Pulzar

Művész

Gremlinz

Gremlinz

Az Újvilág Londonja, azaz a drum and bass élet szíve kétségkívül Toronto. Míg az Egyesült Államokban városonként csak néhány klubban hallható dobbasszus, addig a kanadai fővárosban szinte minden napra jut pár buli és minden hétre jut valaki az angol nagymenőkből.

 A torontói veteránok (Visionary, Mystical and Sniper, Everfresh, Illfingas) mellett szép lassan felcseperedett egy új generáció (Stranjah & Gremlinz, Mutt, Outlook, Titan, 0=0, John Rolodex, Cartridge), akiknek zeneszerzői képessége nem csak a Metalheadz-tag Loxy, Ink vagy Klute figyelmét keltette fel, de maga a főnök, Goldie is odafigyelt társai lelkes beszámolóira. A fiatalok nevével egyre gyakrabban lehet találkozni a borítokon, olyan kiadóknál, mint a Metalheadz, Loxy Karma nevű kiadója, a Renegade Hardware vagy a kattantabbak közül a Planet Mu. A Budapestre látogató Gremlinz 1998-ban már az egyik legmenőbb torontói klub, a Turbo rezidense lett és állandó szereplője volt a Renegade Airwaves és Source rádióadók műsorának. Produceri tevékenysége akkortól érdekes, amikor 2000-ben összeakadt Stranjah nevű, ma már állandó szerzőtársával. Kettejük szigorú, tört dzsungel zenéivel Ink Architecutre és Loxy Karma nevű kiadójánál, a Metalheadzen és a Renegade Hardware-nél találkozhatunk, legutóbb a Carpe Diem nagylemezen.

Archív partyajánlók

Zenei stílusok

 • Drum and Bass

  Amikor '89 party-hősei, Grooverider és Fabio valamikor a kilencvenes évek elején dél-londoni (Brixton, Elephant & Castle) klubokban (leggyakrabban a Rage-ben) a hardcore-on továbblépve, addig teljesen szokatlan ritmus-patternekkel gazdagították zenéjüket – és kergették őrületbe a közönséget – még nem is sejtették, hogy e gondolatokból nő ki '97 Britanniájának mainstream muzsikája.

Biográfiák

 • Micky Finn

 • Bratwa

 • Cadik

  Séfel Pál, azaz Cadik nevét a magyarországi dj-kultúra első generációjának és a kortárs zenék népszerűsítésének kontextusában szokás emlegetni:
 • Palotai

  Az atléta alkatú dj már tíz éve van a ringben, és még sosem akadt, aki padlóra küldje. Persze nehezen akadna ilyen, és nem csak a lemezek felkutatásával és lejátszásával töltött órák terén szerzett behozhatatlan előnye miatt.

Ajánlott rádiók

© 2001–2023 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó