Pulzar

Partyajánló

Intermámor II. partyfest @ Ludwig Múzeum

Fellépők
Dátum 2005. június 25.
Helyszín Ludwig Múzeum
Stílus House, Dance
Intermámor II. partyfest2005.június.25.SZOMBAT 22:00 A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJÁN. SZKÁROSI & KONNEKTOR & BERNÁTH/Y & SON live actLudwig Múzeum

Intermámor II. partyfest @ Ludwig Múzeum

2005.június.25.SZOMBAT 22:00 A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJÁN.
SZKÁROSI & KONNEKTOR & BERNÁTH/Y & SON live act

djs: Plastic Pete & Maroshy & dj Miky | vjs: Bernáthy Zs & GMD Urban Underground Visual

1988 tavaszán a szegedi JATE-Klubban, majd a budapesti Olasz és Francia Intézetben, befejezésül pedig az Almássy téri Szabadidôköpontban gyûltek össze és léptek fel a világ akkor idôszerû avantgárd mûvészetének legkiválóbb képviselôi, a szabad szellem nemzetközi mámorának elsô fesztiválsorozatán. Aja Waalwijk, Hans Plomp, Mignon Omoroka, Ted Doorgeest, vagyis az Amsterdam Balloon Company, Andy Saunders, Richard Wolfson, Roger Riley, Steve Kellner, vagyis a Towering Inferno Londonból, Jean-Jacques Lebel, Bernard Heidsieck, Joel Hubaut, Françoise Janicot, Papp Tibor és Nagy Pál Franciaországból, Alberto Masala, Adriano Spatola, Giovanni Fontana, Steve Liporesi Olaszországból, Anton Roca Spanyolországból, Bujdosó Alpár Ausztriából, Slavko Matkovic Jugoszláviából, Szombathy Bálint és Ladik Katalin (akkor még) a Vajdaságból, Juhász R. József (Rocco) Érsekújvárról, Bernáth(y) Sándor az Anyácska Ezüst Hanggal, Galántai György, Márta István, Kelényi Béla és Szántó Éva Magyarországról – no meg a Szkárosi & Konnektor, amely ennek a fesztsorozatnak az ötletgazdája és szervezôje is volt. A KONNEKTOR 1985-ben Szkárosi és Bernáth(y) tudatos zenekarnév-választása volt, mivel mûvészi gondolkodásmódjuk és gyakorlatuk mindig is a kapcsolatteremtésre, a hasonló irányban dolgozó mûvészek közötti kölcsönös ismeretség elôsegítésére, a fesztiválokon (Új Hölgyfutár Revue-k az Almássy téren, a Vigadóban, a Radnóti Színpadon, a Fiatal Mûvészek Klubjában), projektekben (Solidart Minifest), kiadványokban (katalógusok, lemezek, Új Hölgyfutár mamûvészeti magazin stb.) megnyíló kollektív alkotótér kialakítására és tágítására irányult. A KONNEKTOR külföldi fellépéseinek (London, Glasgow, Brighton, Amsterdam, Ruigoord, Bonn, Érsekújvár stb.) gyümölcseit mindig haza hozta, videón, kiadványban, de legtöbbször élôben – ennek eredménye volt több kollektív koncertmámor a régi Egyetemi Színpadon, az Amsterdam Balloon Company szinte rendszeres, Richard Martel és a québeci Le Lieu alkalmi magyarországi szereplése; amiként a nemzetközi avantgárd egyik legfontosabb folyóiratában, a kanadai INTERben megjelent, a kortárs magyar avantgárdot bemutató összeállítás is.

A munkának volt eredménye: a mûvészek itthon is szóba álltak egymással, rendszeresen szerepeltek egymás rendezvényein, az ÚHF Revue mintegy tucatnyi számában másfélszáz performanszt, kiskoncertet, költôi olvasást és hangmunkát, egyszóval produkciót láthattak az akkor még látható érdeklôdôk – az ÚHF mamûvészeti magazin megjelent 6 számában csupán a szerzôk száma is meghaladta a kétszázat (és akkor mûvekrôl még nem szóltunk).

Sic transit… de - amennyiben mûvészetrôl van szó - nem múlik a világ dicsôsége, és nem is késik, csupán búvik “az éji homályban”, amikor a világ hatalomittas erôi a fejbecsapott emberiséggel a szellemétôl eltérô értékeket kívánnának vallatni. A pénz, hatalom s a hiába, de oly hôn áhított dicsôség vágya által kavart zavarosban ma már kevésbé látszanak a nonkonformista mûvészet iránt egykor érdeklôdôk, s kevésbé a kitartó mûvészek is. De vannak, itthon és világszerte, ki-ki dolgozik tovább értékei folytonossága és a kor folyamatos megújulást igénylô kihívásai mentén. Mindennek a mûvész úgy tud megfelelni, ha a szellem eszközeit használja: a technikát és a nyelvet, a maga tapasztalata és felelôssége szerint.

2005. június 25-én új fénnyaláb hatol az éjszakába: az önmagát folytonosan megújító KONNEKTOR ismét konnektál: összerántja az INTERMÁMOR II. PARTYFESTET. Nosztalgia és hátratekintgetés nélkül elôre szegezett fejjel: a legkorszerûbb eszközökkel és nyelvekkel a jövôbôl egy villanatnyi mát megidézve, zenészekkel, képzômûvészekkel, költôkkel, fény- és hangbrigádokkal, mester-dj-kkel összemûvészeti partymámort gerjesztve – a szabad teremtés elvét és gyakorlatát követve.

Miénk e Föld: tedd magad te is láthatóvá!

info: 06.30.2100.847



Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó