Pulzar

Partyajánló

Oforia újra nálunk

Fellépők
Dátum 2007. június 9.
Stílus Goa, Psychedelic Trance, Drum and Bass
Oforia újra nálunkOforia két év után ismét hazánkba látogat, hogy megmutassa miért ő az egyik legkeresettebb full-on előadó még mindig. Általában az a trend, hogy egy előadó nem képes két-három albumnál többet összehozni és egy-két sláger után eltűnik a süllyesztőben, mert nem tud megújulni. Ofer Dikovskynál igencsak más a helyzet...

Oforia újra nálunk

Oforia két év után ismét hazánkba látogat, hogy megmutassa miért ő az egyik legkeresettebb full-on előadó még mindig. Általában az a trend, hogy egy előadó nem képes két-három albumnál többet összehozni és egy-két sláger után eltűnik a süllyesztőben, mert nem tud megújulni. Ofer Dikovskynál igencsak más a helyzet...

Kivételes tehetségét mutatja, hogy már 12 éve a psytrance scénában van, akkor adta ki Indoor néven első albumát. The key című száma még mai füllel is átütően jó arról az albumról. 1998-ban jött ki első albuma Delirious címmel, majd rá egy évre a második, amit már talán többen ismernek - az Off The Ground. Ez utóbbi album sokak szerint megelőzte korát és a hatalmas érdeklődés miatt most épp az újrakiadást éli meg, a BNE hamarosan kiadja az újranyomott verziót belőle.

Két album és négy év(!!!) pihenő után Ofer visszatért a Let It Beat-el és rajta egy olyan számmal, ami máig a psytrance zenék egyik legnagyobb klasszikusának számit: az Alien Pump-al. 2002-ben nem múlt el olyan party ahol ne játszották volna, teljesen egyedi felépítésének és dallamának köszönhetően az igazi "dancefloor-killer" megtestesítője.

Újabb három év pihenő, új album... a 2005-ös Headed For Infinity egy korrekt full-on release semmi több, egy hallgatható album, amit igazából akármelyik más izraeli előadó is megírhatott volna. Ennek ellenére sokan játszották mégis ezeket a számokat, mert megvan bennük az az átfogó profizmus ami egy kezdő vagy kevésbé tehetséges előadó albumán nem hallható. Ekkor azért már mindenki azt hitte, hogy Ofer már nem képes többre, elvégre négy album és 10 év után általában már senki nem tudja újra felrázni a zenei életet ebben a műfajban...

Oforia Live az XXXperience fesztiválon

... kivéve ha az Oforiáról van szó! 2006-ban kijön az Inner Twist és egy szám, ami valószínűleg mindenki számára bekerül a pychedelic Hall Of Fame-be: a Return Of The Machines. Tökéletes felépítés, fémes vokál és a valaha volt egyik legfogósabb refrén - ennyi elég is ahhoz, hogy ez a szám legyen 2006 legtöbbett játszott zenéje, egy track, amivel bárki "megtérítheti" azon ismerőseit akik még nem rajongói a full-on stílusnak. Az Inner Twist az év egyik legkiemelkedőbb albuma, amin még olyan számok is helyet kaptak, mint a Spiders vagy a Heaven on Earth.

A fenti életrajzból is kiderül, hogy június 9-én egy valóban különleges livera számíthatunk a psytrance egyik legnagyobb egyéniségétől, aki még tizenkét év után is képes olyan zenéket készíteni ami rendre kiemelkedik az amúgy egyre növekvő modern zenei kínálatból. Mindenkinek ott a helye, aki valaha is hallotta ezeket a sorokat:

It's running upon your dreams
You're watching the return of the machines
It's never what it seems
You're watching the return of the machines

---

2007 06 09 Oforia LIVE Powered by TrancePort

Régebbi partyk ezen a helyszínen

  • [2019-06-26] VOLT Fesztivál 2019
     

    A VOLT Fesztivál Magyarország egyik legnagyobb könnyűzenei fesztiválja, melyet immáron 27. alkalommal rendeznek meg Sopronban. A fesztiválon a rock, az elektronikus zene és a világzene mellett számos más műfaj képviselői is fellépnek június 26. és 29. között.
  • [2017-06-27] Telekom VOLT Fesztivál 2017
    @ Sopron

    Az idei Volt Fesztivál 25. évfordulója alkalmából 6 napos program várja a fesztiválozókat június 27. és július 1. között Sopronban.
  • [2015-07-01] VOLT Fesztivál 2015
     

    A lassan negyedszázados fesztivál 2015-ben sem vesz vissza a lendületből és ismét markáns fellépősorral, zseniális hangulattal intézi el, hogy idén is a Volt Fesztivál legyen az egyik legjobb nyári élményünk!
  • [2013-12-25] ILLEGAL DRUMS CHRISTMAS EVENT
     

    A nyáron jelentkeztünk utoljára az Illegal Drums Piknik keretei között! Időszerű a tél beköszöntével behúzódnunk Sopron legújabb szórakozóhelyére a Palace Mediterrano-ba, hogy egy újabb „utazásra” invitáljunk TÉGED karácsony estéjén!

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó