Pulzar

Partyajánló

Peter Kruder

Fellépők
Dátum 2006. május 27.
Stílus Electronica, Ambient, Chill Out, Techno
Peter KruderMájus 27-e sokunk számára nagy napnak ígérkezik! Először látogat ugyanis Magyarországra a legendás Kruder & Dorfmeister-páros „fele“, Peter Kruder. A Városligeti Műjégpályán kiépítésre kerülő teraszon és a hozzá kapcsolódó rendezvénysátorban Kruder a „VOOM:VOOM - Peng Peng“ című új projektjét prezentálja.121

Peter Kruder

Május 27-e sokunk számára nagy napnak ígérkezik! Először látogat ugyanis Magyarországra a legendás Kruder & Dorfmeister-páros „fele“, Peter Kruder.
A Városligeti Műjégpályán kiépítésre kerülő teraszon és a hozzá kapcsolódó rendezvénysátorban Kruder a „VOOM:VOOM - Peng Peng“ című új projektjét prezentálja.

A rendezvénynek otthont adó Műjégpálya június 9-től július 9-ig, a Labdarúgó Világbajnokság jegyében látványos parkká alakul, ahol VB közvetítések, sportprogramok, koncertek és partik szórakoztatják a vendégeket. A helyszínen zajló rendezvényeken a VB Park névadója, a Magyar Telekom csoport tagjaként, valamint a zenei rendezvények szponzoraként a T-Mobile is képviselteti magát.

Kruder & Dorfmeister egy olyan folyamat elindítója volt a kilencvenes évek közepén, melynek hatása a mai napig érződik, és nemcsak Bécs városában. A páros egycsapásra Ausztria legmenőbb zenei exportcikkévé vált, ráadásul a zenei világsajtó onnantól kezdve a hízelgő „downtempo fővárosa“ címen jegyezte az osztrák fővárost.

A karrierjük dinamitjaként szolgáló album egy válogatás volt, - a német !K7 kiadó által jegyzett DJ-Kicks sorozat egyik darabja, - ami olyan elképesztő áttörést hozott, amit azóta is kevesen tudtak megfejelni az elektronikus zenei szcénában: a CD több, mint fél millió példányban kelt el világszerte.

A két bécsi srác egycsapásra világsztár lett, Madonnától David Bowie-n át a Depeche Mode-ig mindenki az ajtajukban toporgott remixért könyörögve. Szépen fel is ültek a világsztár-hullámvasútra, pakolták a lemezeket a világ szinte minden nagyhírű klubjában.

Fülledt, középtempós, jazzes, dubos zenei világuk pedig megannyi követőre talált - főleg Bécsben, - többek közt a Kruderék alapította G-Stone kiadónak is köszönhetően. Olyan előadókra figyeltek fel mint Rodney Hunter, Urbs, DJ DSL vagy Stereotyp (akiknek tehetségéről már a budapesti közönség is megbizonyosodhatott).

<p> </p>

<p align="center"><img src="/news/060516/PETERKRUDERJO1.jpg" width="400" height="300"></p>

<p align="left"> </p>

A nagy család szeánszaiba egyébként lassan 15 éve hétfő esténként bárki betekinthet, aki beugrik a Flex-beli Dub Club bulikra (itt persze ne felejtsük el megemlíteni Sugar B nevét, aki a klubest atyjaként gondoskodik az izmos line-upról).

Kruder és Dorfmeister érdekes módon nem volt túl termékeny közös zenék készítésében, remixből viszont készült garmadával. Mintha kreatív erejüket saját projektjeikre tartogatták volna; Richard Dorfmeister gyerekkori barátjával, Rupert Huberrel megalapította a Tosca nevű formációt, Kruder pedig a Peace Orchestrával haladt tovább a kettejük által kitaposott úton. Varázslatos, emlékezetes lemezek születtek mindkettejük munkáiból, de ezek már nem a rivaldafény, a klubok világa által ihletett dolgozatok, sokkal inkább gondolkodó, fejlődő zenészek munkái. Míg a Peace Orchestra csak egy albumot ért meg (Peace Orchestra, 1999), a Tosca már sokadik kiadványánál tart, a legutóbbi – The J.A.C. Remixes – épp a múlt hónapban jelent meg többek közt a Plantlife, Senor Coconut és DSL remixeivel.

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó