Pulzar

Partyajánló

Veszprémi Egyetemi Napok

Fellépők
Dátum 2012. április 23. – 2012. április 28.
Helyszín Veszprém
Stílus House, Druma and Bass, Breakbeat, Rock,
Disco
Veszprémi Egyetemi NapokIdén 24. alkalommal április 23-28. között kerül megrendezésre az ország első egyetemi napok rendezvénye, a Veszprémi Egyetemi Napok, azaz a VEN.

Veszprémi Egyetemi Napok

Idén 24. alkalommal április 23-28. között kerül megrendezésre az ország első egyetemi napok rendezvénye, a Veszprémi Egyetemi Napok, azaz a VEN.

 1969. óta diákrektorjelöltek és korteseik versengenek a megtisztelő diákrektori címért, mely hagyományos programok mellett a kor igényeire reagálva a fesztivál jelleg is képviselteti magát a rendezvényen.

 
Az öt csapat – VENstern, VENted, RapVen, Úttörők, InVENtors - és a hagyományos programokat koordináló Diákrektori Hivatal már felállt és megkezdte hódító karrierjét a Pannon Egyetem hallgatói között: ki palacsintaevéssel, ki a híres/hírhedt műsorvezető páros Boros és Bochkor bevonásával, ki pedig egyetemi rap himnusszal kampányol. De hogy kik pontosan a diákrektorjelöltek és korteseik s hogy milyen inverzegyetemi és tejjel-mézzel folyó kortesprogramokkal készülnek hogy meggyőzzék a hallgatókat, hogy jelöltjükre szavazzanak, arról április közepén rántjuk le a leplet sajtótájékoztató keretében! Annyi bizonyos, hogy április 24-én (kedden) a hagyományos Óváros téri bevonulás során igazán nagy durranásra lehet számítani, hiszen 10 évvel ezelőtt került megrendezésre az első városi bevonulás!
 
A fesztivál részről és a kiegészítő programokról addig is tudunk konkrétumokkal szolgálni: a VEN idei felhozatala igencsak bővelkedik a hazai fesztiválok sztárjaiban, mint például a Szívemben bomba van, az Egy kis édes félhomályban, vagy a Stux maga vérbeli párizsi lett című nóták újkori megszólaltatója a Budapest Bár, az Eurovizós dalversenyen Magyarországot képviselő Compact Disco, az Underground dívákkal felénekelt Wings of love slágerrével köztudatba robbantó Zagar, a Kontroll című film zenéjét megalkotó Neo zenekarokban, de itt lesz az Ocho Macho, a Kiscsillag, az Irie Maffia legújabb formációja az Irie Rocktrio, a Vad Fruttik, vagy éppen a Heaven Street Seven.
 
Díjazott DJ-kből sem lesz hiány a VEN-en, hiszen Ludmilla nemrégiben ELSŐ helyezést ért el a BEATPORT Music Award 2012-ön, míg a Slap in the Bass a Beatport Electronica kategóriájában bejutott az első tízbe, számaikért és remixeikért kapkodnak a kiadók és munkásságukat olyan élvonalbeli nevek méltatják, mint Diplo, Fatboy Slim vagy a Stereo MC’s. A DJ-k nagy „öregjeit” Jutasi, Cadik és Palotai képviselik, sőt két utóbbi fellépő a 10 éves Rewind Party őrületét hozza le Veszprémbe! Kire érdemes még odafigyelni? Talán DJ Bootsie-ra, aki a magyar hip-hop színtér egyik alakítója és aktív szereplője, s nótái megjelentek többek között a CSI helyszínelők c. sorozatban is.
 
Külföldi fellépőket tekintve három nagyobb névvel számol a rendezvény. A magukat csak breakbeat banditáknak nevező, Angliában élő Freestylers DJ settel képviselteti magát, s olyan táncparkettrobbantó saját slágereket is hallhatunk majd tőlük, mint a Ruffneck, a Cracks, a This City, a Pushu up, a Say Yes!, vagy a Painkiller átirat.
 
DubFX beatbox tudására két-három évvel ezelőtt mindenki felfigyelt! Most DubFX egyik „pályatársát”, Mc Xandert hozzuk el a VEN-re, aki szintén a szájdobolás műfaját űzi és szintén utcazenészként kezdte pályáját. A Kenyában született és Londonban élő MC Xander azonban igencsak széles repertoárral rendelkezik: a dubstep, drum and bass, hip-hop iránytól a dancehall, reggae éráig mindent űz. Saját hangjából felépített zenéiből már két albumravaló is megjelent: Self-titled EP (2008) és Eyeopeness Album (2010) címmel.
 
Elővételes jegyek a tavalyi jegyárnál jóval olcsóbban: 4.900,- Forintért már vásárolhatók a városi Tourinform Irodában (Óváros tér 2.), valamint a Pannon Egyetem A épületében!
 
 
 

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó