Pulzar

Lemondás helyett 500 fős lesz az idei Electric Garden a Festetics-kastélyban

Sajnos minden próbálkozás ellenére sem sikerült növelni a létszámot.

Kemény évet írunk 2020-ban rendezvények szempontjából. Miközben a nagyobb fesztiválok teljesen elmaradnak, a kisebb rendezvények 500 fővel működhetnek, de kérdés az, hogy ez az 500 fő kinek jó, kinek nem?

A tavaly először megrendezésre kerülő Electric Garden nagy tervekkel vágott neki az idei szervezésnek, hogy a Festetics-kastély kertjében idén még nagyobb szabadtéri eseményt hozzanak létre, melyre közel 20 ezres érdeklődés van a közösségi felületen.

Az ezer főnél is nagyobbra tervezett esemény végül abba a korlátozásba esett, ami szinte ellehetetleníti a létrejöttét, de a szervezők nem adták fel az elmúlt hetekben. A korlátozás fenntartásának bejelentését követően megváltozott a rendezvény neve is.

A The Castle Garden nevet azért hozták be, mert lehetőség látszott két kulturális programmal megvalósítani egy részben új eseményt. A gasztro és zene helyszínek 500+500 főre növelték volna a befogadóképességet, de végül ez a megoldás sem jöhetett létre

Bárhogy is nézzük, ez a létszám akár az esemény lemondásra is kényszeríthette volna a csapatot, de az Electric Garden végül az 500 fős létszámmal kerül megrendezésre, ami már csak azért is megtörténik, mert a szervezők legalább azt a fél ezer embert szeretnék ezzel a programmal megörvendeztetni, akik már hónapok óta ezt a napot várják!

A kialakult helyzet következtében elmarad viszont az új színpad, az Exotic Stage, a belépők csak egyszeri belépést fognak tartalmazni és valamivel családiasabb buliban vehetünk részt, mint az első alkalommal összejött ezer fős teltháznál.

Ha nincsen még jegyünk az augusztus 16-i eseményre, akkor azt a következő, csodával határos módon szerezhetjük be:

 ebben a pillanatban még elérhető néhány VIP jegy az értékesítő oldalon

a szervezők néhány jegyet tartogatnak helyszíni értékesítésre

az eseményben néhányan még megválhatnak a jegyüktől, amire lecsaphatunk

és oda állhatunk a bejárathoz és megvárhatjuk, amíg valaki elfárad és haza megy, mert a helyére bemehetünk az 500 fős létszámon belül

Érdekes helyzet, de még így is megéri mindent megtennünk, hogy részesei legyünk INNELLA, Jay Lumen, Peter Makto, Sikztah, Metha és Beta szettjének a pazar Festetics-kastély kertben.

Jövőre pedig remélhetőleg már mindenre meglesz az ellenszer, létszámra, vírusra és akkor biztosan több ezred magunkkal táncolhatunk majd Keszthely legszebb udvarán!

Még több Fesztivál hír

 • Újabb nemzetközi elismerést kapott a Sziget

  A Sziget booking menedzsere az IQ magazin legjobbjai közt A nemzetközi IQ magazin legújabb, októberi számában összeállítást jelentetett meg arról a tizenkét, harminc év alatti szakemberről, akik várhatóan meghatározó szerepet töltenek majd be a nemzetközi koncert és zeneipar jövőjének alakításában. Az illusztris névsorban szerepel Csiszár Virág, a Sziget booking menedzsere is.
 • Már tervezik a 2021-es SZIN-t

  Több mint 50 év után - a nagyrendezvényeket betiltó kormányrendelet értelmében - a legnagyobb múltú hazai fesztivál, a Szegedi Ifjúsági Napok, más fesztiválokhoz hasonlóan, idén elmarad. A szervezők azonban már a jövőt tervezgetik és ki is tűzték az időpontot: a tervek szerint 2021-ben a SZIN augusztus 25-28 között zárja majd a nyári fesztiválévadot.
 • Balatoni felszabadulás: Az ország legkulturálisabb elektronikus minifesztiváljává avanzsál idén az Electric Garden

  Ráadásul a keszthelyi Festetics-kastély kibővített idősávjában technózhatunk majd, egészen délutántól hajnalig.
 • Lesz VOLT! A VOLTra készül Sopron

  A hagyományok szerint július 1-től a VOLT színeibe öltözik Sopron elsőszámú jelképe, a Tűztorony. Ez az a nap ugyanis, amikor az eredeti tervek szerint 28. alkalommal indult volna el a város másik jelképének számító esemény, a Telekom VOLT Fesztivál. Az idei VOLT elmarad ugyan, július 4-re azonban egy nagyszabású filmbemutatóval készülnek a szervezők. A "Lesz VOLT" című alkotást szombat este Sopronban és Budapesten szabadtéren vetítik, vasárnbap pedig országos TV-premierként az M2-Petőfi TV tűzi műsorára.
 • SZIN, a legjobb nyárzáró buli

  Újabb húsz névvel bővült a legnagyobb nyárzáró bulifolyam, a Tisza-parti SZIN, azaz a Szegedi Ifjúsági Napok, a legrégibb hagyományokkal bíró hazai fesztivál fellépőinek sora. A pop-rock ismert hazai előadói mellett ott lesznek a már korábban bejelentett nemzetközi sztárok: Jason Derulo, John Newman, Rudimental Dj és a Russkaja is.
 • STRAND Fesztivál: műsorváltozás

  Az idei évben sajnos több, nemzetközi turné elmarad. Ahogyan már korábban is sejteni lehetett, ez a STRAND Fesztivál programját is érinti. Az idei fellépők közül a SUM 41, Ellie Goulding és a Milky Chance lemondta a teljes turnéját, de már megállapodás született arról, hogy mindhárman a 2021-es STRANDon pótolják az elmaradt koncerteket. Negyedikként DJ Fresh lépett vissza, aki ugyancsak úgy döntött, hogy 2020-ban sehol nem lép fel.
 • Tomorrowland Around The World - digitális fesztivál

  Látványos kétnapos digitális zenei fesztiválélmény, amely összehozza az elektronikus zenei szcéna legnagyobb neveit a világ legjobb 3D-s videó technológiájának köszönhetően.
 • EXIT Fesztivál - 2020 augusztus

  Annak ellenére, hogy a világszerte elismert szerb EXIT fesztivál szervezői már bejelentették, hogy az idén nem kerül megrendezésre a fesztivál, Ana Brnabic, Szerbia miniszterelnöke mégis arra kérte a őket, hogy ne mondják le a fesztivált, hanem inkább csak halasszák augusztusra.
 • Mégis lesz óriási retrobuli Szegeden

  Ha nem is az eredeti időpontban, de idén is, ezúttal augusztus 20-án a legnagyobb hazai retrobuli, a szegedi Deja Vu Fesztivál nyitja a fesztiválszezont Dél-Magyarországon. Az – újításokkal és meglepetésekkel készülő háromnapos rendezvényre az eredeti időpontra megváltott jegyek természetesen érvényesek.
 • Se Sziget, se Sound, se VOLT

  A kormány mai döntése szerint 27 év óta először telik el úgy nyár, hogy nem lesz Sziget Fesztivál, mint ahogy a Sziget Szervezőiroda nagy hazai fesztiváljai, a Telekom VOLT Fesztivál és a Balaton Sound is elmaradnak.

© 2001–2020 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó