Pulzar

Belépő
Mindenkinek500 Ft

Partyajánló

BOOTLEGBE OLTOTT KOMOLYZENE A KRÉTAKÖR BÁZISON @ Krétakör Bázis, Budapest

Dátum 2010-01-17
Helyszín Krétakör Bázis, Budapest, IX. kerület Gönczy Pál u. 2.
Stílus ismeretlen
BOOTLEGBE OLTOTT KOMOLYZENE A KRÉTAKÖR BÁZISONDargay Marcell koncertsorozata a Krétakör Bázison lépésről lépésre közelít egy interaktív kortárszenei esemény megvalósítása felé.Krétakör Bázis, Budapest, IX. kerület Gönczy Pál u. 2.

BOOTLEGBE OLTOTT KOMOLYZENE A KRÉTAKÖR BÁZISON @ Krétakör Bázis, Budapest

Dargay Marcell koncertsorozata a Krétakör Bázison lépésről lépésre közelít egy interaktív kortárszenei esemény megvalósítása felé.

A közönség, az előadók és a zeneművek közötti kapcsolódási pontok hálózatba szövése, és a „nyitott mű” megfogalmazása most vasárnap folytatódik. Komolyzenei bootleg, improvizációs elemzés és hangzó analízis egy játékos, otthonos hangulatú koncerten.
A Krétakör Báziséletének zenei programsorozata, A szabadulóművész analógiája negyedik alkalommal jelentkezik január 17-én 19:00-tól. Az öt részesre tervezett sorozat fiatal művészeti vezetője, Dargay Marcell zeneszerző mellett, a koncertek állandó résztvevői Dinyés Dániel és Futó Balázs zeneszerzők, Földesi Péter fuvolaművész és a számos, rangos, előadóművészeti díjjal kitüntetett Accord Quartet.
A szabadulóművész analógiája Dargay Marcell személyes, zenei reflexiója a Krétakör A szabadulóművész apológiája című, 2009 tavaszi, városterápiás akciósorozatára. Az ott használt dramaturgiai koncepció ihlette a komolyzenei profilú előadássorozatot, mely fokozatosan nyit a hallgatók felé, interaktív viszony kiépítését kezdeményezve. A program célja, hogy tisztán zenei eszközökkel, illetve a közönség aktív részvételével és közreműködésével hozzon létre a hagyományos koncertekkel szemben egy teljesen új hangzóélményt jelentő eseményt.
 
A komolyzenei előadásokhoz képest szokatlan, inkább a bootleg műfajához közelítő eljárással boncolják szét, majd építik újjá régi és újabb szerzők munkáit a bécsi klasszikusoktól a mai, kortárs komoly zenéig. Az egyedülálló koncepció rávilágít, hogy a kortárs, digitális zenei műfajok analógiájára, a DJ-zés elvéhez hasonló módon működhet akár egy kísérletező kedvű vonósnégyes is, a vele együttműködő, ám zeneileg nem feltétlenül képzett közönséggel együtt.
A kortárs komolyzene és a digitális zenei műfajok kapcsolódásival kísérletező koncertsorozat a Krétakör Bázis egyik legnépszerűbb programja. Az előző koncertek hangfelvétele és képanyaga a Krétakör blogon elérhető, a sorozat végeztével pedig CD-n is megjelenik a Krétakör gondozásában. A szabadulóművész analógiája közreműködőinek műveit e hónap végén, január 29-én, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben rendezett hangversenyen mutatják majd be.
A január 17-i előadásra 500 forintos áron jegyek válthatók a helyszínen (Krétakör Bázis, IX. kerület Gönczy Pál u. 2.)
http:/​/​kretakor.blog.hu/​
http:/​/​accordquartet.hu/​accord
Krétakör 
Kulturális Szolgáltató és Előadóművészeti Alapítvány
 

Professzionális művészeti alkotóműhely és produkciós iroda, amely a társadalomtudományok bevonásával hoz létre közösségi eseményeket. 

© 2001–2021 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó