Pulzar

Belépő
Mindenkinek1 000 Ft

Partyajánló

Budapest Micro Launch Party @ Tűzraktér, Budapest

Fellépők
Dátum 2009. április 24.
Helyszín Tűzraktér, Budapest, Hegedű utca 3.
Stílus Electro, Minimal, Electronica
Budapest Micro Launch PartyMit szólnál ahhoz, ha azt mondanám, hogy pár srác akik egész gyerekkorukat Nintendók, Atarik és Commodore 64ek bágyadt fényében, soha véget nem érő pixelcsaták és 8-bites prüntyögések közepette töltötték, egyszer csak fognák magukat és ezeket a kütyüket a kiveszik anyu garázsából, letörlik a két centi tömény port és ezután hangszerként használják fel őket?Tűzraktér, Budapest, Hegedű utca 3.
Az esemény résztvevői:
1 vendég igazolt vissza, például: riker
összes résztvevő megtekintése

Budapest Micro Launch Party @ Tűzraktér, Budapest

Mit szólnál ahhoz, ha azt mondanám, hogy pár srác akik egész gyerekkorukat Nintendók, Atarik és Commodore 64ek bágyadt fényében, soha véget nem érő pixelcsaták és 8-bites prüntyögések közepette töltötték, egyszer csak fognák magukat és ezeket a kütyüket a kiveszik anyu garázsából, letörlik a két centi tömény port és ezután hangszerként használják fel őket?

 Ha azt mondanám, hogy valaki egészen addig merészkedik, hogy darabokra szedve egy Gameboyt képes a kis kvarcjátékból egy teljes, működő zenekart varázsolni, vagy maga ír meg egy teljes szintetizátort? Ha azt mondanám, hogy ez egy létező irányzat, és rengeteg rajongója van a világban, Tokiótól, Balin át New York-ig és hogy léteznek élő fellépések is? Ha azt mondanám, hogy az egyik legnagyobb nevek április 24-én a Tűzraktérben játszanak?

 

A 2006 óta Budapest Micro az egyik első kezdeményezés Magyarországon, hogy a 80as évek óta működő és most reneszánszát élő „chiptune” színteret bemutassa a hazai közönségnek. A mozgalom lényege, hogy mindenféle stílusbeli megkötés nélkül emberek régi videojáték konzolokat és retro számítógépeket felhasználva állítanak elő sokszínű, izgalmas zenéket, videómunkákat, újmédiás installációkat és egyéb alkotásokat, mely ugyanannyira emlékezik meg a múltról, mint mutat a jövőbe, áttörve a technikai limitációk határait, új és formabontó dolgokat létrehozva. A party fellépői négy különböző országból, kultúrából származnak, zenei hátterük, stílusuk sokszor gyökeresen eltér a másikétól, egyetlen közös pont a kísérletező hajlam és a videojátékok, illetve azok zenéi és képi világa iránt érzett szeretet. Az est folyamán számos régi kvarcjáték fog új életre találni, mint muzikális kompozíciók aktív kelléke, a Super Nintendotól kezdve az Atari és Commodore gépeken át egészen a Gameboyig.

 

 

 

FELLÉPŐK // LIVEACTEK

 

gwEm [UK]

gwEm magát  „Old-school atari metálos raverként” definiálja, ami nagyjából jellemzi is elborult 8-bites, elektrós hard rock zenéjét, mellyel olyan kiadók figyelmét hívta fel, mint a T.Raumschmiere által működtetett, többek közt Apparatot is magának tudó berlini Shitkatapult Records, vagy a legendás 8bitpeoples netlabel. GwEm továbbá az Atari ST számítógépen való virtuóz alkotásai által tett szert nagyobb hírnévre, ezek közül talán a maxYMiser névre hallgató zeneszerkesztő programja a legkiemelkedőbb, mellyel egy 100%-ig valós idejű hangszerré volt képes varázsolni a lassan múzeumokba illő komputert. Élő fellépési során gwEm, levetkőzve visszafogott, informatikus énjét, igazi geek rocksztárrá alakul át, Flying-V gitárjával és bőrdzsekiben ontja a szatirikus, sci-fi hatású szövegeit, miközben zenekar helyét az Atari ST és a saját maga által írt program veszi át.

http://www.preromanbritain.com/gwem/
http://www.myspace.com/gw3m

 

 

Random [SWE]

William Rickman az egyik legfáradhatatlanabb 8-bit raver, 14 éves kora óta a színtér aktív tagja és az egyik első zenész, aki a Little Sound DJ nevű, Gameboyra írt szintetizátort ismerté tette, melyet azóta olyan nevek is használtak, mint Beck, a Kraftwerk, vagy Alec Empire. Olyan hatásokkal a háta mögött, mint a fentebb már említett Kraftwerk, vagy a 80-as évek italo disco világa, Random zenéje a „legkevesebből a legtöbbet” elven működik. Kizárólag egy Gameboyt használva, mindenféle külső hatás nélkül képes olyan hangzásokat és dallamokat előcsalni a kvarcjátékból, melyek képesek az emberi fület „átverve” hihetetlen hangulatokat teremteni. Eddigi, több mint 6 éves tevékenykedése alatt megfordult már több európai országban, és rendszeres vendége a New York-i Blip Festivalnak.

http:/​/​www.randomizer.se

http://www.myspace.com/randomizerdotse

 

 

Gameboysmusicclub [A]

A 2002 óta működő Gameboymusicclub a világ legnagyobb gameboy-zene csoportosulása, melyet az olcsó elektronikus játékok hangszerként való alkalmazása iránti elragadtatás hívott életre. A klub különböző nemű és korú, amatőr, vagy profi zenészekből áll, céljuk pedig a közös muzsikáláson kívül a kortárs elektronikus zene megértetése az emberekkel, ennek megfelelően rendeznek workshopokat és havi rendszerességgel open mic-okat. A működése óta a klub több mint 30 tagot számláló, így egy széles zenei spektrumú csoportosulássá nőtte ki magát, bizonyítva a tényt, hogy egy látszólag renkívül limitált, egyszerű dologból is milyen sokszínű megoldások születhetnek.

Gameboymusicclub.org

 

 

failotron [H]

Birtalan Áron 20 éves, grafikát és hangtechnikát tanul Budapesten. 2006 óta készít videojáték konzolokon italo disco, shoegaze és kakaóscsiga hatásokkal bíró, keserédes hagnulatú up-beat 8-bit zenét. Fellépet már Budapesten és vidéken kívül Lengyelországban, Ausztriában, Romániában és Olaszországban, és 2006 a Fúzói Rádió Signal.Failure műsorában pusztítja a hallójáratokat és alapító tagja a Budapest Micronak és az F13-as bilentyű egyházának.

Failotron.org
myspace.com/failotron

 

 

Budapest Micro Launch Party
2009. április 24.
Tűzraktér
 
Gwem (Shitkatapult / 8bitpeoples - UK)
Random (8bitpeoples - SWE)
Gameboymusicclub (A)
Failotron (H)
Banyek + Plesiv
 
Belépő: 1000 FUF
 
Sajtóanyag:
http:/​/​budapestmicro.failotron.org/​budapest_micro_press_kit_2.zip

További infók:
http:/​/​budapestmicro.failotron.org

Régebbi partyk ebből klubból

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó