Pulzar

Belépő
Mindenkinek700 Ft

Partyajánló

BUDABEATS XMAS @ Tűzraktér, Budapest

Fellépők
Dátum 2008. december 27.
Helyszín Tűzraktér, Budapest, Hegedű utca 3.
Stílus Electronica, Hip-hop
BUDABEATS XMASA Budabeats túllépte saját hatáskörét és amellett, hogy saját zenészeit élőben mutogatja a közönségnek, ezúttal egy nemzetközi „sztárt” is felvonultat. Reméljük, ez a nem mindennapi karácsonyi ajándék sok szeretettel teli percet fog szerezni.Tűzraktér, Budapest, Hegedű utca 3.

BUDABEATS XMAS @ Tűzraktér, Budapest

A Budabeats túllépte saját hatáskörét és amellett, hogy saját zenészeit élőben mutogatja a közönségnek, ezúttal egy nemzetközi „sztárt” is felvonultat. Reméljük, ez a nem mindennapi karácsonyi ajándék sok szeretettel teli percet fog szerezni.


 Flevans (polgári nevén Nigel Evans) a neves brightoni Tru Thoughts kiadó felfedezettje. Első maxi megjelenése 2002-ben látott napvilágot „Begin Again” címmel, amivel egyből belopta magát a freestyle lemezlovasok szívébe. Nem csoda hát, hogy még ugyanebben az évben az angolszász címke kiadott egy újabb kislemezt a művész zenéivel, mely a „Looking Out for Mr Bundle” címet viseli. Ez a két kislemez ma már beszerezhetetlen (sold-out) kincsnek számít. A nagyközönség az első Flevans slágert bizonyára a „Spooked” című számával azonosítaná, amit többek között Kid Loco is mix-lemezére helyezett (AnotherLateNight) még ugyanebben az évben.

A következő nagy lépés 2004-ben jött el, amikor a Tru Thoughts-nál megjelent debütáló albuma (Make New Friends), és ezzel végképp megágyazott magának a közönség és a szakma füljárataiban is. Ezt követően remixek folyamatos gyártásába kezdett: Dr. Rubberfunk, Mamaluke, Rephrase, Jung Collective, Jonathan Krisp, Protassov; számos neves kiadó válogatásán szerepelt: Ninja Tune, Zebra Traffic, Azuli, Music for Dreams és persze a hazai Tru Thoughts megjelenéseken. Valamint az akkor frissen indult londoni Jack to Phono kiadónál „Mooch” álnéven két 7”-es maxit jelentetett meg (My Spider Walk Again, Sounds Good). 2007-ben végleg átigazolt a londoni kiadóhoz és piacra dobták második albumát, az „Unfabulous”-t, melyet egy beharangozó maxi előzött meg (Cold Hands). Jelenleg harmadik nagylemezén dolgozik, amelyen tervei szerint csak élő hangszerek lesznek énekesekkel kiegészülve. Minden bizonnyal a buli során felcsendül néhány ezekből az új darabokból is.

Flevans a funk és jazz gyökereiből kiindulva saját zongorafutamait és masszív basszusát rápakolva a briliáns mintákra egyedi „sweetbeats” tánczenét alkot, mely egyszerre elégíti ki a feszes ritmust kedvelőket és a dallamos muzsikára vágyókat.*

 

Előtte az Ez a divat funkista különítménye játszik élőben. A társaság perpillanat, eséllyel az egyik legjobb bulista formáció a városban. A vidám táncoltató zenéjükben a funk-jazz-pop háromszöget úgy spékelik meg finom elektronikával, hogy mindenki csak kapkodja a levegőt muzsikájuk hallatán. Parkettet nem kímélő, füljáratokat simogató eklektikus élmény.

 

A zenekar előtt, valamint Flevans után a Gandharva – Von Yodi – Suefo mesterhármas lükteti a mélyeket és izzítja bakeliten a kéjorgonát. A kisteremben egész este dzsessz, hip hop, downtempo szól Suhov és Kovacs lemezeiről.

 

 

2008.12.27. szombat 21h


 

FLEVANS (UK – Tru Thoughts/Jack To Phono)

EZ A DIVAT (live)

GANDHARVA (Tilos/Budabeats/Afrozsiráf)

VON YODI (Afrozsiráf)

SUEFO (Tilos/ManaMana)

 

Kisterem:

KOVACS alias SAVAGES (Budabeats/Chameleon Rec.)

SUHOV (Szeged/Gong Rádió/Budabeats)

 

Tűzraktér (VI., Hegedű utca 3.)

Belépő: 700 Ft (Lehetőség van 1500 Ft-os jegy váltására is, amihez egy Savages – Five Finger Discount – Chameleon Records album jár.)

 

 

http:/​/​www.budabeats.com

http:/​/​www.tuzrakter.hu

http:/​/​www.flevans.co.uk

http:/​/​www.ezadivat.net

http:/​/​www.myspace.com/​flevansmusic

http:/​/​www.myspace.com/​budabeats

 

Flevans promo mix

 


Megjelenések:

 

Flevans - Begin Again (12”) – Tru Thoughts, 2002

Flevans - Looking Out For Mr Bundle (12”) – Tru Thoughts, 2002

Flevans - Make New Friends (12”) – Tru Thoughts, 2004

Flevans - Make New Friends (CD) – Tru Thoughts, 2004

Mooch (alias Flevans) – My Spiders Walks Again (7”) – Jack To Phono, 2005

Mooch (alias Flevans) – Sounds Good (7”) – Jack To Phono, 2006

Flevans - Cold Hands (12”) – Jack To Phono, 2007

Flevans – Unfabulous (CD) – Jack To Phono, 2007

 

Jon Kennedy – Tributes And Dedications [Flevans remix] (12”) – Tru Thoughts, 2002

Dr. Rubberfunk – The Owner [Flevans remix] (12”) – GPS, 2004

Mamaluke – The Pant [Flevans remix] (12”) – Jack To Phono, 2005

Jonathan Krisp – Tangible Gain [Flevans remix] (12”) – Cookshop, 2005

Rephrase – Boulevard [Flevans remix] (12”) – Knowfool, 2006

Jung Collective – Prefab Trad [Flevans remix] (7”) – Nanny Tango, 2006

Protassov – Steam & Oil [Flevans remix] (12”) – Switchstance, 2007

DJ Regal – The Mack [Flevans remix] (12”) – Unique, 2008

 

+ számtalan válogatás

 

Régebbi partyk ebből klubból

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó