Pulzar

Federico Molinari

Az Oslo Records alapítója eredetileg Buenos Aires-ből származik, de már évek óta Frankfurtban él. A város, de talán egész Németország egyik legfekapottabb lemezboltja a Freebase Record Shop, csak néhány sarokra fekszik Federico otthonától ahol össze is spanolt a város underground arcaival.
Itt ismerkedett meg többek közt Nekes-vel akivel az Oslo label-t létrehozták. A kiadóhoz ezt követően olyan előadók csatlakoztak, mint Johnny D, Christian Burkhardt, Damian Schwartz, Ray Okpara, Vera, Massimo Di Lena, vagy Minimono. A kezdeti cél Federico előtt is az volt, hogy eleddig ismeretlen, ugyanakkor nagyon tehetséges és egyedi hangzással rendelkező producereket karoljon fel, és a kiadón keresztül nekik adva lehetőséget mutassa be elképzelését zenéről, klubestről, egyáltalán az elektronikus zenei világról. A recept bevállt, hiszen az Oslo Records ma már a nemzetközi piacon is jegyzett komoly márkanév, az itt megjelenő zenéket szinte kivétel nélkül az összes top underground dj supportálja! A kiadó e mellett saját klubesttel is rendelkezik, Oslo Night ként, mely a kiadónál tevékenykedő művészek önálló party sorozata.
A Cecille és 8Bit labelek mellett az Oslo az a kiadó mely fémjelzi a sokak által csak Frankfurt-Mannheim tengely néven emlegetett hangzást és zenei evolúciót. Forradalmat mely, megújította a house és techno határán mozgó hangzást, mely leporolta a régi Peace Division-féle bassline-okat, vagy a west coast house groove-jait, és amely Frederico-n, Johnny D-n, Nick Curly-n, Ray Okparán és Nekesen keresztül új reneszánszát hozta a tech house muzsikáknak.
Emberünk tehát a ma oly trendi hangzás egyik reformere, aki, - mint a kiadó többi művésze -igen egyedi zenei világot képvisel, a szárazabb tech house-tól egészen a techno-ig minden megtalálható zenéiben, illetve dj-szetjeiben. Volt ő már Time Warp rezidens is, ahol Luciano, Ricardo Villalobos vagy éppen Steve Bug társaságában pörgette a lemezeket.

  

Federico Molinari & Nekes Live @ The Villa, Oslo - 09-01-2010 by R_co

Ajánlott lemezek

Biográfiák

 • Creator

 • Feky

 • Coyote

  Tipikus 'freak', azaz különc a javából. Techno, house, rock, electro, acid minimal, pop, hip-hop, amit csak akarsz! A zene jöhet bárhonnan, csak legyen minőségi és jól mixelhető. Coyote végig játszotta a nyár legbulisabb honi fesztiváljait; sajátosan változatos zenéi, modern felfogása egyre feljebb viszik őt a ranglétrán.
 • Sanfranciscobeat

  A SanFranciscoBeat (aka Egér) név mögött álló Kovács Krisztián tizennégy évesen, 1996-ban kezdett összebarátkozni a lemezjátszókkal.

Zenei stílusok

 • Tech-house

 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.

Ajánlott rádiók

© 2001–2023 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó