Pulzar

Belépő
Mindenkinek1 000 Ft

Partyajánló

ANTROPOS.hu Jazz Night – Fusio Group @ Budapest Jazz Club, Budapest

Dátum 2009. április 9.
Helyszín Budapest Jazz Club, Budapest, VIII., Múzeum u. 7.
Stílus Jazz
ANTROPOS.hu Jazz Night – Fusio GroupAz "ANTROPOS.hu Jazz Night" következő állomása árilis 9-én a Budapest Jazz Clubban lesz, melyen fellép a Fusion Group. Ezen az estén a hagyományos hangszerelés keveredik progresszív témákkal és harmóniavilággal.Budapest Jazz Club, Budapest, VIII., Múzeum u. 7.

ANTROPOS.hu Jazz Night – Fusio Group @ Budapest Jazz Club, Budapest

Az "ANTROPOS.hu Jazz Night" következő állomása árilis 9-én a Budapest Jazz Clubban lesz, melyen fellép a Fusion Group. Ezen az estén a hagyományos hangszerelés keveredik progresszív témákkal és harmóniavilággal.

2009. április 9. csütörtök
ANTROPOS.hu Jazz Night – Fusio Group
Budapest Jazz Club
(1088 Budapest, VIII. ker. Múzeum utca 7.)


A zenekar 1992-ben alakult – még Fusio Quartet néven. Az együttes alapítója és vezetője Szendőfi Péter, akinek szerzeményeit, hangszereléseit a zenekar rendszeresen játssza. Az együttes stílusirányzatát tekintve a jazz-fusion kategóriához áll a legközelebb, bár a repertoár eklektikus és szélsőséges zenei határokat feszeget: a hagyományosabb hangszerelés gyakran keveredik meglehetősen progresszív témákkal és harmóniavilággal.
Első önálló lemezük 1995-ben jelent meg Life Rhythm címmel. Ezt követte az 1999-es kiadású Attitudes album, melyen már sokkal jobban érződik a zenekar egyéni hangvétele. A csapat ebben az évben új taggal bővült Romhányi Áron billentyűs személyében, és ekkortól Fusio Group néven ismerhetjük őket. 2003-ban jelent meg az első koncertlemezük Energy címmel.
Az együttes rendszeres közreműködője a hazai és külföldi fesztiváloknak, de a közönség találkozhat velük klubokban is. 2006 telére tervezik legújabb, a sorban a negyedik lemezük megjelenését. A zenekar tagjai valamennyien a hazai zenei élet neves muzsikusai. Mindegyikük játékát számos más lemez, DVD, televíziós és rádiós felvétel is őrzi. 2006-ban eMeRTon díjat nyertek, Az év jazz együttese kategóriában.

A belépők ára 1000 Ft, érvényes diákigazolvánnyal 700 Ft.

Fellépők: Elek István – szaxofon, Kormos János – gitár, Romhányi Áron - billentyűs hagnszerek, Barabás Tamás – basszusgitár, Szendőfi Péter - dobok, zeneszerzés

 


Kapcsolódó linkek:
http:/​/​www.antropos.hu

http:/​/​www.bjc.hu

 

 

 

 

 

 

 

Régebbi partyk ebből klubból

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó