Pulzar

Belépő
Mindenkinek1 800 Ft

Partyajánló

Kill The DJ vol. 7. ELMARAD!!! @ Merlin, Budapest

Fellépők
Dátum 2009-04-18
Helyszín Merlin, Budapest, V. Gerlóczy utca 4. bent az udvarban
Stílus Dubstep
Kill The DJ vol. 7. ELMARAD!!!A formabontó dj-ket prezentáló Kill The DJ sorozat hetedik epizódjában keverednek a legfrissebb mai szubbasszus-alapú partizenék. Az est vezérfonala a dubstep lesz, annak is az „újsulis” irányzata, amelynek képviseletében április 18-án a brit Rusko rengeti meg alapjaiban a Merlin épületét.Merlin, Budapest, V. Gerlóczy utca 4. bent az udvarban

Kill The DJ vol. 7. ELMARAD!!! @ Merlin, Budapest

A formabontó dj-ket prezentáló Kill The DJ sorozat hetedik epizódjában keverednek a legfrissebb mai szubbasszus-alapú partizenék. Az est vezérfonala a dubstep lesz, annak is az „újsulis”
irányzata, amelynek képviseletében április 18-án a brit Rusko rengeti meg alapjaiban a Merlin épületét.

ELMARAD!!!

"Sajnálattal közöljük, hogy Rusko lemondta a budapesti fellépését. A hivatalos indoklás szerint az amerikai turnéja során lebetegedett, orvosi tanácsra döntött úgy, hogy lemondja a pénteki angliai és a szombati budapesti fellépését. Ennek következtében az április 18-ra hirdetett Kill The DJ parti elmarad."

A dubstep előtt volt a dub - legalábbis Rusko életében. A leeds-i születésű Christopher William Mercer ugyanis kezdetben dub-reggae számokat - illetve hip-hopot - fabrikált otthon, szülővárosa legendás sound systeme, az Iration Steppaz útmutatásai alapján alakítva-csiszolva zenéit. A dubból a dubstephez vezető döntő lépést azután tette meg, hogy egy buliban hallotta a stílus egyik úttörőjének számító Digital Mystikzet. A stílusváltással együtt művészneve is módosult, így lett Ruskból Rusko.

Hamarosan ráakadt elválaszthatatlan producer-dj társára a londoni Caspa személyében, akivel az interneten haverkodott össze, majd miután egy ideje mutogatta neki a dubstep- szárnypróbálgatásait, úgy döntött, a brit fővárosba költözik, hogy a tűz közelében legyen. Nem telt bele sok idő, és megjelent első kiadványa, Caspa Dub Police labelén, 2006-ban. Az áttörést viszont a 2007 szeptemberében, a - Caspával közös bizniszű - Sub Soldiers-nél kijött Babylon:
Volume One EP hozta meg: a vezérszám Cockney Thug hatalmas sláger lett, és nemcsak dubstep-berkekben aratott sikert. A Guy Ritchie Blöffjéből vett monológgal megbolondított számból a cut-up hip-hop angol ászai, a Scratch Perverts, a kuduro első számú zenekara, a portugál Buraka Som Sistema és a „hyper bass” stílust kitaláló L-Vis 1990 készítettek remixeket, de született egy bassline house-os verziója is A1 Bassline jóvoltából, sőt, még egy rezesbanda is feldolgozta!

A repülőrajt után Rusko karrierjének következő fontos állomása a FabricLive mixsorozat számára - naná, hogy Caspával back to backben - készített (a fáma szerint mindössze 2 óra alatt összerántott), 37-es sorszámú mix, amelyre többségében saját zenéket, illetve kiadóik előadóinak trekkjeit válogatták össze. A mix tökéletesen reprezentálta a Rusko-féle hangzást, ami jellegzetesen „rotyogós” szintifutamaival, erőteljes húzásával és felszabadultságával meghódította a dubsteptől idegenkedő partizókat is. Rusko zenéjének fontos eleme a humor, valamint a nyitottság, amivel más stílusokat - a reggae-től a hip-hopon át az electróig - képes beolvasztani, és populáris bulizenévé formálni. Crossover-potenciálját jól mutatja, hogy a BBC Radio 1 mainstream tánczenei guruja, Pete Tong felkérésére tavaly felvett egy Essential Mixet, ami újfent mérföldkőnek tekinthető a dubstep széleskörű népszerűsítésében.

Rusko zenészcsaládból származik, tinédzserként megfordult több együttesben, mint basszusgitáros. (Llegnagyobb példaképe a slap bass virtuóz elektronika-fenegyerek Squarepusher, és fő hangszere mellett a szaxofonnal, no meg a bendzsóval is elboldogul). Így aztán nem véletlen, hogy a dj-zést is színpadi szereplésnek fogja fel: igazi showman, aki végig vigyorogva, headbangelve, metálvillázva - a közönséggel együtt - őrül meg a partikon. Nem meglepő, hogy a brit DJ Mag 2008 legnagyobb áttörést produkáló dj-jének választotta. Annak ellenére, hogy a dj-naptára folyamatosan fullon van, és saját bevallása szerint rövid időn belül elvonási tünetei lesznek, ha nem játszhat, ő elsősorban producernek tartja magát. A
FabricLive.37 sikere óta egymást érik saját zenéi és remixei; utóbbiakért olyan popelőadók udvaroltak neki, mint Adele, Kid Sister és - horrorok horrorja - Katy Perry. Az új amerikai rapper- üdvöske, Kid Cudi Day N Nite-jának átértelmezésével ugyancsak hatalmasat robbantott, megalapozva tengerentúli népszerűségét is.

A mainstream „kilengései” miatt a brit dubstep-színtéren sokan fújolnak Ruskóra, aki talán erre válaszul az amerikai Diplo globális-eklektikus profilú Mad Decent kiadójánál jelenteti hamarosan meg első albumát. A lemez felvételeit Los Angelesben végezték, és ha már ott volt, Rusko besegített ott élő földije, a fidget-house mester Switch és Diplo közös reggae-projektjébe (Major
Lazer) illetve Santigoldnak is remixelt - ő aztán tényleg nem az a beszűkült zenei látókörű dubstepper.

A stílustágító dj-ket bemutató Kill The DJ széria soron következő estjének Rusko mellett még egy külföldi vendége lesz: a 2step garage-t, bassline house-t és dubstepet elegyítő Supra1 duó. Az imbolygó szubbasszusokra alapozott bulin a hazai színeket a budapesti dubstep-szcéna mozgatórugói, Gumilap és Kebab, a sötét garage-hangzást modern világzenei irányzatokkal ötvöző blnd!, valamint a Kollektiva electro-ravere Popbitch képviselik a nagyteremben, eközben a Merlin előterében a lazulósabb funk, hiphop és UK garage grúvokat gurít Fonetik valamint Matzuga, Double M és Mheola.

2009. április 18., szombat
Merlin (1052 Budapest, Gerlóczy u. 4.)
21h-05h

Nagyterem:

RUSKO (Fabric / Subsoldiers / Tempa / Dubpolice / 2ndrop - UK)
SUPRA1 (Trouble & Bass - UK)
Gumilap & Kebab (Dub Phase / Töréspont)
blnd! live (Under140 / Subgrade - HU / AT) Popbitch (Kollektiva)

Előtér:

Matzuga & Double M (Domino / Morning Cafe) Mheola (Domino / Ninjabreakz) Fonetik (Vibes / Töréspont)

Vizuál: ISO (Oliver Arthur + Subidubi)

Belépő: 1800 Ft
Lányoknak 22h-ig ingyenes!
Italakció: 23h-ig csapolt sör egyet fizetsz, kettőt vihetsz!
Extra szubokkal megerősített hang.

Party infó:
info@merlinbudapest.org
+36 1 317 9338 (Merlin)

Régebbi partyk ebből klubból

 • [2012-04-07] Phuture City
  @ Merlin, Budapest

  A vigyorgósra sikerült márciusi acid house vs. diszkó múltidéző parti folytatásaként, április 7-én este újabb két meghatározó jelentőségű és manapság rendre visszaköszönő elektronikus tánczenei ősműfaj "ütközik" a Merlin táncolásra alkalmas padlófelületein.
 • [2012-03-15] Amuzeeck Events presents: Phace and Misanthrop
  @ Merlin, Budapest

  Phace (Florian Harres) és Misanthrop (Michael Bräuninger) hamburgi székhelyű DJ-k és producΞrΞk, az elmúlt évΞkben megjelent progresszív, a végtelenségig letisztult és igényes hangzásvilágukkal felkavarták a drum&bass szcéna állóvizét. Florian 2007-ben kiadott Psycho című nagylemezével tette le a névjegyét a műfajban, mΞgalkotva a modernkori neurofunk alapjait. Michaellel 2008-ban alapított közös kiadójuk a neosignal lehetőséget nyújtott számukra, hogy bármifélΞ megkötés nélkül, szabadon kísérletezzenek saját hangzásviláguk kialakításával.
 • [2012-02-18] This is... Nic Fanciulli
  @ Merlin, Budapest

  Joris Voorn első számú haverja, Kylie Minogue és az UNKLE kedvenc remixere, na és a rendkívül menő, Saved kiadó tulajdonosa.
 • [2012-02-17] Ἰώ presents Âme
  @ Merlin, Budapest

  Az előzőleg vártakkal szemben mégis kaptunk még a jószerencsétől néhány hónapot a Merlinben, úgyhogy méltóan ki is használjuk a lehetőséget a február 17-i Innervisions-ös Âme partival! Mindezt a furcsa nevű Ἰώ égisze alatt.
 • [2012-02-10] Stayfly pres Manik
  @ Merlin, Budapest

  Egy ízig-vérig amerikai DJ-producer művészegyéniséggel folytatja február 10-én a Stayflay az újévi pörgést….
 • [2012-01-20] Freaks w/ Shonky
  @ Merlin, Budapest

  A sármos francia matematikus újra feladja a leckét: Shonky január 20-án a Merlinben tart négyórás csoportterápiát a pesti esték önkéntes mérvadóinak a StayFly éjjeli szeánszán. A külhoni vendég mellett a hazai válogatott legjobbjai állnak majd csatasorba, hogy lovat adjanak a lendületünk alá. A nagyteremben Jumpski & Detective Kelly, Blatti és Christian Cardwell vállal kezességet a kedélyünkért, míg a Hall lemezjátszóit a Stereostrip, Roland Handrick, Paul Mad és Monoclick veszi kezelésbe.
 • [2011-12-10] TASZ-buli az Emberi Jogi Világnap alkalmából
  @ Merlin, Budapest

  A TASZ szeretettel várja minden kedves barátját december 10-én szombaton, este 9 órától a Merlinben az Emberi Jogi Világnap alkalmából rendezett TASZ-bulin.
 • [2011-12-09] Aktrecords & NVC present Gaiser - live (Minus/Berlin/Germany)
  @ Merlin, Budapest

  NVC & AKT közös búcsú a Merlintől.
 • [2011-11-26] Aktrecords presents Pushkarev (RU)
  @ Merlin, Budapest

  November 26-án utoljára veszi be az Aktrecords legénysége a patinás Merlin színház előadótermét. Munkáink kezdetektől fogva szorosan kapcsolódtak eme kultikus klub életéhez, és olyan felejthetetlen esteket sikerült közösen tető alá hoznunk, mint például a majomduó Modeselektor, a jéghideg Monolake, az igazi francia bohém Mr.Oizo, vagy akár a legkifinomultabb berlini technokrata Apparat, és a lista korántsem teljes.
 • [2011-11-19] This is… Nicole Moudaber
  @ Merlin, Budapest

  Hibátlan, laza, szexi, lehengerlő, akár csak a zene, amit ír és amit játszik. Ő Nicole Moudaber, a techno szcéna legújabb felfedezettje. Carl Cox, Intec és Steve Lawler, VIVa & iVAV kiadója csapott le rá évekkel ezelőtt, hogy a saját szerzemények mellett remixeket készítsen Santos, Martin Eyer, Mauro Picotto és Fergie egy – egy tarckjére is.
 • [2011-11-18] ikz & LavaLava presents KiNK live
  @ Merlin, Budapest

  Az Ikz és a Lavalava jóvoltából ismét egy aktuális, az elektronikus tánczenei színtér ünnepelt figurája látogat Budapestre. A 'Kink live' az a produkció, amivel az elmúlt pár évben a legfontosabb klubok, fesztiválok programkínálatában egészen biztosan összefuthatott az ember. Szerzeményeit a house, a techno és az electro színtér lemezlovasai is ugyanolyan elánnal pörgetik, producerek garmadája gondolja úgy, hogy egy Kink remix jelentősen emeli egy megjelenés ázsióját. Ha november 18-án az estédet a Merlinben töltöd, te is megbizonyosodhatsz, hogy mire fel ez rajongás mind a szakma, mind a közönség részéről! Az alkalomhoz illő extra Funktion One hangtechnika és a BP. Street jóvoltából izgalmas vizuális körítés emeli az est fényét. További részletekért látogasd bátran a mellékelt linkeket.
 • [2011-10-08] I Love Deep celebrating 15th years of Freerange Records
  @ Merlin, Budapest

  Októberben újra I Love Deep! Rögtön ünnepléssel indul az évad, hiszen az idén 15 éves Freerange kiadó többek között egy budapesti állomással ünnepli az évfordulót.
 • [2011-10-01] Aktrecords & NVC present Pan-Pot
  @ Merlin, Budapest

  A Tassilo Ippenberger és Thomas Benedix kettőse által alkotott Pan-Pot az utóbbi néhány évben rekordsebességgel küzdötte fel magát az elektronikus tánczene legprominensebb képviselői közé.
 • [2011-09-17] Merlin presents Langenberg
  @ Merlin, Budapest

  A Merlin évadnyitó hétvégéjének második éjszakáján Marvin, a ikz duó, Crimson & Chrom és a LavaLava triumvirátus, Tolo, FeZ és Falcao látja vendégül közös kedvencét Langenberget. A látványról a bpstreet visual gondoskodik.
 • [2011-06-03] Luxy
  @ Merlin, Budapest

  A LUXY egy összművészeti éjszaka a divat és a szerelem jegyében tigrisekkel és kobrákkal fűszerezve. A B.Kund és a Más ruhái Ív & Candie fotói, a Kolin zenéje és a szuperközreműködők mind egy nemes cél érdekében állt össze, hogy nektek és nekik jó legyen. Gyere és érezd a LUXY-t június 3-án 21 órától a Merlinben!
 • [2011-05-27] Enter The Void
  @ Merlin, Budapest

  Május 27-én este az ország 15 városában megy le egy időben Gaspar Noé Enter The Void c. őrületes vizuál tripje a magyarhangya hatfilmes bérletének, a hangyaPASSnak második vetítéseként.
 • [2011-05-19] Electronic Beats Live Special - Budapest Launch Party
  @ Merlin, Budapest

  Elérkezett a pillanat, hogy az Electronic Beats Online hazai verziójának megjelenése és a berlini Electronic Beats Magazine első budapesti terjesztése után legyen végre egy újabb Electronic Beats buli! A május 19-i Electronic Beats Live Special lesz a márka széleskörű magyarországi hivatalos nyitóbulija a Kreatív magazin által szervezett Brand & Music konferencia után. Berlinből érkezik az őrült bulijairól híres Bonaparte, magya...r részről pedig a Demon Superior, c0p és Crimson diktálják a tempót.

 • [2011-05-14] Made Inn presents: Bill Patrick
  @ Merlin, Budapest

  Mostanság egyre több dj választja székhelyéül Berlint. A német főváros olyan elektronikus zenei központ Európában, mely nagyon sok művészt inspirál más európai országokból és a tengerentúlról egyaránt. Bill Patrick élvonalbeli klubokban játszott az Államokban, ezt hátrahagyva lett Berliner. Azóta európai megafesztiválokon és undeground klubokban játszik Európa-szerte. Nincsenek sztárallűrjei,közvetlen és barátságos 50 embernek é...pp olyan szívesen játszik,mint 5000-nek. A Visinquest lemezlovasaival (Seth Troxler, Ryan Crosson, Shaun Reeves, Lee Curtiss) nagyon egy húron pendülnek zeneileg és emberileg is.
 • [2011-05-06] Dj W!ld - "Palace" album world tour
  @ Merlin, Budapest

  

DJ W!ld, CircoLoco, DC10, hogy mit jelentenek ezek az idegen szavak? Lefordítani nem lehet, szavakkal kifejezni lehetetlen, ezek érzések, amiket csak érezni lehet! De mégis menjünk bele egy picit a részletekbe: DJ W!ld a francia DJ fenegyerek egy napra Budapestre hozza a CircoLoco party sorozat hangulatát és az ibizai DC10 klub varázslatát. Először Magyarországon a Merlin Klubban május 6-án hallhatjuk őt, Polarize, Isu és Beta erősítik mellette a mezőnyt a nagyteremben. A Merlin halljában pedig Nora Naughty, Roland Handrick, Stereostrip, Blatti és Daviss Dj szettje színesíti majd az estét.
 • [2011-04-23] Antropos 8. Születésnapi Party
  @ Merlin, Budapest

 • [2011-04-23] Made Inn Hungary
  @ Merlin, Budapest

  A tematikus bulik közül a Made Inn Hungary immár két éves múltra tekint vissza. Idén március idusa helyett Húsvétkor,az ünnepi hétvégén kerül megrendezésre. A line up a megszokott hangulatfelelősök mellett "új"lemezlovassal bővült. Palotai,Naga&Beta mellett először szerepel Made Inn Hungaryn Collins. A házigazda Made Inn teljes létszámban képviselteti magát:Poli,Rocha és Polarize ...a Merlin nagytermében keveri a talpalávalót,míg Daviss a bárteremben fog hangolni Superman&Wegha,Candyman da Marquis, Blatti és Jumpski kíséretében.
 • [2011-04-22] I Love Deep
  @ Merlin, Budapest

  Timewriterrel és egy emlékezetes bulival indítottuk a 2011-es évadot, a Merlinben, így stílszerűen a téli – tavaszi szezon, évtizedes pályatársával zárul, azaz I Love Deep szezonzáró Terry Lee Brown Jr.-ral!
 • [2011-04-16] Realistic Crew & Occam lemezbemutató
  @ Merlin, Budapest

  A Realistic Crew „Blind Musician” és az Occam „My Rorschach” c. albumainak dupla lemezbemutatója a Merlinben.
 • [2011-04-15] The Room 13 Party
  @ Merlin, Budapest

 • [2011-04-08] a4 space store techno dept. presents
  @ Merlin, Budapest

 • [2011-04-02] Hypnosis presents Stanton Warriors
  @ Merlin, Budapest

  Április 2-án, a Stanton Warriors buli alkalmából Foursquare csődületet szervez a Hypnosis, hogy a közönségükkel összefogva szerezzék meg a sokak által áhított Swarm Badge-et!
 • [2011-03-26] Vapour album tour 2011 Budapest
  @ Merlin, Budapest

  Március 26-án a 'Vapour album tour' világturnéja keretében hazánkba látogat live act-jével a holland Patrice Bäumel. A buli helyszíne, az erre az estére külön Funktion-One hangrendszerrel felturbózott Merlin.
 • [2011-03-18] Stayfly pres Dyed Soundorom & K.atou
  @ Merlin, Budapest

  Több, mint négy év telt el azóta, hogy a magyar Dyed Soundorom rajongók első kézből élvezhették kedvencük bűvészkedését a DJ pultban. Azóta a párizsi house-betyár neve világszerte ismerté vált – zenélt a berlini Panoramabartól elkezdve, a tokiói Warehouse 702-n át, a londoni Fabricban, a leedsi Loucheban, és folytathatnánk a sort – majd 2010 nyarán rezindensé nőtte ki magát a legendás ibizai Circoloco @ DC10-ben.
 • [2011-03-13] This is… Silicone Soul
  @ Merlin, Budapest

  Az meg van, hogy két skót juhász a szilikon völgyben? Ez nem valami vicc első sora, ami mondjuk a fukarságról szól, már csak azért sem, mert a Silicone Soul formációt alkotó két skót, pályafutásuk egyetlen percében sem fukarkodtak megjelenéseikkel. 1998-as első Soma Records-os kiadványuk óta eltelt 13 évben meg is örvendeztettek bennünket szinte mindennel az elektronikán belül a négy - négy produceri és mix albumukkal, miközben megszámlálhatatlan kiadványra került fel egy – egy szerzeményük vagy remixük. James Lavelle, Danny Howells, Pete Tong valamelyik GU kiadványán, de a Hed Kandi és a Cream CD-in is találkozhatunk az oly jellemző Silicone Soul hangzással.
 • [2011-03-12] two-B-music /Berlin-Budapest/
  @ Merlin, Budapest

  Stephen Mahnke és Philipp Adam öt évvel ezelőtt alapították lemezkiadójukat azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az életükben óriási jelentőséggel bíró két város, Berlin és Budapest adta impulzusokat, élményeket kiadványaikon, kiállításaikon megörökítik és rendezvényeiken viszonozzák. Így került egy kiadványra magyar produceri munka, német fotóművész alkotása és magyar költő verse, és így válhattak berlini dj-vé egy-egy éjszakára magyar barátok, és budapestivé a németek. Konceptuális megközelítésük, produkcióik nívója, szerénységük mindkét városban lelkes követőket, társakat vonzott nagynevű és feltörekvő producerek, lemezlovasok és igényes partizók köreiből egyaránt. Most Budapesten, a Merlinben ünnepelnek válogatott csapatukkal, az élen legfőbb példaképükkel, a nemzetközi elektronikus zenei világ egyik állócsillagával, Move D-vel. Különleges ráadásként fellép még az egyre masszívabb közönségsikert generáló újiskolás Detroit-hangzásban utazó Iron Curtis, és az európai deephouse szcéna egyik aktuális hangja, Baaz. A körítésért a kiadót igazgató páros, továbbá frissen igazolt magyar lemezlovas reménységeik, Swain és Klayman, valamint a rokonlélek Crimson & Chrom páros felelnek

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2022 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó