Pulzar

CikkFesztivál hír

Hamarosan indul az EXIT

Létrehozva 2021-07-06
  0,00

Hamarosan indul az EXIT

Az idén 20. alkalommal jelentkezik az újvidéki EXIT fesztivál, az egyik első nagy nemzetközi fesztivál 2021-ben, amit július 8-11 között rendeznek a 18. században épült Péterváradi Várban. A szervezők napi 40.000 vendéget várnak a világ 70 országából. A korábban bejelentett nevek – többek között - David Guetta, DJ Snake, Tyga, Paul Kalkbrenner, Paul van Dyk mellé az utolsó pillanatokban is érkeztek világsztárok. Így például a világ egyik vezető techno Dj-je, Charlotte de Witte, a legendás drum&bass Roni Size - MC Dynamite-tal kiegészülve - valamint a többszörös díjnyertes londoni duó, a Koven is erősíti az eddig is tekintélyes listát.

Az idei EXIT programjai több mint 20 fesztiválszínpadon és zónában zajlanak, közülük is két színpad emelkedik ki: a lenyűgöző Nagyszínpad és a világhírű mts Dance Arena, melyet sokan az elektronikus világban a világ legjobb táncterének tartják. A programok nagy részét élő közvetítéseken is lehet látni az Exit YouTube-csatornáján és Facebook-oldalán, de az elektronikus zene imádói helyben a híres napfelkelte pillanatait is megcsodálhatják az arénára néző várfalak felett.

A szervezők elmondták, hogy az EXIT fesztivál lesz az első nagy európai fesztivál, amelyet idén nyáron rendeznek meg, köszönhetően annak a biztonsági protokollnak, amely a belépést a beoltottakra, az antitestekkel rendelkező, betegségen átesettekre, illetve azokra korlátozza, akiknek a PCR vagy a gyors antigén tesztje negatív. A szervezők hozzátették, hogy a protokoll a legújabb, Európa-szerte végzett tudományos kutatásokon alapul, amelyek kimutatták, hogy ezekkel az intézkedésekkel a fesztiválok lehetnek a legbiztonságosabb gyülekezőhelyek az országban.

Érdekességek és adatok az Exitről

Az European Festival Awards díjas Exit a nemzetközi fesztiválpaletta egyik legizgalmasabb helyszínén zajlik, és az indulása sem volt mindennapi. Nemrég a New Musical Express online gyűjtötte össze a fesztivál érdekességeit.

Az EXIT Fesztivál egy diáktüntetésnek indult. Eredettörténete 2000-re nyúlik vissza, amikor egy diákaktivista mozgalom sikeresen kampányolt a demokráciáért, a szabadságért és a békéért Szerbiában és az egész Balkánon. A mozgalom jelszava, "EXIT - kiút a 10 éves őrületből", elérte a kívánt hatást: elindította a Milošević-rezsim végleges megszüntetésének folyamatát – olvasható a zenei szaklapban. A következő évben az EXIT átköltözött jelenlegi otthonába, a Péterváradi erődbe, ami az egyik legizgalmasabb fesztiválhelyszín Európában. Az erőd alatt 16 km hosszú titokzatos alagúthálózat húzódik. Az erőd "földalatti" falai számos történelmi szimbólumot és lenyűgöző feliratot rejtenek - miközben egy mítosz is tartja magát arról, hogy valahol a labirintusban eldugott kincsek rejtőznek. A 20 éve alatt komoly nemzetközi hírnevet vívott ki magának a fesztivál, az évek során közel 90 országból érkeztek zenekedvelők az EXITre. A szervezők becslései szerint az alapítás óta közel 3,5 millióan látogattak el a világ minden tájáról a fesztiváljukra. Az okostelefonok lépésszámlálójának adataira hagyatkozva egy átlagos fesztiválozó akár 130 000 lépést is megtesz a fesztivál ideje alatt és a művészeket vendégül látó csapat 2000 óta közel 620 000 km-t tett meg, hogy a fellépőket a fesztivál helyszínére és környékére fuvarozza, ez annyi, mintha több mint 15-ször kerülnénk meg a Földet. A fesztivál innovatív hozzáállását pedig az is mutatja, hogy az EXIT mostantól elfogadja a Bitcoint a jegyek kifizetésekor.

A programokról pedig itt lehet tájékozódni: www.exitfest.org

Még több Fesztivál hír

 • VOLT NINCS, BULI VAN: A VOLT és a TELEKOM minifesztiválokkal pótolja az elmaradt koncerteket

  Idén a járvány miatt elmaradt a Telekom VOLT Fesztivál, a szervezők azonban nem hagyják magukra a fesztiválhangulatra vágyó fiatalokat. A soproni gigarendezvény helyett a VOLT és a Telekom olyan Minifesztiválok megvalósítását támogatja, ahol ugyan szűkebb körű a részvétel, ám az exkluzív fellépők mellett a hamisítatlan VOLT-feelinget és az élmények megosztását fejlett digitális megoldások is segítik.
 • Véget ért az idei első európai nagyfesztivál

  Négy nap alatt összesen 180 ezer látogatót számlált Európa idei első nagyfesztiválja, az újvidéki EXIT. Az fesztivál elsősorban a zenéről és a buliról szólt, de nem csak erről. Az EXIT helyszíne egy 17. századi erődítmény, amely annyira messze van az általában megismert fesztiválkörnyezettől, hogy önmagában is inspirálja a rajongókat és a művészeket. Két fesztiválozás nélküli év elteltével talán nem is véletlen, hogy itt kellett újjászületnie ennek a műfajnak.
 • Három kontinensre terjeszkedik az EXIT

  A sikergyáros Jonas Blue is fellép az idei újvidéki fesztiválon Újabb világsztárt jelentett be az újvidéki EXIT fesztivál. A korábbi sztársor mellé a napokban csatlakozott a brit slágergyáros Jonas Blue. A szervezők azt is bejelentették, hogy az EXIT most már nem csak a környező országokban van jelen, de átlépi a kontinens határait is, így Miamiban, Kínában valamint Bulgáriában is bővítik a márkához kötődő rendezvények és helyszínek sorát. Az idei EXIT fesztivál július 8-11 között várja a fesztiválozókat.
 • SZIN: a legerősebb hazai

  A hazai zenekarok legnagyobb találkozója lesz idén a Szegedi Ifjúsági Napok. A szervezők eddig mintegy 100 magyar zenekart és előadót jelentettek be, de még van a tarsolyban. A SZIN idén egy napot még rá is húz, az így ötnapos buli augusztus 25-29 között lesz, a szegedi Partfürdőn.
 • Több mint száz új fellépőt jelentett be a jubileumi EXIT

  Az eddig bejelentett nevek, így David Guetta, DJ Snake, Tyga, Robin Schulz, Asaf Avidan, Paul Van Dyk, Sheck Wes, Topic, Satori, Amira Medunjanin vagy a Laibach mellé több mint száz fellépő csatlakozott a jubileumi, 20. EXIT fellépőinek sorába.
 • Eldőlt: A SZIN zárja a fesztiválnyarat újra

  Szabadság, Szerelem, SZIN A hazai fesztiválpiac legnagyobb múltú bulikavalkádja, a Szegedi Ifjúsági Napok bejelentette, hogy augusztus végén a szegedi Partfürdő újra megtelhet fesztiválozókkal. Ráadásul a szervezők egy nappal meghosszabbítják a rendezvényt. Tehát lesz SZIN: idén öt napos, augusztus 25-29 között.
 • Másfél hónap múlva fesztivál!

  Szerbia június 21-én nyit, miközben Robin Schulz és a Fran Palermo is az EXITre tart. Szerbia június második felében az újranyitást tervezi, erről adott ki közleményt Ana Brnabić szerb miniszterelnök. Ezzel újabb hivatalos megerősítést nyert, hogy a régió első idei nagyfesztiválja minden bizonnyal az újvidéki EXIT lesz, július 8-11. között. A szervezők korábban már bejelentették, hogy olyan nemzetközi sztárokkal készülnek, mint David Guetta, DJ Snake, Tyga, Paul Kalkbrenner vagy a Sabaton. Hozzájuk csatlakozott a napokban Robin Schulz, Satori és a Fran Palermo is.
 • "A 2022-es Szigetet úgy várjuk, mint fesztivált még soha"

  Európa egyik legnagyobb fesztiválja, amely Magyarország legfontosabb turisztikai rendezvénye is egyben, nagy visszatérést tervez 2022-ben.
 • SZIN: „szeretnénk újra mi zárni a nyarat"

  A Facebookon már többször megjelent online (!) eseményként az idei SZIN, a szervezők letiltatták a „kalóz" hirdetéseket, a hivatalos bejelentéssel pedig május második feléig várnak. Arra azonban már minden készen áll, hogy a SZIN zárhassa az idei nyarat.
 • 2022-ben tér vissza a Balaton Sound és a Telekom VOLT Fesztivál

  Ahogy arra számítani lehetett, idén is sorra mondják le a nagy koncerteket és fesztiválokat szerte Európában. A nyár végi fesztiválok szervezői közül vannak még, akik bíznak abban, hogy a tervezett rendezvények egy része valamilyen formában megvalósulhat, az azonban mára biztossá vált, hogy a VOLT és a Balaton Sound időpontját a szervezők 2022-re tolják.

© 2001–2021 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó