Pulzar

Belépő
Mindenkinek500 Ft

Partyajánló

HAVIZAJ20 @ A régi Cökxpon Café Theater, Budapest

Fellépők
Dátum 2009. január 27.
Helyszín A régi Cökxpon Café Theater, Budapest, 1095 Soroksári út 8-10. (Boráros tér)
Stílus Electronica, Experimental
HAVIZAJ20Fellépők: Bülanz Orgabar (FR), Electrique Production (FR), ION, Limited Timpani, Rovar17, DJ: FullogicA régi Cökxpon Café Theater, Budapest, 1095 Soroksári út 8-10. (Boráros tér)

HAVIZAJ20 @ A régi Cökxpon Café Theater, Budapest

Fellépők: Bülanz Orgabar (FR), Electrique Production (FR), ION, Limited Timpani, Rovar17, DJ: Fullogic

A Bülanz Orgabar egy párizsi noise-rock trió. Zenéje egyszerre lirikus és tragikus, némi humoral fűszerezve..
Sikolyok, a gyerekmesék mumusainak és madárijesztőinek hangjai, démonok megidézése, és elűzése, gitárokkoal, efektezett mikrofonokkal, szalagos magnóval.
Európai turnéjukra szintén Francia vizual-elektroakusztikus full improvizatív  Electrique Production kíséri őket.
Az I.O.N. szenzorzenekar  "Az idomított tárgyak" című hanginstallációjában tovább feszegeti a szenzorok álltal kihangosított környezetünkben megtalálható eszközök, tárgyak, húrok földöntúli hangképeit és mutálja át mikro-makrokozmikus lavinákká.
Az előadásban fontos szerepet játszanak többek között a zenészek mozdulatai és a "koordinált" véletlenszerűség ,mint pl: " A SÉTA" címü tétel, amiben egy kihangosított szőnyeg játsza a főszerepet,vagy a "TÁBLA" amelyben egy köpőcsőé szó.
A Rovar17 egyszerűen csak zaj.
Bonyolultabban: mandragóra, boszorkmányégetés, kín, gyerekek gonosz mosolya. Üszökből felépített rozoga kunyhó, amit  a szél tart össze, a varjak sóhaja, mikor már
semmi nem jön rendbe, hiába romlik el..
A Limited Timpani zenekar 2004-ben állt össze egy kiállítás megnyitó alkalmából. A koncert jól sikerült, ezért úgy döntöttek folytatják a közös zenélést, a totális improvizáció lehetőségeinek felfedezését. A csapat különböző reinkarnációkon ment át, a teljesen akusztikus felállástól (2 fúvós+dob) az elektroakusztikus formációkig (gitár, basszus, analóg szintetizátorok). A hangzás az ambient szőnyegektől, a freejazz elemeken át, a elektronikus zaj-kisérletekig terjed.
Fullogic: Tekno partikon és moiré koncerteken tesztelt hangszerét  maga építi max-msp környezetben. A moduláris rendszer hurok lejátszók,hanggenerátorok,modulátorok/filterek-bol áll. A végeredmény sötét, törzsi mechanikák, a tekno az ambient és a zaj közrnyékén. 
Mindezt a VTTV Videó és a Moiré kollektívából jól ismert Veron kíséri projectoron.


 


Régebbi partyk ebből klubból

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó