Pulzar


Kövess minket!

CikkFesztivál hír

UH Fest 2017

Létrehozva 2017-09-25
  0,00
 • Értékelés

UH Fest 2017

Új fellépők, beszélgetések, workshopok, teljes program.

Október 1-én kezdődik az UH Fest, amelynek hete alatt negyven nemzetközi és hazai produkció lép fel Budapest különböző klubjaiban és helyszínein. A zenei programokat beszélgetések, installációk és egy workshop gazdagítják. A fesztivál programja az alábbiakkal teljes.

A szombat este line-upját, Okkyung Lee, Andrea Belfi és Kara-Lis Coverdale fellépését a Trafóban a kultikus olasz duó, a My Cat Is An Alien koncertje teszi teljessé. Maurizio és Roberto Opalio sámánisztikus audiovizuális performansza a pszichedéliát, a kívülálló és kiszámíthatatlan radikális kísérleti zenét és a filmes költészet elemeit ötvözi, több éve szeretnénk őket Budapesten felléptetni, ezért különösen örülünk, hogy elfogadták a meghívásunkat.

Szintén új fellépő - és a szerdai napon ad koncertet Tara Transitory aka One Man Nation, Kassel Jaeger és Nagy Ákos társaságában - Eric Holm drone-, ambient- és hangművész, a Roly Porter és az Emptyset-tag James Ginzburg által alapított Subtext kiadó közegéből. Eric Holm a korábban bejelentett, de a fesztiválon végül technikai okokból nem játszó Thomas Ankermsit fellépését pótolja.
A elmúlt két évhez hasonlóan, a Shape Platformmal való együttműködésünk nem csak zenei programokból, hanem kapcsolódó beszélgetésekből, workshopokból is áll.

Ennek keretében nyilvános beszélgetésen vesz részt vasárnapi trafós koncertje után, hétfőn az Artusban a Monika Werkstatt, azaz Gurdrun Gut, Danielle De Picciotto, Barbara Morgenstern és Sonae. A keddi napon Kassel Jaeger, azaz Francois Bonnet beszél majd frissen megjelent, The Order of Sounds - A Sonorous Archipelago című könyvéről Vizer Edittel, illetve Ellen Arkbro is leül a közönséggel, ebben a Gosheven néven a fesztiválon szintén fellépő Szabó Bálint lesz a partnere.

Csütörtökön, a Gólyában Lucia Udvardyova beszélget majd Tara Transitory, thaiföldi-szingapuri transz-zajművésszel, a szombati trafós koncert előtt pedig Kara-Lis Coverdale és Andrea Belfi vesznek részt egy közös artist talkon.
Végül, de nem utolsósorban, a nyitónap koncertje előtt két délutáni programmal kezdjük a fesztivált. A Műtő műterem-galériában délután háromkor lesz megtekinthető és -hallgatható Barta Bence: Impact Tape című, az emlékezés és a gondolkodás kérdéseit orsós magnószalagokkal körbejáró és -szövő hanginstallációja. Ezt követően a Vizer Edit vezette textilszinti workshop bemutatójára kerül majd sor a Trafóban, az esti koncertek előtt.

A beszélgetéseken, az installáción és a workshopon a részvétel ingyenes. A fesztivál programjával és fellépőivel az alábbi linkeken tudtok ismerkedni.

Program: http://bit.ly/2wsNIsU
Fellépők: http://bit.ly/2hdJvm8
Bérletek: http://bit.ly/2rPREAL
FB esemény: UH Fest 2017
A "külföldről támogatott fesztivál" plakátról bővebben: http://bit.ly/2vB0sKzA 2000 és 2010 között rendszertelenül, de folyamatosan jelentkező Ultrahang Fesztivál (UH Fest) egy négyéves látszólagos szünet és az UH Demo 2012-es elindítása után, 2014-ben tért vissza immár egyhetes programmal, és azóta minden év őszén jelentkezik. 2015-től partnerünk a 16 európai kísérleti zenei fesztivált tömörítő, az Európai Unió Creative Europe programjának keretében finanszírozott hároméves Shape Platform.

Még több Fesztivál hír

 • Awakenings & Time Warp pres. Connect

  Az Awakenings és a Time Warp fesztiválok szervezői bejelentették, hogy két évnyi alapos tervezgetés után, egyesítve erőiket, egy vadonatúj klub fesztivált indítanak útjára, mely a Connect nevet kapta. A debütáló esemény, egy év múlva, 2018. október 13-án Düsseldorfban kerül megrendezésre, a Messe Düsseldorf vásárcsarnokban.
 • Audio Obscura: ADE afterhours

  Az Audio Obscura csapat a korábbi sikereknek köszönhetően úgy döntött, hogy az idei Amsterdam Dance Event-en nem csupán egy, hanem három kihagyhatatlan afterhours partyt is szerveznek a The Loft-ba.
 • Transmission 2017

  2017. november 25-én immáron 12. alkalommal kerül megrendezésre Prágában a Transmission fesztivál.
 • ADE 2017 - lassan teljes a line-up

  Azért mert lassan véget ér a nyár, ki mondta, hogy a fesztivál szezonnak is befellegzett?
 • Fantasztikus sikerrel zártak a STRAND és a B.my.Lake fesztiválok

  Az ötödik éve zajló MOL Nagyon Balaton sorozat azzal a céllal indult, hogy a hazai és a nemzetközi turistáknak egy ernyő alatt kínálja és mutassa meg a Balaton legszínvonalasabb, legizgalmasabb eseményeit és új programok, fesztiválok születésére is ösztönözze a kulturális vállalkozások vezetőit.
 • Ma indul a STRAND és a B.my.Lake Zamárdiban

  Szerda délben indul és vasárnap hajnalig tart a Balatoni nyár és az idei fesztiválszezon két záróeseménye. A STRAND és a B.my.Lake fesztiválok azonos helyen, Zamárdi szabadstrandján várják közönségüket.
 • A nyár legjobb napjai még csak most jönnek: indul a SZIN

  Egy hét és vége a nyárnak, azonban még mielőtt szomorkodni kezdenénk ne feledjük, a java még hátra van, ugyanis augusztus 23-án indul a Szegedi Ifjúsági Napok, a legjobb módja annak, hogy emlékezetesen zárjuk a nyarat.
 • B My Lake hasznos infók

  A jövő héten szerdán startoló B My Lake fesztivál szervezői néhány hasznos infóval látták el fesztiválozni indulókat.
 • Újabb negyedszázad kezdődik

  Százhárom országból jöttek látogatók, hollywoodi filmsztárok sora érkezett a fesztiválra, egy 11 hónapos hongkongi csecsemő is itt szórakozott szüleivel, köszöntötték minden idők 8 milliomodik látogatóját, és két nap is ki kellett tenni a "megtelt" táblát. A 25. Szigeten 452 ezer látogató szórakozott békében, boldogságban, szeretetben.
 • Most aztán tényleg megünnepeljük a 25-öt!

  Teltházat hozott a Sziget szombatja, és vasárnap sincs pihenés, továbbra is világsztárok adják egymásnak a Nagyszínpadot a Szigeten. Sőt, ma a 25. Szigetet is megünnepeljük, a „boldog születésnapot" helyett pedig a Hurts, majd a The Chainsmokers játszik.

© 2001–2017 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó