Pulzar

Partyajánló

Massive Attack @ Petőfi Csarnok

Dátum 2006. június 13.
Helyszín Petőfi Csarnok
Stílus ismeretlen
Massive AttackA zenekar stílusát nehéz megállapítani, hiszen keveredik benne a SKA, reggie, hip-hop, rap, techno és a rave. Ezért ezt az irányzatot a kritikusok trip hop-nak nevezték el. A banda kisebb-nagyobb megszakítással négy albumot adott ki, mellyel visszavonhatatlanul rányomták a bélyegüket a Brit zenére. Petőfi Csarnok

Massive Attack @ Petőfi Csarnok

A zenekar stílusát nehéz megállapítani, hiszen keveredik benne a SKA, reggie, hip-hop, rap, techno és a rave. Ezért ezt az irányzatot a kritikusok trip hop-nak nevezték el. A banda kisebb-nagyobb megszakítással négy albumot adott ki, mellyel visszavonhatatlanul rányomták a bélyegüket a Brit zenére.

MASSIVE ATTACK
2006. június 13., 20.00 óra
Petõfi Csarnok

A zenekar története egészen 1983-ig nyúlik vissza, amikor is a The Wild Bunch egyik legsikeresebb DJ kollektíva Nagy-Britanniába érkezett. A punk-tól a reggin keresztül a R&B-ig minden stíluselemből belekevertek egy kicsit a zenéjükbe. A bristol-i közönség rajongott ezért az új stílusért, aminek az lett az eredménye, hogy igen hamar kinőtték a helyi klubokat. 1980-ban a csapat tagjai, Wild Buch Posse, Andrew "Mushrooms" Voweles és Garnt "Daddy G" Marschall, összeállt egy helyi grafikussal Robert del Naja-val és megalapították a Massive Attack-ot. A banda első albuma a "Blue Line" óriási sikert aratott világszerte és rögtön jelölést is kapott a 1991-es Brit Music Award-on. Az évek során a csapat összetétele igen vegyes volt, az alapító tagok közül legelőször a kicsitvisszafogottabb Wild kivált és megalapította saját zenekarát majd később "Mushrooms" is távozott a bandából. A zenekar legmeghatározóbb hangja és 'stílusdiktátora' 3D (Robert del Naja) és a régi barát Neil Davidge, azonban maradt. A lemezeiken olyan sztárokkal dolgoztak együtt, mint Madonna vagy Sienad O'connor. A 2003-as 10th Window lemez után hosszabb szünet következett, majd a szupercsapat idén egy "Collected" névre keresztelt albummal fog jelentkezni márciusban, amin 3D mellett Terry Callier (jazz-folkénekes) is vokálozik. A 2006-os koncert turnék, fesztiválok mellett a banda legújabb stúdióalbumán a "Weather Underground" is dolgozik, ami várhatóan jövő év elején fog megjelenni.


Jegyár: 7900 Ft

Régebbi partyk ebből klubból

  • [2009-12-31] DEADCODE SZILVESZTER 2009
    @ Petőfi Csarnok

    Monika Kruse, Speedy J, Hot X, Budai...
  • [2008-05-10] Ninja Breakz
    @ Petőfi Csarnok

    Május 10-én ismét a Petőfi Csarnok falai közé szólítunk minden breakbeat rajongót, ugyanis a legendás londoni pimp, Deekline és a népszerű manchesteri The Autobots teszi tiszteletét nálunk.
  • [2008-03-15] Aquasky & Ragga Twins
    @ Petőfi Csarnok

    Dave, Brent és Keiron, vagyis az Aquasky triója lendületesen vágott neki az idei évnek! Nemrég tértek haza amerikai turnéjukról, és eltöltöttek egy hónapot Ausztráliában is. Meghódították Európát, Ázsiát, és az agyondicsért, de meghatározó amerikai szcénát is. Most pedig Budapest következik!
  • [2008-01-19] Royal Hungarian Break Squad
    @ Petőfi Csarnok

    Január 19-én egy igen nagyszabású rendezvényt bonyolítanak le a szervezők, ugyanis a legendás Pecsában csapnak egy óriási party-t. Lesz itt koncert, sok dj, de nézzük csak szépen sorban!
  • [2007-12-31] MTV Szilveszter
    @ Petőfi Csarnok

    2007. december 31- én a DEADCODE PRODUCTION a magyar MUSIC TELEVISION-nal karöltve rendezi meg Magyarország legnagyobb és legszínvonalasabb évbúcsúztató elektronikus zenei partiját, az MTV Szilvesztert. Végre Magyarországon is lesz elképesztő technikai elemeket felvonultató, a legmagasabb nemzetközi elvárásoknak megfelelő, hivatalos MUSIC TELEVISION parti !
  • [2006-12-31] VIVA Eeelektro
    @ Petőfi Csarnok

    Harmadik alkalommal rendezi meg a Deadcode Production és a VIVA televízió a VIVA eeelektro szilvesztert, amely az ország legnagyobb elektronikus zenei óévbúcsúztató party-ja. A szupersztárokat felvonultató megabuli ezúttal a Petőfi csarnokban várja a techno-rajongókat, akik klasszikustól a mai modern irányzatokig a techno megannyi verzióját élvezhetik az év utolsó éjszakáján.
  • [2008-07-02] BPRNR’S BRINGIN‘ IT BACK FESTIVAL 2008
    @ Petőfi Csarnok

    Bármennyire is felkerült már évek óta Európa hardcore térképére Budapest, hazánk főváros még nem sohasem adott otthont egy óriás méretű hardcore rendezvénynek. Eljött az idő, hogy ezt pótoljuk, itt az első Bringin‘ It Back fesztivál egy masszív fellépő-listával!

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó