Pulzar


Kövess minket!

CikkFesztivál hír

UH Fest 2017

Létrehozva 2017-09-25
  0,00
 • Értékelés

UH Fest 2017

Új fellépők, beszélgetések, workshopok, teljes program.

Október 1-én kezdődik az UH Fest, amelynek hete alatt negyven nemzetközi és hazai produkció lép fel Budapest különböző klubjaiban és helyszínein. A zenei programokat beszélgetések, installációk és egy workshop gazdagítják. A fesztivál programja az alábbiakkal teljes.

A szombat este line-upját, Okkyung Lee, Andrea Belfi és Kara-Lis Coverdale fellépését a Trafóban a kultikus olasz duó, a My Cat Is An Alien koncertje teszi teljessé. Maurizio és Roberto Opalio sámánisztikus audiovizuális performansza a pszichedéliát, a kívülálló és kiszámíthatatlan radikális kísérleti zenét és a filmes költészet elemeit ötvözi, több éve szeretnénk őket Budapesten felléptetni, ezért különösen örülünk, hogy elfogadták a meghívásunkat.

Szintén új fellépő - és a szerdai napon ad koncertet Tara Transitory aka One Man Nation, Kassel Jaeger és Nagy Ákos társaságában - Eric Holm drone-, ambient- és hangművész, a Roly Porter és az Emptyset-tag James Ginzburg által alapított Subtext kiadó közegéből. Eric Holm a korábban bejelentett, de a fesztiválon végül technikai okokból nem játszó Thomas Ankermsit fellépését pótolja.
A elmúlt két évhez hasonlóan, a Shape Platformmal való együttműködésünk nem csak zenei programokból, hanem kapcsolódó beszélgetésekből, workshopokból is áll.

Ennek keretében nyilvános beszélgetésen vesz részt vasárnapi trafós koncertje után, hétfőn az Artusban a Monika Werkstatt, azaz Gurdrun Gut, Danielle De Picciotto, Barbara Morgenstern és Sonae. A keddi napon Kassel Jaeger, azaz Francois Bonnet beszél majd frissen megjelent, The Order of Sounds - A Sonorous Archipelago című könyvéről Vizer Edittel, illetve Ellen Arkbro is leül a közönséggel, ebben a Gosheven néven a fesztiválon szintén fellépő Szabó Bálint lesz a partnere.

Csütörtökön, a Gólyában Lucia Udvardyova beszélget majd Tara Transitory, thaiföldi-szingapuri transz-zajművésszel, a szombati trafós koncert előtt pedig Kara-Lis Coverdale és Andrea Belfi vesznek részt egy közös artist talkon.
Végül, de nem utolsósorban, a nyitónap koncertje előtt két délutáni programmal kezdjük a fesztivált. A Műtő műterem-galériában délután háromkor lesz megtekinthető és -hallgatható Barta Bence: Impact Tape című, az emlékezés és a gondolkodás kérdéseit orsós magnószalagokkal körbejáró és -szövő hanginstallációja. Ezt követően a Vizer Edit vezette textilszinti workshop bemutatójára kerül majd sor a Trafóban, az esti koncertek előtt.

A beszélgetéseken, az installáción és a workshopon a részvétel ingyenes. A fesztivál programjával és fellépőivel az alábbi linkeken tudtok ismerkedni.

Program: http://bit.ly/2wsNIsU
Fellépők: http://bit.ly/2hdJvm8
Bérletek: http://bit.ly/2rPREAL
FB esemény: UH Fest 2017
A "külföldről támogatott fesztivál" plakátról bővebben: http://bit.ly/2vB0sKzA 2000 és 2010 között rendszertelenül, de folyamatosan jelentkező Ultrahang Fesztivál (UH Fest) egy négyéves látszólagos szünet és az UH Demo 2012-es elindítása után, 2014-ben tért vissza immár egyhetes programmal, és azóta minden év őszén jelentkezik. 2015-től partnerünk a 16 európai kísérleti zenei fesztivált tömörítő, az Európai Unió Creative Europe programjának keretében finanszírozott hároméves Shape Platform.

Még több Fesztivál hír

 • Dave Clarke duplázik az ADE-en

  Dave Clarke idén is duplázik az Amsterdam Dance Event fesztiválon, ugyanis a ’Dave Clarke Presents’ techno színpad gardírozása mellett az electro berkeiben is megmutatja magát.
 • Katasztrófafilm a levegőben a Szigeten

  Bár világsztárok felhozatalában idén sem szűkölködik a Sziget, érdemes időnként fejest ugrani az egyéb programok örvényébe is. Minden évben az egyik legnagyobb látványosság a Nagy Utcaszínház, mely idén az angol Wired Aerial Theatre: As the World Tipped című lenyűgöző előadása lesz.
 • Total Dance a STRANDon

  A STRAND Fesztivált is elérte a retro láz, jön a '90s Retro by Total Dance! A fesztivál zárónapján, augusztus 25-én színpadra lépnek a '90-es évek ikonikus előadói és felcsendülnek a legnagyobb buli slágerek. Az MVM Nagyszínpadon láthatjuk a Snap! és DJ Sash! fellépését, majd jönnek a korszak ismert magyar slágerei a Kozmix, a V-tech, a Hip Hop Boyz az UFO és Mr Rick előadásában. A fesztivált a töretlen népszerűségnek örvendő, állandó teltházzal büszkélkedhető NECC Party zárja. Időutazásra felkészülni!
 • Rekorddal zárt a Sound

  Látogatócsúcsot hozott az idei Balaton Sound, az öt nap alatt 165.000 látogatót számlált. Ez a 2016-os csúcsot írta felül, 8 ezer látogatóval voltak idén többen, mint akkor.
 • DGTL - ADE 2018

  Mint ahogyan azt már az elmúlt 5 évben is bizonyította, a DGTL kifogástalanul jó a fesztiválszervezésben. Ennek köszönhetően az idei Amsterdam Dance Eventen 3 egymást követő estén is jelen lesznek október 18. és 20. között, melyre igazán impozáns line up-ot dobtak össze.
 • Drumcode Festival 2018

  Az Adam Beyer vezette svéd techno kiadó, a Drumcode Records bejelentette az augusztus 18-án debütáló Drumcode Festival végleges fellépői névsorát, és egyúttal az időrendi line up-ját is.
 • Sound 2018: vízpart, napsütés, világsztárok, biztonságos fesztivál

  A nyár legjobb balatoni pillanatait élhetjük át július 4-8 között Zamárdiban, Európa legmenőbb vízparti fesztiválján, a Balaton Soundon, ahol a legnagyobb világsztárok sora lép majd színpadra, Európa legmenőbb klubjai mutatkoznak be a Balaton vizén. A Sound a Chainsmokers duó jótékonysági kampányának is helyt ad és itt indul a biztonságos fesztiválozást hirdető és segítő Safety First program is. A Sound rekordra is számíthat: 160 ezer látogatót várnak a szervezők az öt nap alatt.
 • Summer of Love fesztivál 2018

  Nina Kraviz mellett DJ Rush, Hot X és Denes Toth is fellép a Summer of Love fesztiválon. Az osztrák szomszédok két napos szabadtéri fesztiválon látják vendégül a techno nemzetközi és regionális arcait.
 • Hátrányos helyzetű gyerekek zenei oktatását támogatja a Sziget LOVE Revolution: a zene ereje

  Hátrányos helyzetű közösségekben dolgozó ingyenes zeneoktatási program, a Superar támogatásához kéri a fesztiválozó fiatalokat a Sziget. A támogatás lényege, hogy akik már a Balaton Sound végén leadják a szigetes fesztiválokon idén bevezetett cserélhető, ún. re-poharat, minden egyes pohárral támogatják a program megvalósítását. Az akció a Szigeten is folytatódik.
 • Amsterdam Dance Event 2018

  A világ legnagyobb elektronikus zenei fesztiválja és egyben üzleti konferenciája, az Amsterdam Dane Event (ADE) idei line up-jának első részletét végre nyilvánosságra hozták a szervezők a napokban.

© 2001–2018 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó