Pulzar

Belépő
Mindenkinek2 900 Ft
Elővételben 2009. február 12.-ig2 500 Ft

Partyajánló

FOLKFREE LEMEZBEMUTATÓ (Savaria Mozi) @ Savaria Mozi

Fellépők
Dátum 2009. február 14.
Helyszín Savaria Mozi, Budapest
Stílus ismeretlen
FOLKFREE LEMEZBEMUTATÓ (Savaria Mozi)A Folkfee zenekar 6 éve aktív résztvevője a hazai zenei életnek. A tekerőlant alapú népznene vegyítése mindenféle elektronikus és világzenei stílusokkal mára már védjegyükké vált, és mindenki számára felismerhetővé teszi bármilyen műfaj is legyen az.Savaria Mozi

FOLKFREE LEMEZBEMUTATÓ (Savaria Mozi) @ Savaria Mozi

A Folkfee zenekar 6 éve aktív résztvevője a hazai zenei életnek. A tekerőlant alapú népznene vegyítése mindenféle elektronikus és világzenei stílusokkal mára már védjegyükké vált, és mindenki számára felismerhetővé teszi bármilyen műfaj is legyen az.

Az utóbbi egy évben robbanászerű lökést adott a zenekarnak a Freestylers frontember Mc SirReal és társa KW Arms gyakori látogatása. Egy év leforgása alatt 11 közös koncertet nyomtak le és szépen lassan a produkció kezedett bekúszni a zeneszerető közönség tudatába. A zenekar egyedi hangzása több külföldi fellépőnek is felkeltette az érdeklődését, ennek közönhető a hazai szintem nem megszokott „featuring-áradat”. Az album nem fog csalódást okozni senkinek, és egy igen színvonalas line-up keretében kívánja az anyagot a zenekar a közönség elé tárni. Talán megismételhetetlen alkalom egy színpadon látni az angol mc-ket, német / osztrák beatboxosokat, és a sokszínű magyar zenekart, kiegészülve egy kis „baráti” PASO segítséggel. Utána, pedig londoni Fabric egyik első számú „breakbeat legendája” húzza reggelig a talpalávalót kiegészülve az „mc-sereggel”. Folkfree lemezbemutató- Get Ready!

FOLKFREE LEMEZBEMUTATÓ

 

Időpont: február 13 - A38 Állóhajó

               február 14 - Savaria Mozi

 

Belépő: elővétel 2500ft / helyszín 2900ft (az első 100 érkező Folkfree lemezt kap ajándékba)

 

Line-up:

 

Folkfree koncert feat:

- Mc Sirreal (Buddhist Punkz, Freestylers UK)

- Mc KW Arms (Phoenix Quarter London UK)

- Bauchklang (At/Ger)

- Krsa (Pannonia Allstars Ska Orchestra)

- Dub Pistols (UK)

 

Warm up dj-s: Out of Sync

After show: Psyon+Pryus (Ninjabreakz)

 

A fellépők biográfiája:

 

Folkfree

 

A Folkfree 2003 őszén alakult Hajas Gábor ötlete alapján, aki céljaként azt tűzte ki, hogy a magyar népzenei értékeket mai hangszerelésben, de a zenei örökséget tiszteletben tartva tárja a közönség elé. Az ötletek megvalósítását Koroknay András basszusgitárossal közösen kezdték el, akkor még instrumentális formában. Az évek során a Folkfree zenéje ösztönösen formálódott egy olyan produkcióvá, ahol a tekerőlant és a népdalok jelenléte, valamint a több műfaji elemet (drum&bass, dub, reggae, stb…) igényesen felvonultató hangszerelés kiforrott és egyedi stílusjegyet adott a zenekarnak. A Folkfree élőben igazi energiabomba, az éles váltások, a kompromisszummentes hangzás, és a közönséggel való folyamatos kapcsolat nem sok pihenőt ad a koncertre látogató nagyérdeműnek.


http:/​/​www.folkfree.hu

http:/​/​www.myspace.com/​folkfreebanda

 

Bauchklang

 

Az utóbbi évek legizgalmasabb és talán világszerte legelismertebb osztrák együttese. Valószínűleg azért, mert nem követnek divathullámokat vagy bármiféle konvenciót, egyszerűen kitaláltak egy semmihez és senkihez nem hasonlítható külön zenei univerzumot. A létező legszebb, legtökéletesebb hangszert alkalmazva; az emberi hangot. A Bauchklang zenéjében ott rejlik minden: ragga, drum&bass, hip-hop, világzene és elektronika, de butaság lenne beatbox-show-nak titulálni fellépéseiket. Első, Jamzero című albumukkal körbeutazták a világot, felléptek többek közt a dán Roskilde és a Montreali Jazz Fesztiválon, de jártak már a Szigeten, illetve a 2006-os Volt Fesztiválon, ahol fellépésük az egyik legnagyobb reveláció volt. 2006 januárban jelentkeztek utoljára új lemezzel Many People címmel, de idén tavasszal ők is új albummal rukkolnak elő, illetve a Folkfree-val közös dalban is megmutatják mire-e is képesek.

 

www.bauchklang.at

www.myspace.com/​bauchklang

 

 Dub Pistols

 

A Barry Ashworth és Jason O'Bryan vezette Dub Pistols 1996-ban alakult Londonban.  A két producer (előbbi vokalista, utóbbi basszeros egyben) a kezdeti kislemezektől a kiforott  "Six Million Ways To Live" LP-ig hosszú útat járt be, melynek köszönhetően viszont már nagy népszerűségnek örvendtek. Nehéz őket behatárolni, azonban főbb stílusjegyeiként a dub-ot, hip-hop-ot jelőlhetnénk meg, mely keveredett némi ska-val, punk-kal, technoval és break-kel. Több remixük készült olyan nevekkel, mint Moby, Crystal Method, Limp Bizkit, Bono, Korn & Ian Brown. Busta Rhymes-szal közös daluk a "One" a Blade II, a "Molotov" pedig Alfonso Guarcón: Y Tu Mama Tambien filmzenéjeként került megjelenésre. A két producer élő produkcióban is próbára tette magát, melyben az angol hip-hopper Rodney P-ben, az énekes Terry Hall-ban, az amerikai T.K. Lawrence-ben, a harsonás Tim Hutton-ban és a scratcher DJ Styx-ben leltek társaikra. További featuring-jeik között ott található Lynval Golding (The Specials) ,Horace Andy és MC SirReal.

 

 

www.myspace.com/​thedubpistols

 

Mc SirReal, KW Arms

 

Mc SirReal (Marcel Atten) igazi régi motoros a szigetországi ceremóniamesterségben. Rengeteg hip-hop és break formáció vezetett ahhoz, hogy 2001 óta Freestylers állandó frontembere legyen a live-ban és DJ settekben egyaránt. Olyan számok fűződnek a nevéhez, mint a Pendulummal közös Painkiller, vagy a Fast Life. Kevesen tudják róla, de több Freestylers dalban producerként is közreműködött pl: In love with you. Szinte minden nagyobb breakbeat vagy drum and bass dj-vel dolgozott már együtt: Dub Pistols, Freq Nasty. Körbeturnézta a világot Maroon Town nevű ska együttesével. Jelenleg Buddhist Punkz nevű rock együttésében a legtevékenyebb, illetve mc-ként és prodecerként is részt vesz az új Freestylers album munkálataiban. Öccsével az angol hip-hop mc-vel KW Arms-al, több projecteben is közösen dolgoznak. Élő zenekarral a hátuk mögött pont a Folkfree-ben láthattuk őket először. Az új Freestylers album első talán első single-je a Space Invador is közös alkotás, amit pont egy a Folkfree-val közös turné ihletett. SirReal és KW mára már egyik állandó formációjaként tekint a Folkfree-re és szinte már hazajárnak Budapestre.

 

www.myspace.com/​mcsirreal

www.myspace.com/​kwarms

www.myspace.com/​freestylersmusic

www.superchargedmusic.com/​freestylers.html

 

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó