Pulzar

Belépő
Elővételben 2010. április 6.-ig2 000 Ft

Partyajánló

Legendák éjszakája @ West Balkán Skála, Budapest

Fellépők
Továbbá még: Oleg
Dátum 2010. április 9.
Helyszín West Balkán Skála, Budapest, Nyugati tér
Stílus Dub, Tribal, Ambient, Acid
Legendák éjszakájaAz elektronikus zene egyik nagy mágusa, aki a kilencvenes évek elejétől ontja magából az ezreket bódulatba táncoltató, csak rá jellemző, elektronizált himnuszokat.West Balkán Skála, Budapest, Nyugati tér
Az esemény résztvevői:
1 vendég igazolt vissza, például: PEZ
összes résztvevő megtekintése

Legendák éjszakája @ West Balkán Skála, Budapest

Az elektronikus zene egyik nagy mágusa, aki a kilencvenes évek elejétől ontja magából az ezreket bódulatba táncoltató, csak rá jellemző, elektronizált himnuszokat.

Banco De Gaia az elmúlt húsz év alatt 10 albumot és több tucat 10"- maga mögött tudó skót úr a Glastonbury-től, a Burning Man fesztiválon át az összes komolyabb megmozdulás headliner-e volt már.

„Az addig hagyományos gitárzenében utazó Toby Marks saját bevallása szerint először huszonöt éves korában találkozott az elektronikus zenével, amikor megvásárolta élete első digitális szemplerét.

A késést hamar sikerült ledolgoznia, s hamarosan már afféle diszkrét kultstátuszt élvezett a kilencvenes évek elejének brit elektronikus (tánc)zenei pionírjai között; korai, kazettán kiadott albumai mára (jórészt szerzői jogi okokból) szinte beszerezhetetlenek. A kilencvenes évek közepétől (akkor a Planet Dog kiadónál) sorra jelentek meg manapság is mérföldkőként számon tartott albumai: a Maya (1994) vagy a Last Train To Lhasa (1995) egyaránt listavezető volt a független kiadók eladási listáin, de még a brit top 40-be is befértek.

Az ekkor kialakított, s további öt stúdió, továbbá élő és "best of" kompilációs albumokon is bízvást tanulmányozható Banco De Gaia-hangzás egyformán merít a dub, az ambient az acid house, a techno és az úszós-bugyborgós trance eszköztárából - mindezt sokszor élő hangszerekkel, egzotikus, keleti, vagy törzsi hangmintákkal vegyíti egyfajta egyedi, utánozhatatlan stílusban. Évekig dolgozott együtt egy "hagyományos" zenekarral, hogy némi szünet után néhány éve ismét velük turnézzon – Mik Findlay video-művésszel közös (DVD-n is megörökített) multimédia show-i tovább öregbítették hírnevét.

S Toby Marks most is aktív: tavaly kiadott Memories Dreams Reflections című dupla lemezének első korongján klasszikus Hawkwind-, King Crimson- és Pink Floyd-számok sajátos adaptációi, valamint három korai klasszikus újraértelmezése hallhatók – a másodikon pedig alap BDG-számok live act-ek és koncertek archív felvételek.

Alighanem az április 9.-i WB-béli bulin is egy kiadós retrospektív összeállítást, afféle teljes pályafutáson átívelő zenei keresztmetszetet kaphat a tisztelt publikum.”

-- Barotányi Zoltán

Line-up

  • Banco De Gaia - Live (UK)
  • DJ Titusz – Acid House set
  • DJ Oleg – Special Tribal set

Régebbi partyk ebből klubból

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó