Pulzar

CikkFesztivál hír

2022 -> Újra Sound

Létrehozva július 3.
Stílus Goa, Dub, Progressive Goa, Full-on
  0.00

2022 -> Újra Sound

Sztárok "hada" vette be idén Zamárdi szabadstrandját, a két év után újraéledt Soundon mindenki remekül érezte magát. Többen még a koncertjük után a buliba és a Balatonba is fejest ugrottak.

Hatalmas hangulattal tért vissza a Balaton Sound, ahol óriásit buliztak a fesztivál idei sztárjai. Kik a saját show-jukat turbózták fel, mások a fellépés után indultak bele az éjszakába a Balaton-parton. Martin Garrix már korábban is hangoztatta, hogy a Sound az egyik kedvenc fesztiválja és idén már több napot is eltöltött Zamárdiban. Fellépése másnapján a Balatonra hajózott ki egy bérelt vitorlással, amiről hatalmasakat ugrált a magyar tengerbe, majd este több helyszínen is látták, így Paul Kalkbrenner és Fisher buliján is feltűnt a világ második legjobb DJ-je. Itt járt a világ negyedik legjobb lemezlovasa is. Alok egy világpremierrel készült Európa legmenőbb vízparti fesztiváljára, ahol Ella Eyre közreműködésével először adta elő élőben új számát, a Deep Down című nótát. Ella Eyre is ismerősként érkezett hazánkba és ismét kijelentette, hogy nagyon szereti Magyarországot. Timmy Trumpet pedig lassan már magyar, bár a nyelvet még töri. Ez egy videóból is kiderült, amikor mindenáron igyekezett egy magyar szót kimondani, de egyelőre csak az "egesz- f*ckin' – seggedre" szaladt ki a száján. Timmy a koncertjén egy nagy bulit csapott Lakatos Márk szülinapja alkalmából és névadó rézfúvós hangszerén elfújta a divatmegmondónak a Happy Birthday To You ismert dallamát.

Pumped Gabo is visszatért a Soundra. Hét éve innen katapultált a magyar hírességek sorába, azóta minden évben visszatért és úgy tűnik, hogy a két év szünet komoly hiánybetegséget okozott neki, mert nagyon nagy elánnal vetette be magát a buliforgatagba, miután letérdelt és megcsókolta a Sound földjét. A fesztivált akkor hagyta el, amikor követőinek nagy csoportjával bevonult egy közeli szupermarketbe, a megszokott félmeztelen, kidolgozott felsőtesttel.

A forró hangulatot péntek este egy hatalmas vihar igyekezett lehűteni. Az estére megérkező orkán erejű szél miatt a szervezők, a fesztiválozók biztonságának érdekében, rövid időre leállították a koncerteket. Alig másfél óra kényszerű szünet után azonban újra beindult a buli és a szervezők úgy alakították a programokat, hogy – két fellépés kivételével – az eredeti koncertsort élvezhettük reggelig. Idén tehát 14. alkalommal érkezett meg a Balaton Sound. Bár nem kerek évforduló, de két év kihagyás után talán jólesik felidézni, milyen nagy pillanatok kísérték végig a Sound eddigi történetét. Hogyan született a Balaton Sound név? Melyik évben táncolta be magát a köztudatba Pumped Gabo? És hol lépett fel először Magyarszágon Dua Lipa? A "Balaton Sound story"-t a Balaton magazin legfrissebb számában idézték fel. Most emlékezzünk itt is! 

2007- „Sörpadok helyett kanapék, gyros helyett szusi" – így szólt az induló fesztivál mottója, amely valójában nem is nevezi magát fesztiválnak. A nevét egy sajtótájékoztató keretében a média képviselői választják ki, és így lesz „Balaton Groove" vagy „Flip Flop fesztivál" helyett Balaton Sound. Az első évben – fesztiváloktól szokatlan módon – vasárnap is tartott a Sound. Ennek oka az volt, hogy az éppen Európában turnézó Beastie Boys ekkor ért rá. Akkoriban még kevésbé volt jellemző az elektronikus zene túlsúlya: a Kispál és a Borz, a Quimby és sok világzenei produkció is fellépett. Azért a Kruder & Dorfmeister DJ-páros szombati nagyszínpados headline show-ja már jelezte az új idők eljövetelét.

2008- A Balaton Sound büszke volt rá, hogy olyan neveket is elhozott Magyarországra, akiket hosszú évek óta várt a fél ország. Ilyen volt ebben az évben Norman Cook, ismertebb nevén Fatboy Slim, akit az egész világ ünnepelt – és akiért megtelt a Balaton. Ezzel mindjárt a második évben a Sound fesztiváltörténelmet írt: Magyarországon egyedülálló módon még jóval kapunyitás előtt elfogyott minden bérlet, és több napon is ki kellett tenni a „sold out" táblát. 

2009- A két éve elhunyt José Padilla, a legendás Café del Mar-albumok producer DJ-je is nagyon tarolt ebben az évben. Szinte mindenki arról beszélt, hogy a Balaton Soundon is szerepel majd – de aztán egymás utáni években, végül háromszor is lemondta a részvételét. Nem nagyszínpadon szerepelt volna, de biztosan ezrek táncoltak volna vele a naplementében...
Ez az év egyébként az elektronikus zene állócsillagairól és élő legendáiról szólt, hiszen a Balaton partján koncertezett az Underworld, a Kraftwerk és Moby. Utóbbi kedvéért a szervezők a backstage-ben még egy mobil konditermet is felépítettek.

2010 - David Guetta nagyszínpadon! Ma már a Sound nagyszínpadán szinte kizárólag egyszemélyes DJ / live act produkciók szerepelnek, de nem volt ez mindig így. 2008-ban és 2009-ben még David Guetta is egy sátrat töltött tele rajongóival, de egy évvel később már jelezte a menedzsment: David csak nagyszínpadon, főműsoridőben szerepel. Nem értették ezt a szervezők, és próbáltak mellé énekest, vendéget szervezni, de a menedzsment mindenkit megnyugtatott: a következő években a DJ-k stadionokat töltenek majd meg, és nem áll senki más mellettük a színpadon. A jóslat bevált.

2011 - Tovább tart a sikerszéria, az évről évre telt házas fesztiválon megjelennek az olyan világhírű rapperek, mint Snoop Dogg és az elektronikus tánczene pápája, Tiësto. A zenei stílusát tekintve már ekkor is kicsit kakukktojásnak számító trip hop csapat, a Portishead próbálja a nagyszínpadon főműsoridőben révületbe ejteni a Sound partiarcait.

2012 - Björk még hónapokkal a rendezvény előtt lemondja a fellépését. Ennek ellenére nézőcsúcsot dönt a Sound – több mint százezer látogatóval. Ami nem csoda, hiszen elsőként lépnek fel Zamárdiban olyan világ sztárok, mint az üstökösként berobbanó Tim Bergling (azaz Avicii) és Calvin Harris.

2013 - A Balaton Sound lesz Európa legjobb közepes méretű fesztiválja a groningeni Festival Awards Europe versenyen. Ezzel a Sound fel is kerül a világ fesztiváltérképére, és innentől kezdve minden év július elején a Balaton déli partja egy hétre megtelik külföldi fiatalokkal, Európa számos országából Belgiumtól Angliáig. A legendák sora folytatódik: a Wu-Tang Clan teljes csapattal érkezik, Avicii és a Prodigy utoljára lép fel a Balaton Soundon.

2014 - Az időjárás nem kíméli ebben az évben a Soundot, de a folyamatos esőzések és a sártenger ellenére közel százötvenezren buliznak a Balaton partján – akiknek a fele már külföldi.

2015 - Egy véletlennek és a Balaton Soundnak köszönhetően lett előbb mém, majd nemzetközileg ismert sztár Pumped Gabo. Az Index akkoriban vadászott a vicces jelenetekre a Soundon, nekik tűnt fel a „gyúrós helyszínen" érdekesen táncoló Gabo, akit hamar megismert a világ. A Balaton Sound szervezői eleinte nem örültek a gúnyos hírnévnek, de ma már bírják a srácot.

2016 - 10 éves jubileumát ünnepli a   fesztivál, óriás tortával, meglepetés partikkal, Macklemore-ral, a Chainsmokersszel és Martin Garrixszel.

2017 - Dua Lipa először Magyarországon – ekkor még a Sound harmadik színpadán. A popdíva robbanásszerűen alakuló népszerűségét jelzi, hogy a koncert időpontjára már megközelíthetetlenné válik a Soundnak az a területe, ahol a színpad áll. Kygo egy délutáni balatoni vitorlázást követően fellép a nagyszínpadon is: újabb telt ház.

2018 - Újabb rekord: százhatvanötezer látogató. Rossz nyelvek és a média tudósítása szerint a nagy tömeg enyhe földrengést is okoz: a tihanyi geológiai mérőállomás olyan rezgést jelez, mint amikor a foci vb-n a Mexikó-Németország meccsen a mexikóiak belőtték a győztes gólt. A szervezők „átöltöztetik" a nagyszínpadot, amely egy dzsungelben elveszett, képzeletbeli város képében jelenik meg.

2019 - VIP-élmény: a Sound büszkesége a VIP-vendégek, a celebek körében is hatalmas. Ennek köszönheti az ötletet, hogy a szervezők egyedülálló módon, négy helyszínen VIP-teraszokat alakítanak ki a vízparton és a területen „cirkusz" és „dzsungel" tematikában, és egy exkluzív, belső medencés napozóstég formájában.

2020 és 2021 - A Sound a Covid-járvány miatt elmaradt.

Archív partyajánlók

Még több fesztivál hír

 • Buli, barátok, zene, egyedi hangulat: csúccsal zárt a SZIN

  A Tisza-parti fesztivál egyedi hangulata, a nemzetközi sztárok sora és a hazai zenei élvonal legjobb koncertjei a járvány előtti hangulatot idézték Szegeden, sőt a látogatószám meg is döntötte a 2019-es korábbi rekordot.
 • Nagy az érdeklődés az idei SZIN-re

  Komoly érdeklődésre számítanak a legnagyobb nyárzáró fesztivál, a Szegedi Ifjúsági Napok szervezői, ezért hosszú évek után elköszön egymástól a bejárat és a kijárat: egy új beléptető pontot alakítanak ki, hogy gyorsítsák a bejutást a SZIN-re, a leggyorsabbak pedig már a fesztivál előtt átvehetik a karszalagjukat.
 • Szegeden zárni a nyarat: menő

  Egy nagy nemzetközi kedvenccel és mintegy hetven hazai fellépővel bővült a legnagyobb nyárzáró fesztivál fellépőinek sora. A korábban bejelentett sztárok - Jason Derulo, Rag'n'Bone Man, Tom Grennan, Alle Farben vagy A7S – mellé ezúttal a belga Joyhauser duó csatlakozott. A SZIN érkezik hamarosan és tart augusztus 24-27 között, Szegeden.
 • A Sziget nem csak Nagyszínpad

  Idén a Sziget nagy zenei helyszínei világsztárokkal, befutott nevekkel, itthon még nem látott előadókkal, friss, izgalmas, feltörekvő tehetségekkel és olyan világsztárokkal térnek vissza a hosszú szünet után, akik itt mutatják be az elmúlt időben készült friss lemezanyagaikat. A Sziget azonban „nem csak Nagyszínpad", a kisebb helyszínek között is van nézni- és hallgatnivaló bőven. Nézzük most az új szigetes helyszín, a dropYard, a világ kultúráját átkaroló Gobal Village és a feltörekvő európai tehetségeknek helyt adó Európa Színpad programját!
 • Közeleg a Sziget, a Szeretet Forradalma

  Egy hónap sincs már hátra, és kitör a Szeretet Forradalma, két év kihagyás után indul a Sziget és kitárul egy olyan világ, amibe belépve magunk mögött hagyhatjuk a mindennapok nyűgét és elmerülhetünk a programok sűrűjében. Start augusztus 10-én.
 • Indul Újvidék legnagyobb fesztiválja, az EXIT!

  21. alkalommal várja a fesztiválozókat Újvidék egyik legkülönlegesebb helyszínén, a Péterváradi erődben az EXIT Fesztivál. Július 7-től 12-ig 40 helyszínen olyan világsztárok lépnek fel, mint Calvin Harris, Nick Cave & The Bad Seeds, Iggy Azalea, James Arthur, Masked Wolf, ZHU, Sepultura, Maceo Plex, Honey Dijon, Boris Brejcha, Stephan Bodzin live, ARTBAT, Denis Sulta, DJ Tennis, Anfisa Letyago, Marky Ramone, Napalm Death, The Exploited, Blind Channel, Adam Beyer B2B Enrico Sangiuliano, Dax J vagy éppen Sama’ Abdulhadi. A fesztiválon idén is egyetlen magyar kapott lehetőséget a bemutatkozásra, így Saya Noé varázsolja majd el a közönséget a péntek esti órákban.
 • Streetparade Zürich 2022

  Két év szünet után visszatér az év egyik legszínesebb zenei eseménye, a zürichi Streetparade.
 • Sztárparádéval tér vissza a Sound

  Két év szünet után nagy nemzetközi sztárokat felsorakoztatva készül a visszatérésre Európa legmenőbb és legnagyobb presztízsű vízparti elektronikus zenei fesztiválja, a Balaton Sound. A tizennegyedik alkalommal érkező fesztivál rekordszámú sztárfellépővel és egy sokak körében kedvelt fesztiválbranddel kiegészülve nyitja meg kapuit június 29-én, a megszokott helyen, Zamárdiban.
 • Startol a VOLT

  „Mindenütt jó, de legjobb Sopron" – két évig ez a szlogen csak az emlékeinkben élt, de most újraéled, amint a soproni Lővérek is benépesül a fesztiválozókkal és a Telekom VOLT Fesztivál vibrálásával. Indul a VOLT.
 • Élő ősbemutató a Balaton Soundon

  A világ legjobb DJ-i közt számon tartott Alok egy új sikerszámmal rukkolt elő idén nyárra. A "Deep Down" című nótát elsőként élőben a Balaton Sound látogatói hallhatják Ella Eyre közreműködésével, aki emiatt érkezik majd Zamárdiba.

© 2001–2022 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó