Pulzar

Belépő
Mindenkinek500 Ft

Partyajánló

BOOTLEGBE OLTOTT KOMOLYZENE A KRÉTAKÖR BÁZISON @ Krétakör Bázis, Budapest

Dátum 2010. január 17.
Helyszín Krétakör Bázis, Budapest, IX. kerület Gönczy Pál u. 2.
Stílus ismeretlen
BOOTLEGBE OLTOTT KOMOLYZENE A KRÉTAKÖR BÁZISONDargay Marcell koncertsorozata a Krétakör Bázison lépésről lépésre közelít egy interaktív kortárszenei esemény megvalósítása felé.Krétakör Bázis, Budapest, IX. kerület Gönczy Pál u. 2.

BOOTLEGBE OLTOTT KOMOLYZENE A KRÉTAKÖR BÁZISON @ Krétakör Bázis, Budapest

Dargay Marcell koncertsorozata a Krétakör Bázison lépésről lépésre közelít egy interaktív kortárszenei esemény megvalósítása felé.

A közönség, az előadók és a zeneművek közötti kapcsolódási pontok hálózatba szövése, és a „nyitott mű” megfogalmazása most vasárnap folytatódik. Komolyzenei bootleg, improvizációs elemzés és hangzó analízis egy játékos, otthonos hangulatú koncerten.
A Krétakör Báziséletének zenei programsorozata, A szabadulóművész analógiája negyedik alkalommal jelentkezik január 17-én 19:00-tól. Az öt részesre tervezett sorozat fiatal művészeti vezetője, Dargay Marcell zeneszerző mellett, a koncertek állandó résztvevői Dinyés Dániel és Futó Balázs zeneszerzők, Földesi Péter fuvolaművész és a számos, rangos, előadóművészeti díjjal kitüntetett Accord Quartet.
A szabadulóművész analógiája Dargay Marcell személyes, zenei reflexiója a Krétakör A szabadulóművész apológiája című, 2009 tavaszi, városterápiás akciósorozatára. Az ott használt dramaturgiai koncepció ihlette a komolyzenei profilú előadássorozatot, mely fokozatosan nyit a hallgatók felé, interaktív viszony kiépítését kezdeményezve. A program célja, hogy tisztán zenei eszközökkel, illetve a közönség aktív részvételével és közreműködésével hozzon létre a hagyományos koncertekkel szemben egy teljesen új hangzóélményt jelentő eseményt.
 
A komolyzenei előadásokhoz képest szokatlan, inkább a bootleg műfajához közelítő eljárással boncolják szét, majd építik újjá régi és újabb szerzők munkáit a bécsi klasszikusoktól a mai, kortárs komoly zenéig. Az egyedülálló koncepció rávilágít, hogy a kortárs, digitális zenei műfajok analógiájára, a DJ-zés elvéhez hasonló módon működhet akár egy kísérletező kedvű vonósnégyes is, a vele együttműködő, ám zeneileg nem feltétlenül képzett közönséggel együtt.
A kortárs komolyzene és a digitális zenei műfajok kapcsolódásival kísérletező koncertsorozat a Krétakör Bázis egyik legnépszerűbb programja. Az előző koncertek hangfelvétele és képanyaga a Krétakör blogon elérhető, a sorozat végeztével pedig CD-n is megjelenik a Krétakör gondozásában. A szabadulóművész analógiája közreműködőinek műveit e hónap végén, január 29-én, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben rendezett hangversenyen mutatják majd be.
A január 17-i előadásra 500 forintos áron jegyek válthatók a helyszínen (Krétakör Bázis, IX. kerület Gönczy Pál u. 2.)
http:/​/​kretakor.blog.hu/​
http:/​/​accordquartet.hu/​accord
Krétakör 
Kulturális Szolgáltató és Előadóművészeti Alapítvány
 

Professzionális művészeti alkotóműhely és produkciós iroda, amely a társadalomtudományok bevonásával hoz létre közösségi eseményeket. 

Archív partyajánlók

  • [2006-11-17] Autorun
    @ La Fabriqe, Kecskemét

    Egy éves az Autorun! Mindenkinek szeretnék megköszönni az elmúlt egy évben az Autorunnak szentelt figyelmet, szeretetet és támogatást! Nélkületek nem jutottak volna el idáig! Hálájuk jeleként, úgy gondolták, méltóképpen ünnepelik az első évfordulót.

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó