Pulzar

Ryan Davis

Ryan Davis Londonban látta meg a napvilágot, jelenleg Berlinben él, ott alkotja melodikus technó zenéit. 9 éves korától klasszikus gitáron tanult játszani, de hamar rájött, hogy valójában őt a lemezjátszók kötik le.

Később, az évek óta dj-ként tevékenykedő Ryan - saját bevallása szerint - azért kezdett el producerkedni, mert nem talált igazán olyan zenéket, amelyek maximálisan őt tükrözték volna. Egyedi stílusú produceri munkáiban keverednek a savasabb technó szintetizátorok, az érces hangminták, a váratlan megoldások és a harmonikus dallamok. 'Soulful techno' - a nagyok így definiálják zenéjét, nem kissebb nevek pörgetik és chartolják Ryan Davis trekkjeit mint Sven Väth, Ellen Allien, Gui Boratto, Dominik Eulberg vagy Sasha.

A sokoldalú Ryan 3 kiadónak a tulajdonosa (Back Home, Maripoza, Klangwelt), rádiós műsorvezető a Proton-nál, és gyakran végez stúdió-elő- és utómunkákat a kanadai Jesse Somfay-nak, a francia Electric Rescue-nek és a svéd Minilogue duónak. Mellékprojektje még a Lanny May-jel közös 'Davis & May' remix-formáció, amivel kizárólag remixelésre szakosodtak. Ryan ettől függetlenül az utóbbi időben saját élő műsorára koncentrált, live act-jével körbeturnézta már Európát.

Archív partyajánlók

  • [2015-06-20] Ganz weit draußen Hungary
    @ Akvárium Klub

    Felhőtlen utazás a techno legmetálabb arcainak alakulatával! A földalatti élményekről a német-magyar szcéna belevaló fenegyerekei, és emblematikus vendég művészei gondoskodnak.
  • [2010-10-22] LavaLava pres. Ryan Davis live
    @ Corvintető, Budapest

    Ryan Davis Londonban látta meg a napvilágot, jelenleg Berlinben él, ott alkotja melodikus technó zenéit. 9 éves korától klasszikus gitáron tanult játszani, de hamar rájött, hogy valójában őt a lemezjátszók kötik le. Később, az évek óta dj-ként tevékenykedő Ryan - saját bevallása szerint - azért kezdett el producerkedni, mert nem talált igazán olyan zenéket, amelyek maximálisan őt tükrözték volna.

© 2001–2020 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó