Pulzar

CikkFesztivál hír

2018-as nemzetközi fesztivál körkép

Létrehozva 2018. március 5.
Stílus Progressive House, House, Techno
    0.00

2018-as nemzetközi fesztivál körkép

Elgondolkodtál már valaha is azon, hogy egyszer szívesen meglátogatnál egy külföldi fesztivált? Ha igen, akkor akár már az idei év is számos lehetőséget rejthet számodra, melyekből bátran lehet szemezgetni.

Nyáron Európa szerte, és még azon is túl, lépten-nyomon fesztiválokba lehet botlani, melyek nem csupán a zenei stílusok szerteágazó sokféleségét hozzák össze, hanem kulturális és gasztronómiai élményeket is nyújtanak. Egy fesztivál látogatás  már könnyen összeköthető városnézős kirándulással, vagy akár tengerparti pihenéssel is.

Íme 8 fesztivál amit érdemes a tervek közé felvenni (a fesztiválok honlapja a névre kattintással elérhető).

Sea Star Festival – Horvátország

Az EXIT szervezőinek legújabb szerzeménye, a European Festival Awardson a „Legjobb új európai fesztivál” címet elnyerő Sea Star Fesztivál a gyönyörű Stella Maris öbölben, Umagban kerül megrendezésre ismét, május 24-27-én. Több mint 70 fellépő, 6+ színpadon várja a fesztiválozni vágyókat.

Az eddigi line-up: Dimitri Vegas & Like Mike, Hurts, Robin Schulz, Disciples, Ofenbach, Tram 11…


Secret Soltice Festival – Izland

Immáron 5. alkalommal kerül megrendezésre Reykjavikban a Secret Soltice június 21-24-én, a nyári napforduló ideje alatt, mely igazán különleges és szürreális élményt nyújt. Azonban nem csupán a helyszín és az időpont az ami lebilincselő, hanem az eklektikus line-up is széles körben vonzza a látogatókat.

Line Up: Slayer, Gucci Mane, Stormzy, Bonnie Tyler, Death From Above, Steve Aoki, Jet Black Joe, 6lack, Goldlink, J Hus, IAMDDB, Charlotte de Witte, Skream, Masego, A-Trak, Högni…


EXIT Festival – Szerbia

A szerbiai főváros Belgrád, egyike azon európai városoknak, melyek Berlinnel versenyeznek a ’legjobb party úti cél’ címért, hiszen évről-évre Belgrádtól nem messze, a péterváradi erődben rendezik az EXIT fesztivált, idén július 12-15-én.

Line Up: Migos, Ziggy Marley, Fever Ray, Adam Beyer b2b Ida Engberg, Alice Merton, Maceo Plex, Nina Kraviz, Richie Hawtin, Solomun, Tale of Us, Amelie Lens, Asphyx, Ben Klock, Bombers, Brujeria, Burak Yeter, Dog Eat Dog, Grave Digger, Idles, Jax Jones, Lions's Law, Madball, Mahmut Orhan, Ofenbach, Sevdaliza, Slapshot, Slaves …

Positivus Festival – Lettország

Lettország egy igazán különleges célállomás lehet, a gyönyörű kozmopolita város, Riga felfedezésével, ahol nem mellesleg pezsgő éjszakai életre bukkanhatunk. Riga egy tökéletes fesztivál előtti megállóhely lehet útban a Positivus Fesztiválra (július 20-22.), Salacgriva-ba.

Line Up: Nick Cave & The Bad Seeds..

 

OFF Festival - Lengyelország

A Lengyelországba utazók nem csak múzeumokat, kastélyokat és műemlékeket látogathatnak meg a nyáron, hanem részt vehetnek egy igazán egyedi helyszínnel megáldott fesztiválon, a katowice-i OFF Fesztiválon augusztus 3-5-én. A fesztivál a Három tó völgyében, Katowice-ban zajlik, mely egy csodálatos zöld oázis Szilézia ipari szívében. Az OFF hírneve évről évre egyre nő, köszönhetően az eklektikus zenei irányelveknek és line-upnak.


Line Up: Line Up: Oxbow, Bishop Nehru, King Ayisoba, Jacques Greene, Turbonegro, Aldous Harding, Big Freedia, Egyptian Lover, Grizzly Bear, Marlon Williams, John Maus, CYHSY, The Brian Jonestown Massacre, Jon Hopkins Live, Hańba!, Furia, the Como Mamas, Coals , Moses Sumney ...

Lowlands, Mysteryland, Welcome to the Future, Amsterdam Dance Event – Hollandia

Bizton állíthatjuk, hogy Hollandia nem más, mint a fesztiválok központja. Nincs még egy olyan hely a világon, ahol egész évben zajlanak a fesztiválok, legyen szó akár rock, pop vagy elektronikus zenéről, programok százai közül válogathatnak az érdeklődők.

A három legkedveltebb nyári fesztivál közé tartozik a Lowlands (augusztus 17-19.), a Mysteryland (augusztus 24-26.) és a Welcome to the Future (július 21.).

Valamint október 17-21-én zajlik a világhírű Amsterdam Dance Event klub fesztivál is.

Line Up - Lowlands: Gorillaz, Kendrick Lamar, The War On Drugs, Dua Lipa, Bonobo, Dropkick Murphys, Fatima Yamaha, Gavin James, Grizzly Bear, Rag‘n’Bone Man, Spinvis, Stormzy, Bicep (live), BROCKHAMPTON, David August, Floating Points (solo live), Ho99o9, Joost, Jordan Rakei, Lauv, Little Simz, Protomartyr, Rhye, $uicideboy$, Zeal & Ardor...

Line up – Welcome to the Future: Dubfire, Chris Liebing, Pan Pot, Hot Since 82, Joris Voorn, Green Velvet, Agoria, Waff, Karotte, Gaiser, Bart Skils, Dax J, Charlotte de Vitte, 2000 And One, Keith Carnal...

Line up – Mysteryland: Loco Dice, Hardwell, Sven Vath, Dimitri Vegas & Like Mike, Alesso, Wildstylez, Paul van Dyk, Head Hunterz, Ronny...

Sea Dance Festival – Montenegró

Szintén az EXIT szervezői kezei által rendezett, a „Legjobb európai közepes méretű fesztivál” címet elnyert Sea Dance Fesztivál, a gyönyörű montenegrói tengerparton, Budva-n lesz megtalálható.

A line-up és a pontos dátum még ismeretlen, de a honlapon folyamatosan lehet csekkolni az új infókat: seadancefestival.me

 

És természetesen itthon, Magyarországon is számos fesztivál között lehet válogatni a nyár folyamán:

VOLT Fesztivál, Sopron (június 26-30.)

Balaton Sound, Zamárdi (július 4-8.) 

Sziget Fesztivál, Budapest (augusztus 8-15.) 

B My Lake, Keszthely (augusztus 22-25.)

Strand Fesztivál, Zamárdi (augusztus 22-25.) 

Még több fesztivál hír

  • Sziget Fesztivál 2024 - újabb 2 nagyszínpados név

    A Sziget Nagyszínpadára két új szuper név érkezett, akik nem mások, mint a platinalemezes idén BRIT Awards-on „Global Icon” különdíjjal elismert, tavaly pedig Grammy-díjat nyert Kylie Minogue és a „Loosing it” sláger atyja, Fisher.
  • Sziget Fesztivál 2024 - Colosseum

    Végre megérkezett az idei Sziget Fesztivál Colosseum színpadának Line-upja! Készülj a legmenőbb techno, house és tech house fellépőkre, akik a legvadabb bulikba repítenek a Colosseum Gladiátor-fején keresztül, dél és hajnali 5 között!
  • Cercle Moment 2024

    Az extravagáns helyszíneiről már jól ismert Cercle, az idei évre három izgalmas, több napos eseményt is felvett a naptárába.
  • Teljes a Sound zenei programja, jöhet a nyár!

    Féltucat zenei helyszín, köztük két nagyszínpad, délutántól pirkadatig tartó partidömping, összesen közel 200 fellépővel – összeállt a Heineken Balaton Sound teljes zenei programja az elektronikus zenei színtér változatos műfajainak széles skáláját felvonultatva, melyből mindenki bőven válogathat a saját ízlése szerint. A fesztiválbeach július 3-án, szerdán startol és tart vasárnap hajnalig, Zamárdiban.
  • Rita Ora is Debrecenbe jön!

    Az idei Campus Fesztivál első nemzetközi neveit februárban jelentették be: akkor derült ki, hogy Debrecenbe jön a Dimitri Vegas & Like Mike, Martin Solveig, a Mando Diao, a Danko Jones, Gayle és a trinidadi reggae-dancehall énekesnő Queen Omega is.
  • Electric Love 2024

    Az Electric Love Fesztivál immár tizenegyedik alkalommal hozza össze a rajongókat az elektronikus és hip-hop zenei szcénja nagyjaival július első hétvégéjén, a nem is olyan messzi Salzburgban.
  • Sound, ahol mindenki VIP vendég

    Az eddig ismert nemzetközi zenei felhozatalból is már biztos, hogy óriási partifolyam kavarog majd július 3-6. között a zamárdi szabadstrandon. Most abból is kapunk ízelítőt, hogy a hazai fronton milyen partybrand-ek robbantják majd be a négynapos bulit a Heineken Balaton Soundon. Közben megérkeztek a hírek az idei VIP helyszínekről és szolgáltatásaikról is.
  • Újabb Campus bejelentés: jön Martin Solveig és Gayle is

    Kilenc nemzetközi előadóval és hetven hazai kedvenccel bővült az idei Campus Fesztivál zenei felhozatala. A korábban már bejelentett Dimitri Vegas & Like Mike és Azahriah mellé Debrecenbe érkezik többek között a nyáron 20. születésnapját ünneplő amerikai Gayle, a francia világsztár dj Martin Solveig, a kanadai rock ’n’ roll banda Danko Jones és az indie-fellángolás legismertebb svéd zenekara, a Mando Diao is. Egy biztos, a 2024-es felhozatal nemzetközi előadók tekintetében rendkívül sokszínű lesz, akárcsak a hazai kínálat, amelyből már most több mint 140 név található a programkínálatban.
  • Balaton Sound 2024 - bővül a line-up

    Erősödik az underground vonal a Soundon Az elektronikus zenei színtér műfaji sokszínűségét ígéri idén is a Heineken Balaton Sound. A korábban bejelentett tucatnyi előadó – mint például Marshmello, Paul Kalkbrenner, James Hype, Purple Disco Machine vagy Timmy Trumpet – mellé majd 30 új név került fel a nemzetközi fellépőket soroló listára. A pazar névsor mellett az is kiderül, milyen újításokra számíthatunk az idei beach fesztiválon.
  • A Q-dance visszatér a Heineken Balaton Soundra!

    A fellépők 2. hullámának bejelentése előtt, a Balaton Sound szervezői hírül adták, hogy a tavalyi eszméletlen buli után a Q-dance idén is visszatér a Balaton partjára, hogy elhozza a legütősebb hardstyle szetteket.

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó