Pulzar

Belépő
Mindenkinek500 Ft

Partyajánló

Ghetto Bazaar @ A38 tetőterasz, Budapest

Fellépők
Dátum 2009. július 23.
Helyszín A38 tetőterasz, Budapest, Petőfi híd Budai hídfő
Stílus Electronica, House
Ghetto BazaarA világ klubjaiban egyre nagyobb teret követelnek maguknak azok a tánczenei műfajok, amelyek a különböző, számunkra egzotikus térségek - Afrika, Ázsia, Latin-Amerika - partijaihoz adják a ritmust. Ezek a szegénynegyedekben születő, a helyi népzenei hagyományokból merítő, de egyáltalán nem tradicionális - legtöbbször egyszerű gépi alapokra és műanyag szintetizátor-hangokra épülő - stílusok kizárólag az önfeledt bulizást szolgálják.A38 tetőterasz, Budapest, Petőfi híd Budai hídfő

Ghetto Bazaar @ A38 tetőterasz, Budapest

A világ klubjaiban egyre nagyobb teret követelnek maguknak azok a tánczenei műfajok, amelyek a különböző, számunkra egzotikus térségek - Afrika, Ázsia, Latin-Amerika - partijaihoz adják a ritmust. Ezek a szegénynegyedekben születő, a helyi népzenei hagyományokból merítő, de egyáltalán nem tradicionális - legtöbbször egyszerű gépi alapokra és műanyag szintetizátor-hangokra épülő - stílusok kizárólag az önfeledt bulizást szolgálják.

 És nemcsak hogy szédületes tempóban fejlődnek-mutálódnak, de egymással is keverednek, sőt, mostanában komoly inspiráló erővel hatnak az előremutató nyugati dj-kre, producerekre. Így ma már nem ritka az a parti Berlinben, Londonban vagy éppen Prágában, ahol felhangzik egy-egy brazil baile funk, angolai/portugál kuduro, dél-afrikai kwaito, karibi reggaeton, kolumbiai cumbia, vagy baltimore club szám, ahogyan egyre több hiphop, house, minimal, dubstep és újelektró zene merít ezekből a hangzásokból. A Ghetto Bazaar ezt a kölcsönös zenei egymásra hatást igyekszik nyomon követni és prezentálni, elkötelezett hazai és külföldi dj-k által, multikulti-karneválba torkolló, seggrázós bulik formájában.

 

A nyitó Ghetto Bazaar vendége a dj/ rupture és Matt Shadetek vezette „New York Tropical”-mozgalom, a Dutty Artz legifjabb aktivistája. A 21 éves Taliesin a zenei egysíkúság esküdt ellensége, dj-szettjeit „nehézbasszusú eklektika” jellemzi, a glitch hoptól a bassline-on át a dubstepig, felforrósítva a legkülönfélébb trópusi tánczenékkel. Az elmúlt három évben Taliesin olyanokkal dolgozott / játszott együtt, mint Ghislain Poirier, Drop The Lime, dj/ rupture, Starkey, Kid Kameleon, nemrég pedig Diplo méltatta.

Az este másik vendége az Anima Sound System, illetve annak két alappillére, Prieger Zsolt és Németh Gergő - szerintünk nem kell magyarázni, miért. Mindenesetre ezúttal egy külön erre az alkalomra szelektált „global electro” szettel készülnek.

Ghetto Bazaar

2009. július 23., csütörtök

A38 Tetőterasz (Petőfi-híd, Budai hídfő)

21h-05h

 

DJ Taliesin (Dutty Artz - New York)

Prieger Zsolt & Németh Gergő (Anima Sound System) - globalectro set

Popbitch (Kollektiva)

blnd! (Subgrade, Under140)

Fonetik (Vibes / Töréspont Rádió)

 

Belépő: 500 Ft, ami lefogyasztható.

A helyszín időjárásbiztos.

 

 

Web:

http:/​/​www.myspace.com/​umbralnights

http:/​/​www.myspace.com/​duttyartz

http:/​/​www.myspace.com/​animasoundsystem

http:/​/​www.myspace.com/​szobakutya

http:/​/​www.myspace.com/​blendelectronic

http:/​/​www.myspace.com/​fonetikdj

 

http:/​/​www.duttyartz.com

http:/​/​ghettobazaar.blog.hu

 

Promó mixek:

 

Taliesin - Heavy Sick Mix for Ghetto Bazaar

http:/​/​www.cafelounge.hu/​audioplayer/​taliesin_heavy_sick_mix_192.mp3

 

blnd! - GhettoBazaar Mix

http:/​/​www.cafelounge.hu/​audioplayer/​blnd_%20-%20ghettobazaar%20mix.mp3


 


Régebbi partyk ebből klubból

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó