ DJ'Z (Frequent + Rocksteady)
BA10 (Memo rec.)

 

RZA (Wu-Tang Clan - USA) – A klán feje

 

Vitathatatlan tény, hogy a Wu-Tang Clan soha nem lehetett volna a világ minden táján ismert hip hop intézmény, ha nincs RZA, a diktátor, ahogy saját magát is nevezi. A klán zenei agyának és generalisszimuszának köszönheti a csapat, hogy rakétagyorsasággal értek a csúcsra csapatként és szólóban is.

RZA tinédzserkorának napjait kuzinjaival – akiket később GZA és Ol’ Dirty Bastard néven ismert meg a világ –sörözéssel, gigászi méretű bluntok gyártásával és kung-fu filmek mértéktelen fogyasztásával töltötte. Néhány sikertelen szóló próbálkozás és némi sitten töltött idő után hat haverjukkal (Inspectah Deck, Raekwon, Method Man, Masta Killa, U-God, Ghostface Killah) megalapították a Wu-Tang Clan-t, amely a Protect Ya Neck révén bombaként robbant a ’90-es évek elején a hip hop életbe. Az ezt követő klándebütáló Enter the Wu-Tang (36 Chambers) ismét a keleti oldalra billenti a mérleg nyelvét a g-funk térhódítása után.

RZA a klán tagjaitól öt évet kért, hogy mindenben rendeljék alá magukat az ő akaratának, cserébe feljuttatja őket a csúcsra. A Wu történelem ebben a periódusában RZA produceri irányításával készült minden közös és szóló produkció, egészen a Wu Forever albumig, amikor is RZA ígéretének beteljesülésével véget ért az ötéves időszak, a klán a csúcsra ért.

RZA szólóban, mint Bobby Digital szintén sikert sikerre halmozott. Saját bevallása szerint ez az alteregója a való világban az élet könnyedebbik oldalára fókuszáló énjét testesíti meg. A szóló és Wu-érdekeltségű lemezek sora mellett RZA és Prince Paul néhány mc haverjukkal Gravediggaz néven életre keltette a hip hop egy kevéssé ismert irányzatát, a horrorcore-t.

RZA-t zeneszerzői képességei révén hamar a hip hop legelismertebb producerei közé sorolta a kritika és a közönség is. Legyen az nyers, minimalista hangzás vagy hangokban gazdag, filmzenei ihletésű szerzemény RZA mindig ott van a szeren. A klán zenei agya úgy használja a sampler-t, mint festőművész a palettát. A hangminták ütemre lassításában/gyorsításában sokak szerint úttörő alkotásait olyanok csodálják és találják inspirálónak, mint Kanye West vagy Tom Morello (Rage Against The Machine).

Ha már filmzenei ihletettségről beszélünk, RZA nem csak megszállott filmrajongó, de olyan nálunk is kultuszfilmként számon tartott alkotások zenei aláfestését köszönhetjük neki, mint Jim Jarmusch Szellemkutyája (Ghost Dog) vagy a Tarantino rendezte Kill Bill. A zeneszerzés mellett színészként is kipróbálhatta magát, néhány kisebb szerep után az Amerikai gengszterben alakíthatta Moses Jones figuráját. Jarmusch rajongóknak emlékezetes lehet a Kávé és cigaretta sziporkázó jelenete, amelyben RZA és GZA győzködi a kávé és a cigaretta káros hatásáról Bill Murray-t.

Régebbi partyk ebből klubból

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó