Pulzar

Hiánypótló kezdeményezés indul a hazai bakelitkultúra életben maradásáért

Az idén húszéves Syrup kollektíva és az underground lemezlovasok közkedvelt helye, a Nemdebár összefogott, hogy hiánypótló online eseménysorozatával a bakelites lemezlovasokat támogassa.

A „Save The Vinyl DJs” online sorozat egy hónapon keresztül húsz mixet tesz közzé, amivel a platform nélkül maradt DJ-knek biztosít megjelenési lehetőséget. A fellépők ezzel a nemcsak az online reflektorfényt kapják meg, de az Edenred jóvoltából anyagi támogatásban is részesülnek.

 

A Syrup Club és kollektíva 2001-ben formálódott meg Veszprémben, tagjai azóta is a hazai elektronikus underground elektronika ikonikus alakjai: nem csoda, hogy legújabb, Nemdebárral közös kezdeményezésük központjában is a bakelitkultúra megóvása áll. „A járványhelyzetben eddig látott hazai kezdeményezések leginkább egy-egy klub, szórakozóhely megmentésére fókuszáltak, így hiánypótló módon most megfordítjuk a gyakorlatot: a zenészek segítségére segítünk a legnehezebb időkben.” – fűzte hozzá Mesterházy Ákos, a program egyik kulcsfigurája. A kezdeményezésben húsz, szakmai stáb által kiválogatott mixben főszerephez jutnak azok a fizikai lemezekkel zsonglőrködő előadók, akik a minőség mellett a sokszínűségben is példaértékű múlttal rendelkeznek a hazai underground szcénában: a felsorolásban a jazztől kezdve a trip hopon át az electroig a legtöbb műfaj képviselteti magát olyan kultikus keverők személyében, mint Suhaid, Dj Galactic Jackson, Tolo & Falcao, PO:TI, vagy Dj Török, aki még a VHS kazetták idején kezdte és istápolta a szakmát.

 

A Save The Vinyl DJs névre keresztelt projekt 2021. január 18-án startol, és egy hónapon át minden hétköznap este 20:00-tól a Nemdebár Facebook- és Youtube csatornáin egy-egy felvétellel jelentkezik. A fellépők teljes listája a syrup.hu weboldalán érhető el. A fellépők anyagi támogatásáért az Edenred Magyarország felel, aki széles körben beváltható juttatási kártyákkal segíti a fellépési lehetőségek nélkül maradt művészeket.

Még több Friss

 • Jay Lumen mixelte az idei év utolsó Drumcode Radio Live epizódját

  Jay Lumen első magyarként készíthette el a Drumcode Radio Live következő epizódját. Mivel a 2020-as esztendőben ez az utolsó DCR epizód, ez az év nem is zárulhatott volna méltóbban. Arról nem is beszélve, hogy ez egy újabb mérföldkövet jelent a hazai szcénának.
 • A STRAND ALLSTARS igazi ünnepet kíván

  Különleges karácsonyi ajándékkal készült a STRAND fesztivál: a szervezők kérésére újra összeállt a Lábas Viki, Rúzsa Magdi, Horváth Tamás és Járai Márk alkotta STRAND ALLSTARS, hogy a Piramis Kívánj igazi ünnepet és Ajándék című dalát feldolgozva varázsoljon ünnepi hangulatot. A december 7-i rádiós premiert követően december 11-től látható az animációs klip is, melyben az előadók rajzfilm-karakterként tűnnek fel, viselve az Együtt az Autistákért Alapítvány jelképét, a Kék Szív kitűzőt. A dal és a kisfilm így kapcsolódik az Alapítvány most induló érzékenyítő kampányához, melynek célja, hogy ledöntse az autizmust övező tabukat.
 • David Guetta a Széchenyi fürdőből koncertezik az MTV EMA díjátadón

  A francia DJ Palvin Barbival kalauzolja el Magyarországon a tévénézők millióit. November 8-án este bombaerős line-uppal örvendezteti meg világszerte a könnyűzene rajongóit az idei MTV EMA gála, amely a történetében először Budapestről is jelentkezik. A járványhelyzet miatt rendhagyó módon készülő virtuális show fellépőinek listája folyamatosan bővül, de most végre az egyik legfőbb attrakcióról is lehull a lepel: a népszerű francia DJ, David Guetta a Széchenyi fürdő medencéjében kialakított színpadról tartja különleges zenei produkcióját!
 • Jay Lumen újra a Drumcode számára írt dalt

  Jay Lumen újra a Drumcode kiadó számára készített dalt Adam Beyer meghívására. Pontos dátum a megjelenésről még nem áll rendelkezésre, ám annyi már most tudható, hogy a dal meglehetősen nagy figyelmet kapott a kiadó menedzsmentje és a közönség felől is. A tervezettek szerint év végén lát majd napvilágot.
 • Cercle // Ben Böhmer // Cappadocia

  A nem mindennapi helyszínekre szervezett eseményeiről már jól ismert Cercle, augusztus végén szó szerint elrugaszkodott a földtől, és a törökországi Cappadocia felett egy hőlégballon kosarában szolgáltatta a talpalávalót Ben Böhmer segítségével.
 • A Plázson még tart a nyár

  Bár egy meglehetősen rendhagyó szezont búcsúztathatunk, szerencsére a Plázson még szeptember elején is tart a nyár, ahol nemcsak az utolsó meleg napokat élvezhetjük a Balaton legszebb partszakaszán, de még a hamisíthatatlan, plázsos bulikban is megmerítkezhetünk: szeptember első szombatján nappali Beach Party és Necc Party lesz a kínálatban, míg az utolsó hétvégéről szeptember 11-én a Kowalsky meg a Vega gondoskodik majd.
 • Jön a nyár legszínesebb péntekje a Plázson!

  Augusztus utolsó hétvégéjén pénteken Siófok tengerpartja UV fényekbe öltözik, hogy egy színes partyforgataggal, az Ultra Colorral búcsúztassuk ezt a semmiképp sem szokványos nyarat. Ezen a hétvégén is több helyszínen, párhuzamosan megy majd a buli, pénteken Ultra Color és Wannabe Beach vár, míg szombaton a techno rajongói örülhetnek.
 • Ingyenes elektronikus zenei program indul a Zsófia Rendezvényhajón

  Lánchíd, panoráma terasz, ingyenes belépés és kifogyhatatlan elektronika a jelszavak.
 • Megjelent a Telekom Electronic Beats tripla válogatása, rajta 30+1 izgalmas és új magyar zenével

  Pop, klub- és kísérleti zenei kategóriában várták a pályaműveket, a legjobbakat pedig most hivatalosan is kiadják az összes ismert digitális platformon.
 • Ibizai hangulat a balatonfüredi SunCity-ben!

  A nagyszínpados produkciók nélkül, mégis forró klubhangulatban telik a nyár az északi part legnagyobb szórakozókomplexumában. A szezon egyik záróakkordja az augusztus 19-i jubileumi RetroStars X buli lesz, majd augusztus 29-én a house zene egyik legnagyobb világsztárja érkezik!

© 2001–2021 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó