Pulzar


Kövess minket!

CikkFesztivál hír

UH Fest 2017

Létrehozva 2017-09-25
  0,00
 • Értékelés

UH Fest 2017

Új fellépők, beszélgetések, workshopok, teljes program.

Október 1-én kezdődik az UH Fest, amelynek hete alatt negyven nemzetközi és hazai produkció lép fel Budapest különböző klubjaiban és helyszínein. A zenei programokat beszélgetések, installációk és egy workshop gazdagítják. A fesztivál programja az alábbiakkal teljes.

A szombat este line-upját, Okkyung Lee, Andrea Belfi és Kara-Lis Coverdale fellépését a Trafóban a kultikus olasz duó, a My Cat Is An Alien koncertje teszi teljessé. Maurizio és Roberto Opalio sámánisztikus audiovizuális performansza a pszichedéliát, a kívülálló és kiszámíthatatlan radikális kísérleti zenét és a filmes költészet elemeit ötvözi, több éve szeretnénk őket Budapesten felléptetni, ezért különösen örülünk, hogy elfogadták a meghívásunkat.

Szintén új fellépő - és a szerdai napon ad koncertet Tara Transitory aka One Man Nation, Kassel Jaeger és Nagy Ákos társaságában - Eric Holm drone-, ambient- és hangművész, a Roly Porter és az Emptyset-tag James Ginzburg által alapított Subtext kiadó közegéből. Eric Holm a korábban bejelentett, de a fesztiválon végül technikai okokból nem játszó Thomas Ankermsit fellépését pótolja.
A elmúlt két évhez hasonlóan, a Shape Platformmal való együttműködésünk nem csak zenei programokból, hanem kapcsolódó beszélgetésekből, workshopokból is áll.

Ennek keretében nyilvános beszélgetésen vesz részt vasárnapi trafós koncertje után, hétfőn az Artusban a Monika Werkstatt, azaz Gurdrun Gut, Danielle De Picciotto, Barbara Morgenstern és Sonae. A keddi napon Kassel Jaeger, azaz Francois Bonnet beszél majd frissen megjelent, The Order of Sounds - A Sonorous Archipelago című könyvéről Vizer Edittel, illetve Ellen Arkbro is leül a közönséggel, ebben a Gosheven néven a fesztiválon szintén fellépő Szabó Bálint lesz a partnere.

Csütörtökön, a Gólyában Lucia Udvardyova beszélget majd Tara Transitory, thaiföldi-szingapuri transz-zajművésszel, a szombati trafós koncert előtt pedig Kara-Lis Coverdale és Andrea Belfi vesznek részt egy közös artist talkon.
Végül, de nem utolsósorban, a nyitónap koncertje előtt két délutáni programmal kezdjük a fesztivált. A Műtő műterem-galériában délután háromkor lesz megtekinthető és -hallgatható Barta Bence: Impact Tape című, az emlékezés és a gondolkodás kérdéseit orsós magnószalagokkal körbejáró és -szövő hanginstallációja. Ezt követően a Vizer Edit vezette textilszinti workshop bemutatójára kerül majd sor a Trafóban, az esti koncertek előtt.

A beszélgetéseken, az installáción és a workshopon a részvétel ingyenes. A fesztivál programjával és fellépőivel az alábbi linkeken tudtok ismerkedni.

Program: http://bit.ly/2wsNIsU
Fellépők: http://bit.ly/2hdJvm8
Bérletek: http://bit.ly/2rPREAL
FB esemény: UH Fest 2017
A "külföldről támogatott fesztivál" plakátról bővebben: http://bit.ly/2vB0sKz



A 2000 és 2010 között rendszertelenül, de folyamatosan jelentkező Ultrahang Fesztivál (UH Fest) egy négyéves látszólagos szünet és az UH Demo 2012-es elindítása után, 2014-ben tért vissza immár egyhetes programmal, és azóta minden év őszén jelentkezik. 2015-től partnerünk a 16 európai kísérleti zenei fesztivált tömörítő, az Európai Unió Creative Europe programjának keretében finanszírozott hároméves Shape Platform.

Még több Fesztivál hír

 • MOL Nagyon Balaton 2018

  Nyereményautó átadás "zárta" az idei MOL Nagyon Balaton programsorozatot. A legnagyobb balatoni rendezvényeket összefogó rendezvénysorozatot idén is több mint egymillióan látogatták.
 • Erősen kezd a Sound

  A Balaton Sound történetének legerősebb felhozatalát ígéri már a szervezők első bejelentése is. A most nyilvánosságot kapott nevek közt ott van a Nagyszínpad teljes headliner sora, így a Chainsmokers, David Guetta, Dimitri Vegas & Like Mike, Martin Garrix és DJ Snake és még öt nagy név ugyancsak a Nagyszínpadról. A kezdő csapat már megér egy hosszú hétvégét a Balatonon, de a szervezők ezzel még nem lőtték el az összes puskaport. Európa legmenőbb vízparti bulija jövőre július 4-8-ig tart.
 • Új fesztivál debütál jövőre Prágában

  Jövőre Prága is beáll a fesztivál rendező városok sorába, ugyanis 2018. május 11. és 13. között egy 3 napos vadonatúj fesztivált indítanak útjára, az UP Festival-t, mely főként az elektronikus zene, és azon belül is a house és a techno stílusra fekteti majd a hangsúlyt.
 • Robin Schulz a STRANDon

  2018. augusztus 22-én indul a 6. STRAND Fesztivál Zamárdiban, melyre most jelentették be a szervezők az egyik legaktuálisabb világsztár DJ-producer, Robin Schulz részvételét, a következő hetekben pedig további neveket ígérnek.
 • A Limp Bizkit és Ákos is fellép a VOLTon

  Egy nappal a 60 órás, kedvezményes jegyelővétel indulása előtt újabb nevekkel bővült a Telekom VOLT Fesztivál programja. A korábban bejelentett nevek, így például a Depeche Mode és Iron Maiden mellé érkezik a Limp Bizkit és a Skillet, a hazai mezőny legnagyobbjai közül pedig többen már biztosan jelen lesznek Sopronban. Itt mutatja be először új show-ját Ákos, a Tankcsapda pedig Lukács Laci félévszázados születésnapi koncertjével készül. November 23-tól - két és fél napon át - pedig kedvezményes bérletek és napijegyek kaphatók jövő évi fesztiválra.
 • Sound Aftermovie: Balaton, buli, beach

  Európa legjobb vízparti bulijának legklasszabb pillanatai sejlenek fel a Balaton Sound most napvilágot látott aftermovie-jában.
 • Untold festival 2017 aftermovie

  Megjelent az idei romániai Untold fesztivál aftermovie-ja, valamint a szervezők néhány részletet is közöltek a jövő évi rendezvénnyel kapcsolatban.
 • Ilyen volt a 25. VOLT

  Negyedszázados történetének legvonzóbb fesztiválját hozta idén a jubileumi Telekom VOLT Fesztivál. Voltak teltházas napok, látogatói csúcs, egy extra nap a Petőfi Zenei Díjjal, Linkin Park, Imagine Dragons, Martin Garrix, Ellie Goulding és sokan mások.
 • BÓNUSZ Fesztivál 2017 kedvezményes elővételi jegyek

  November 15-ig normál elővételi jegyeiteket a BÓNUSZ Electronic Music Festival 2017-re még 10.990 HUF-ért megvehetitek!
 • Depeche Mode és Iron Maiden a Telekom VOLT Fesztiválon

  Stadionsztárokkal indul a 2018-as Telekom VOLT Fesztivál programja. A Depeche Mode és az Iron Maiden mellett a Hurts és a Hollywood Undead is fellép Sopronban az ötnapos VOLTon. A kedvezményes, 60 órás „early bird" jegyelővétel november 23-án, délben indul. Öt- és négynapos bérletek mellett, idén először háromnapos, hétvégi bérletek is válthatók. A szervezők minden eddiginél nagyobb érdeklődésre számítanak.

© 2001–2017 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó