Pulzar

Klaudia Gawlas - Manifest EP

Klaudia Gawlas hazai kiadó címkéjén jelent meg only vinyl formátumban.

Vinyl kiadvánnyal örvendeztette meg a techno világot Klaudia Gawlas. A Manifest EP a magyar illetőségű Blackrod Records gondozásában jelent meg.

Klaudia Gawlas egyszerre a német és nemzetközi techno színtér egyik legkelendőbb artistja, aki az elmúlt években fellépései mellett sorra pakolta tele a virtuális polcokat jobbnál jobb techno zenéivel. Legújabb, Manifest című EP-je viszont merőben eltér az eddig megszokott koncepcióktól.

Bár a vinyl eladások az elmúlt években emelkedést mutatnak, egyértelműen a világ nagy része mégsem tér vissza a gyökerekhez, és, ha egy kiadvány megjelenik, akkor maximum a digitális megjelenés mellett kerül sor egy bizonyos példányszámú bakelit legyártásra. Így még a legnagyobb nevek is csak ritkán jelennek meg kizárólag vinyl formátumon.

Klaudia Gawlas ez alkalommal mégis ezt a megoldást találta a legjobbnak, amikor a Blackrod Records színeit választotta új kiadványának otthonául. A Depthon és év eleje óta Sikztah által is igazgatott kiadó 005-ös sorszámú vinyl június 8-án jelent meg, rajta 3 original trackkel és a skót producer, Edit Select remixszével.

Az EP-t a Margin című track indítja, ami horrorisztikus futójátékot veszi fel, ezzel megteremtve a kedvezően feszült légkört. Edit Select ezt a tracket remixelte, melynek átirata már egy dallamosabb, úszósabb teret eredményez a folytatáshoz. Ezt az állapotot a Manifest azonnal visszahelyezi oda, ahol az EP indult, nehéz basszusaival és dobjaival elérve egy techno kiadványhoz méltó szintet. A záró Additional még sötétebb hangulatot hoz létre, kísérteties, robbanásveszélyes, ólomnehéz vonalai mentén.

A Manifest EP alig pár nap alatt a deejay.de Techno Chart eladási lista első helyére tette fel magát, amire nem mellesleg Charlotte de Witte, Chris Liebing, Cari Lekebusch, Kaiserdisco, Marco Bailey, Luigi Madonna, Ilario Alicante, de még John Digweed is dobálta a pozitív reakciókat!

A Manifest EP tánctér orientált csomagja már elérhető a deejay.de oldalán, melynek trackjeibe bele is hallgathatunk:

https://soundcloud.com/blackrodmusic/sets/klaudia-gawlas-manifest-blackrod005

További információkért látogass el a Blackrod weboldalára, vagy közösségi oldalára.

© 2001–2020 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó