Pulzar

Művész

Morgan Zarate

Morgan Zarate

Morgan Zarate zenéjére a mai napig a legtalálóbb kifejezés egykori, mára klasszikussá vált zenekara, a Spacek második lemezének címe: „Vintage Hi-Fi”. A kétezres évek elején kisebb soul-reneszánszot indított el a Spacek furcsa, füstös, elektronikával bőségesen átitatott, sötét hangulatú „future soulja”. A trió feloszlásával Morgan Zarate évekig tévéreklámokban és különböző mainstream soul- és r'n'b-produkciókban tékozolta produceri tehetségét, míg aztán tavaly összefutott Kode9-nal, a Hyperdub kiadó fejével, az új brit elektronika egyik prófétájával. A találkozásból barátság, a barátságból lemezszerződés lett, és Zarate valósággal újjászületett: szép ívű fejest ugrott a londoni undergroundba, és az idén júniusra ígért album első száma, a Hookid minden lehetséges elektronikus lista sztárja lett. Az egykori szép, nemes, „évjáratos”, csattogós soul-alapok nyomokban megmaradtak ugyan, de immár jó adag grime-mal, absztrakt hiphoppal, dubsteppel és természetesen a Zaratéra jellemző perfekcionista jövőhangzással kiegészülve.

 Valódi újrakezdés az egykori Morgan Spacek Hyperdubos karrierje, a brit zenei közbeszédet alapvetően meghatározó Fact magazin például „új tehetségként” mutatta be idén februárban, ami azért meglehetősen furcsa jelző egy jó tizenöt éve a pályán lévő producer-rókára. Annyi bizonyos, hogy Morgan Zarate zenei világa és küszöbön álló új lemeze az egyik legizgalmasabb és leginkább előremutató dolog, ami manapság Londonban történik.

Archív partyajánlók

  • [2011-05-13] Space Is Called
    @ A38, Budapest

    Cadik és az A38 Hajó együttműködéséből már született egy sorozat – ez volt a Real Your Nature, ami a tavalyi év egyik leginnovatívabb elektronikuszenei vállalkozása volt. Bár a Real Your Nature dicsősége teljében kimúlt, eljött az idő egy újabb sorozatra: ez a Space Is Called, ami ideológiamentesen és műfaji kötöttségek nélkül próbálja meg bemutatni a kortárs – elsősorban európai – elektronikus színtér irányzatait. A Space Is Called sorozatnyitóján a grime-mal és hiphoppal ötvözött „future soul”-é a főszerep: két londoni producer, a Spacekből ismert Morgan Zarate, illetve a soul-funk-downtempo-mágus Eric Lau mellett Cadik, Sabák Péter és Mango közös, műfaji kötöttségeken igencsak túlmutató live actje, a Travel Agency lép fel.

Zenei stílusok

Ajánlott rádiók

© 2001–2022 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó