Pulzar

Partyajánló

Kollektiva Night 4 @ Merlin, Budapest

Dátum 2008. április 4.
Helyszín Merlin, Budapest, V. Gerlóczy utca 4. bent az udvarban
Stílus ismeretlen
Kollektiva Night 4A Kollektiva csapata elérkezett negyedik nagyszabású tánctér-pusztító bevetéséhez. A korábbiakhoz hasonlóan ezúttal is dupla dinamittal készülnek robbantani: április 4-én a Merlinben a fejlevivős torz-elektró svéd titkosfegyvere Blende és az bassline-rave-house partibomba-gyáros amerikai fenegyerek Bryan Cox erősítik a házigazdák arzenálját.Merlin, Budapest, V. Gerlóczy utca 4. bent az udvarban

Kollektiva Night 4 @ Merlin, Budapest

A Kollektiva csapata elérkezett negyedik nagyszabású tánctér-pusztító bevetéséhez. A korábbiakhoz hasonlóan ezúttal is dupla dinamittal készülnek robbantani: április 4-én a Merlinben a fejlevivős torz-elektró svéd titkosfegyvere Blende és az bassline-rave-house partibomba-gyáros amerikai fenegyerek Bryan Cox erősítik a házigazdák arzenálját.
A Kollektiva csapata elérkezett negyedik nagyszabású tánctér-pusztító bevetéséhez. A korábbiakhoz hasonlóan ezúttal is dupla dinamittal készülnek robbantani: április 4-én a Merlinben a fejlevivős torz-elektró svéd titkosfegyvere Blende és az bassline-rave-house partibomba-gyáros amerikai fenegyerek Bryan Cox erősítik a házigazdák arzenálját.

Az időszakonként jelentkező Kollektiva Nights sorozat célja, hogy olyan új vagy feljövőben lévő tehetséges zenealkotókat mutasson be a hazai közönségnek, akik az elektró-indietronica-house-rave stílusnégyszögön belül sajtátos, friss hangzást képviselnek és igéretes jövő áll előttük. Legutóbb a francia datA és az olasz Bloody Beetroots lépett fel Budapesten e buli keretében, és azóta mindkettőjük karrierje meredeken ível felfelé. Remélhetőleg a szervező Kollektiva brigád megérzései ezúttal sem csalnak, és a most meghívott két dj-producer hasonlóan szép sikereket tudhat majd magáénak a közeljövőben.

Nem mintha eddig nem tettek volna le eleget az asztalra. A svéd születésű, Londonban élő Blende rövid idő alatt lett nem csak az új-elektró színtér egyik nagy igérete, de az egyre jobban "elelektrósodó" breakbeat szcéna kedvence is:
Meat Katie és Elite Force egyaránt beválasztotta egy-egy trekkjét a legutóbbi mixlemezére (sőt, utóbbi remixet is kért a szőke ifjonctól a Return2mindfunk-hoz), és realizálódott egy Dylan Rhymesszal közös szám is. De az indie-dance favorit Klaxons hasonló módon rajong Blende zenéiért, bizonyíték erre az It's Not Over Yet remix és a Bugged Out mixükre rátett Breaking Bones, a jóképű svéd srác 2007-es EP-jéről. Mindezek mellett számos elektró klubsláger (Detect, Dolby Anol, Fil OK) rockosan húzós-torzítós, breaks-esen tördelt, elektrósan búgós-zúgós átértelmezése fűződik a nevéhez.

Remixek terén az amerikai Bryan Cox sem viccel: a Trash Fashion It's A Rave Dave-jének általa felturbózott verziója akkorát szól, mint egy emeletes házra rádőlő toronydaru. A klasszikus zenei képzettségű, rockermúltú tökös New York-i rosszfiú saját zenéi ugyanilyen hatalmas erejű detonációval robbanak a tánctéren: nem véletlen, hogy a manapság legfelkapottabb dj-k, mint Switch, Kissy Sell Out, a Crookers vagy Tommie Sunshine ezerrel nyomják őket, ahogyan az sem, hogy tavaly a DJ Mag 5/5-re értékelte Bryan dupla szerzői albumát. Mostanában pedig B-boyunk az egyik fő alakítója annak a hibrid hangzásnak, amelyben összeolvad bangin' bassline house, jackin' fidget house, ghetto-tech, crunk hiphop, indie, electro, rave és mindez egy kollektív kezeket-a-magasba eufória rush-t követő lucskos-mocskos orgiába torkollik. Utóbbit ugyan nem garantáljuk, de az észbontó bulihangulatért most is kezeskedünk!

Kollektiva Nights 4.
The B-Day Edition - The BIGGEST fidgety electro BASSLINE rave in BUDAPEST 2008. április 4., péntek Merlin (1052 Budapest, Gerlóczy u. 4.) 22h-05h

BLENDE (Lot49 / The Fat! Agency - SWE / UK) BRYAN COX (Crux / Weapon Records - USA) Tmx, Fullstereo, Popbitch (Kollektiva)

Vizuál: ISO (Oliver Arthur + Subidubi)

Belépő: 1600 Ft
Lányoknak 22h-ig ingyenes!
Koktélakció 22h-ig: egyet fizetsz, kettőt vihetsz!

IDŐPONT: április 4

Infó:
(+36 1) 317 9338 / 107
info@kollektiva.hu
info@merlinbudapest.org

Web:
www.myspace.com/​blendeproductions
www.myspace.com/​lot49records
www.myspace.com/​thefatagency
www.myspace.com/​djbryancox
www.myspace.com/​cruxrecords
www.myspace.com/​kollektiva

E-flyer:

http:/​/​popbitch.tyrell.hu/​misc/​kollnegywebnagyfront.jpg
http:/​/​popbitch.tyrell.hu/​misc/​kollnegywebnagyback.jpg


Biográfiák:

Blende

A svéd Johan Klereby gyakorlatilag a semmiből tűnt elő (és tűnt ki) 2006-ban, a német Plasmapool kiadó egyik maxijára készített remixével. Még abban az évben a Plasmapool egyik fiók labelén, a Houserecordings-on kijött Blende név alatt az első saját kiadványa (Disco.5.B), amit 2007-ben követett a Get Lost EP. Ennek egyik trekkje, a Breaking Bones felkerült a Klaxons mixcédéjére (A Bugged Out Mix By Klaxons), sőt, a szőke svéd srác a zenekar It's Not Over Yet című dalából is készített egy remixet, amit több mérvadó mp3-blog a tavalyi év legjobb felvételei közé sorolt. Ez azért is érdekes, mert Blende sokáig határozottan elzárkózott attól, hogy az ízlésdiktáló zeneblogok ingyen cirkuláltassák a menő elektró számokból kerekített remixeit (pl. Fil OK - Wink Wink, Detect - Dance Division).
Ellenállása mára megtört, olyannyira, hogy Peaches c.
trekkjét és annak remixeit már a Boule à Facettes blogon publikálta. A ma már sztárcsináló erejű "blog-house"
színtérrel párhuzamosan Blende remixeivel az electro-house (Lützenkirchen, Da Boogieboys) illetve a breakbeat szcénában is népszerű lett: utóbbit Elite Force Return2mindfunk-jának átértelmezésével vette le a lábáról, továbbá szerepelt két Lot49-es mixlemezen is (Elite Force, Meat Katie), legutóbb pedig Dylan Rhymesszal közösen alkotott. Az, hogy Blende ilyen simán ingázik stílusok-színterek között, természetesen az általa kialakított kevercs-hangzásnak köszönhető, melyben elektró, breakbeat és house groove-ok illetve hangszínek összemosódnak döndölős-rokkolós, darabos-húzós, torzítós-reszelős, gonoszul rave-ületbe pörgető, nagyon mai, abszolút ellenállhatatlan tánczenévé. Blende több liter energia-turmixszal felérő dj-szettjével először dolgoztatja meg Budapestet.

Bryan Cox

Bryan Cox azon kevés világlátott dj-k egyike, aki már jóval azelőtt keresztül-kasul beutazta a világot, hogy klubokban zenélt volna. Az arizonai Phoenixben, építész szülőktől született fickó gyermekkorának jelentős részét Kuvaitban töltötte, ahol zongoraleckéket vett, egyik legmeghatározóbb zenei élménye pedig, hogy Jean-Michel Jarre szól, miközben a család autóval repeszt a sivatagon keresztül. Kamaszként azután bejárta a Közel-Keletet, Európát és Ausztráliát, s magába szívta a különböző kultúrákat, zenéket. Első hangszere egy gagyi szintetizátor volt, azzal illetve PC-vel kezdett zenéket fabrikálni. Egyetemi évei alatt, amit odahaza Amerikában töltött, folyamatosan bővítette mind hangszerparkját, mind zenei tapasztalatait. Akkoriban hiphopot és rockzenét hallgatott, pl. Nine Inch Nails-t és Rage Against The Machine-t. Rajongásától vezérelve megtanult gitározni, majd tagja lett a Shaft nevű egyetemi zenekarnak, amellyel viszonylagos ismertségre tett szert. Egyszer aztán fogadásból, hogy eldöntsék, a rock vagy a rave színtér a jobb, elvetődött egy techno raktár-partiba, és ez az élmény úgy betalált, hogy azóta sem jött le az elektronikus tánczenéről. Az elmúlt évek során Bryan 100 valahány pumpa-house/funky techno trekket gyártott és immár dj-producerként többször körbepartizta a Földet Kínától Kolumbiáig, Brazíliától Japánig, Hollandiától Szerbiáig.
Tavaly megjelent 32 számos dupla albuma (Motive) kivívta a szakma elismerését: a DJ Mag 5-ből 5 pontra értékelte.
Ugyancsak tavaly óta érzékelhető igen kedvező irányváltás Bryan zenéjében, sikerült ugyanis az őt ért különféle hatásokat - indietronica, franciaelektró, nu rave, crunk hiphop, fidget house - a saját markánsan egyedi szájíze szerint egy masszívan hatásos főzetbe sűrítenie. Az "új Bryan Cox" bemutatkozása rögtön brutálisan ütős lett: a Trash Fashion poénra vett It's A Rave Dave-jéből kreált igazi rave-house monstrum a mai napig bármilyen partin letarolja a táncteret. A saját labelén (Weapon) vagy a Crux-nál azóta kijött számaira olyan trendsetter dj-k pörögtek rá, mint Switch, Kissy Sell Out, a Crookers vagy Tommie Sunshine - ennél jobb referenciája aligha lehetne per pillanat egy producernek. Bryan Cox a "Crux Da House"
európai turnéja során mutatkozik be Budapesten, "hogyan tartsuk a kezeinket a magasban órákon át, miközben csatakosra lépcsőzzük magunkat" című edzésprogramjával.

Régebbi partyk ebből klubból

 • [2012-04-07] Phuture City
  @ Merlin, Budapest

  A vigyorgósra sikerült márciusi acid house vs. diszkó múltidéző parti folytatásaként, április 7-én este újabb két meghatározó jelentőségű és manapság rendre visszaköszönő elektronikus tánczenei ősműfaj "ütközik" a Merlin táncolásra alkalmas padlófelületein.
 • [2012-03-15] Amuzeeck Events presents: Phace and Misanthrop
  @ Merlin, Budapest

  Phace (Florian Harres) és Misanthrop (Michael Bräuninger) hamburgi székhelyű DJ-k és producΞrΞk, az elmúlt évΞkben megjelent progresszív, a végtelenségig letisztult és igényes hangzásvilágukkal felkavarták a drum&bass szcéna állóvizét. Florian 2007-ben kiadott Psycho című nagylemezével tette le a névjegyét a műfajban, mΞgalkotva a modernkori neurofunk alapjait. Michaellel 2008-ban alapított közös kiadójuk a neosignal lehetőséget nyújtott számukra, hogy bármifélΞ megkötés nélkül, szabadon kísérletezzenek saját hangzásviláguk kialakításával.
 • [2012-02-18] This is... Nic Fanciulli
  @ Merlin, Budapest

  Joris Voorn első számú haverja, Kylie Minogue és az UNKLE kedvenc remixere, na és a rendkívül menő, Saved kiadó tulajdonosa.
 • [2012-02-17] Ἰώ presents Âme
  @ Merlin, Budapest

  Az előzőleg vártakkal szemben mégis kaptunk még a jószerencsétől néhány hónapot a Merlinben, úgyhogy méltóan ki is használjuk a lehetőséget a február 17-i Innervisions-ös Âme partival! Mindezt a furcsa nevű Ἰώ égisze alatt.
 • [2012-02-10] Stayfly pres Manik
  @ Merlin, Budapest

  Egy ízig-vérig amerikai DJ-producer művészegyéniséggel folytatja február 10-én a Stayflay az újévi pörgést….
 • [2012-01-20] Freaks w/ Shonky
  @ Merlin, Budapest

  A sármos francia matematikus újra feladja a leckét: Shonky január 20-án a Merlinben tart négyórás csoportterápiát a pesti esték önkéntes mérvadóinak a StayFly éjjeli szeánszán. A külhoni vendég mellett a hazai válogatott legjobbjai állnak majd csatasorba, hogy lovat adjanak a lendületünk alá. A nagyteremben Jumpski & Detective Kelly, Blatti és Christian Cardwell vállal kezességet a kedélyünkért, míg a Hall lemezjátszóit a Stereostrip, Roland Handrick, Paul Mad és Monoclick veszi kezelésbe.
 • [2011-12-10] TASZ-buli az Emberi Jogi Világnap alkalmából
  @ Merlin, Budapest

  A TASZ szeretettel várja minden kedves barátját december 10-én szombaton, este 9 órától a Merlinben az Emberi Jogi Világnap alkalmából rendezett TASZ-bulin.
 • [2011-12-09] Aktrecords & NVC present Gaiser - live (Minus/Berlin/Germany)
  @ Merlin, Budapest

  NVC & AKT közös búcsú a Merlintől.
 • [2011-11-26] Aktrecords presents Pushkarev (RU)
  @ Merlin, Budapest

  November 26-án utoljára veszi be az Aktrecords legénysége a patinás Merlin színház előadótermét. Munkáink kezdetektől fogva szorosan kapcsolódtak eme kultikus klub életéhez, és olyan felejthetetlen esteket sikerült közösen tető alá hoznunk, mint például a majomduó Modeselektor, a jéghideg Monolake, az igazi francia bohém Mr.Oizo, vagy akár a legkifinomultabb berlini technokrata Apparat, és a lista korántsem teljes.
 • [2011-11-19] This is… Nicole Moudaber
  @ Merlin, Budapest

  Hibátlan, laza, szexi, lehengerlő, akár csak a zene, amit ír és amit játszik. Ő Nicole Moudaber, a techno szcéna legújabb felfedezettje. Carl Cox, Intec és Steve Lawler, VIVa & iVAV kiadója csapott le rá évekkel ezelőtt, hogy a saját szerzemények mellett remixeket készítsen Santos, Martin Eyer, Mauro Picotto és Fergie egy – egy tarckjére is.
 • [2011-11-18] ikz & LavaLava presents KiNK live
  @ Merlin, Budapest

  Az Ikz és a Lavalava jóvoltából ismét egy aktuális, az elektronikus tánczenei színtér ünnepelt figurája látogat Budapestre. A 'Kink live' az a produkció, amivel az elmúlt pár évben a legfontosabb klubok, fesztiválok programkínálatában egészen biztosan összefuthatott az ember. Szerzeményeit a house, a techno és az electro színtér lemezlovasai is ugyanolyan elánnal pörgetik, producerek garmadája gondolja úgy, hogy egy Kink remix jelentősen emeli egy megjelenés ázsióját. Ha november 18-án az estédet a Merlinben töltöd, te is megbizonyosodhatsz, hogy mire fel ez rajongás mind a szakma, mind a közönség részéről! Az alkalomhoz illő extra Funktion One hangtechnika és a BP. Street jóvoltából izgalmas vizuális körítés emeli az est fényét. További részletekért látogasd bátran a mellékelt linkeket.
 • [2011-10-08] I Love Deep celebrating 15th years of Freerange Records
  @ Merlin, Budapest

  Októberben újra I Love Deep! Rögtön ünnepléssel indul az évad, hiszen az idén 15 éves Freerange kiadó többek között egy budapesti állomással ünnepli az évfordulót.
 • [2011-10-01] Aktrecords & NVC present Pan-Pot
  @ Merlin, Budapest

  A Tassilo Ippenberger és Thomas Benedix kettőse által alkotott Pan-Pot az utóbbi néhány évben rekordsebességgel küzdötte fel magát az elektronikus tánczene legprominensebb képviselői közé.
 • [2011-09-17] Merlin presents Langenberg
  @ Merlin, Budapest

  A Merlin évadnyitó hétvégéjének második éjszakáján Marvin, a ikz duó, Crimson & Chrom és a LavaLava triumvirátus, Tolo, FeZ és Falcao látja vendégül közös kedvencét Langenberget. A látványról a bpstreet visual gondoskodik.
 • [2011-06-03] Luxy
  @ Merlin, Budapest

  A LUXY egy összművészeti éjszaka a divat és a szerelem jegyében tigrisekkel és kobrákkal fűszerezve. A B.Kund és a Más ruhái Ív & Candie fotói, a Kolin zenéje és a szuperközreműködők mind egy nemes cél érdekében állt össze, hogy nektek és nekik jó legyen. Gyere és érezd a LUXY-t június 3-án 21 órától a Merlinben!
 • [2011-05-27] Enter The Void
  @ Merlin, Budapest

  Május 27-én este az ország 15 városában megy le egy időben Gaspar Noé Enter The Void c. őrületes vizuál tripje a magyarhangya hatfilmes bérletének, a hangyaPASSnak második vetítéseként.
 • [2011-05-19] Electronic Beats Live Special - Budapest Launch Party
  @ Merlin, Budapest

  Elérkezett a pillanat, hogy az Electronic Beats Online hazai verziójának megjelenése és a berlini Electronic Beats Magazine első budapesti terjesztése után legyen végre egy újabb Electronic Beats buli! A május 19-i Electronic Beats Live Special lesz a márka széleskörű magyarországi hivatalos nyitóbulija a Kreatív magazin által szervezett Brand & Music konferencia után. Berlinből érkezik az őrült bulijairól híres Bonaparte, magya...r részről pedig a Demon Superior, c0p és Crimson diktálják a tempót.

 • [2011-05-14] Made Inn presents: Bill Patrick
  @ Merlin, Budapest

  Mostanság egyre több dj választja székhelyéül Berlint. A német főváros olyan elektronikus zenei központ Európában, mely nagyon sok művészt inspirál más európai országokból és a tengerentúlról egyaránt. Bill Patrick élvonalbeli klubokban játszott az Államokban, ezt hátrahagyva lett Berliner. Azóta európai megafesztiválokon és undeground klubokban játszik Európa-szerte. Nincsenek sztárallűrjei,közvetlen és barátságos 50 embernek é...pp olyan szívesen játszik,mint 5000-nek. A Visinquest lemezlovasaival (Seth Troxler, Ryan Crosson, Shaun Reeves, Lee Curtiss) nagyon egy húron pendülnek zeneileg és emberileg is.
 • [2011-05-06] Dj W!ld - "Palace" album world tour
  @ Merlin, Budapest

  

DJ W!ld, CircoLoco, DC10, hogy mit jelentenek ezek az idegen szavak? Lefordítani nem lehet, szavakkal kifejezni lehetetlen, ezek érzések, amiket csak érezni lehet! De mégis menjünk bele egy picit a részletekbe: DJ W!ld a francia DJ fenegyerek egy napra Budapestre hozza a CircoLoco party sorozat hangulatát és az ibizai DC10 klub varázslatát. Először Magyarországon a Merlin Klubban május 6-án hallhatjuk őt, Polarize, Isu és Beta erősítik mellette a mezőnyt a nagyteremben. A Merlin halljában pedig Nora Naughty, Roland Handrick, Stereostrip, Blatti és Daviss Dj szettje színesíti majd az estét.
 • [2011-04-23] Antropos 8. Születésnapi Party
  @ Merlin, Budapest

 • [2011-04-23] Made Inn Hungary
  @ Merlin, Budapest

  A tematikus bulik közül a Made Inn Hungary immár két éves múltra tekint vissza. Idén március idusa helyett Húsvétkor,az ünnepi hétvégén kerül megrendezésre. A line up a megszokott hangulatfelelősök mellett "új"lemezlovassal bővült. Palotai,Naga&Beta mellett először szerepel Made Inn Hungaryn Collins. A házigazda Made Inn teljes létszámban képviselteti magát:Poli,Rocha és Polarize ...a Merlin nagytermében keveri a talpalávalót,míg Daviss a bárteremben fog hangolni Superman&Wegha,Candyman da Marquis, Blatti és Jumpski kíséretében.
 • [2011-04-22] I Love Deep
  @ Merlin, Budapest

  Timewriterrel és egy emlékezetes bulival indítottuk a 2011-es évadot, a Merlinben, így stílszerűen a téli – tavaszi szezon, évtizedes pályatársával zárul, azaz I Love Deep szezonzáró Terry Lee Brown Jr.-ral!
 • [2011-04-16] Realistic Crew & Occam lemezbemutató
  @ Merlin, Budapest

  A Realistic Crew „Blind Musician” és az Occam „My Rorschach” c. albumainak dupla lemezbemutatója a Merlinben.
 • [2011-04-15] The Room 13 Party
  @ Merlin, Budapest

 • [2011-04-08] a4 space store techno dept. presents
  @ Merlin, Budapest

 • [2011-04-02] Hypnosis presents Stanton Warriors
  @ Merlin, Budapest

  Április 2-án, a Stanton Warriors buli alkalmából Foursquare csődületet szervez a Hypnosis, hogy a közönségükkel összefogva szerezzék meg a sokak által áhított Swarm Badge-et!
 • [2011-03-26] Vapour album tour 2011 Budapest
  @ Merlin, Budapest

  Március 26-án a 'Vapour album tour' világturnéja keretében hazánkba látogat live act-jével a holland Patrice Bäumel. A buli helyszíne, az erre az estére külön Funktion-One hangrendszerrel felturbózott Merlin.
 • [2011-03-18] Stayfly pres Dyed Soundorom & K.atou
  @ Merlin, Budapest

  Több, mint négy év telt el azóta, hogy a magyar Dyed Soundorom rajongók első kézből élvezhették kedvencük bűvészkedését a DJ pultban. Azóta a párizsi house-betyár neve világszerte ismerté vált – zenélt a berlini Panoramabartól elkezdve, a tokiói Warehouse 702-n át, a londoni Fabricban, a leedsi Loucheban, és folytathatnánk a sort – majd 2010 nyarán rezindensé nőtte ki magát a legendás ibizai Circoloco @ DC10-ben.
 • [2011-03-13] This is… Silicone Soul
  @ Merlin, Budapest

  Az meg van, hogy két skót juhász a szilikon völgyben? Ez nem valami vicc első sora, ami mondjuk a fukarságról szól, már csak azért sem, mert a Silicone Soul formációt alkotó két skót, pályafutásuk egyetlen percében sem fukarkodtak megjelenéseikkel. 1998-as első Soma Records-os kiadványuk óta eltelt 13 évben meg is örvendeztettek bennünket szinte mindennel az elektronikán belül a négy - négy produceri és mix albumukkal, miközben megszámlálhatatlan kiadványra került fel egy – egy szerzeményük vagy remixük. James Lavelle, Danny Howells, Pete Tong valamelyik GU kiadványán, de a Hed Kandi és a Cream CD-in is találkozhatunk az oly jellemző Silicone Soul hangzással.
 • [2011-03-12] two-B-music /Berlin-Budapest/
  @ Merlin, Budapest

  Stephen Mahnke és Philipp Adam öt évvel ezelőtt alapították lemezkiadójukat azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az életükben óriási jelentőséggel bíró két város, Berlin és Budapest adta impulzusokat, élményeket kiadványaikon, kiállításaikon megörökítik és rendezvényeiken viszonozzák. Így került egy kiadványra magyar produceri munka, német fotóművész alkotása és magyar költő verse, és így válhattak berlini dj-vé egy-egy éjszakára magyar barátok, és budapestivé a németek. Konceptuális megközelítésük, produkcióik nívója, szerénységük mindkét városban lelkes követőket, társakat vonzott nagynevű és feltörekvő producerek, lemezlovasok és igényes partizók köreiből egyaránt. Most Budapesten, a Merlinben ünnepelnek válogatott csapatukkal, az élen legfőbb példaképükkel, a nemzetközi elektronikus zenei világ egyik állócsillagával, Move D-vel. Különleges ráadásként fellép még az egyre masszívabb közönségsikert generáló újiskolás Detroit-hangzásban utazó Iron Curtis, és az európai deephouse szcéna egyik aktuális hangja, Baaz. A körítésért a kiadót igazgató páros, továbbá frissen igazolt magyar lemezlovas reménységeik, Swain és Klayman, valamint a rokonlélek Crimson & Chrom páros felelnek

© 2001–2022 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó