Pulzar

Alex Niggemann flyer

Belépő
Mindenkinek2 000 Ft

Partyajánló

Alex Niggemann @ Beat, Budapest

Fellépők
Dátum 2011. január 22.
Helyszín Beat, Budapest, Lurdy ház. IX., Könyves K. krt. 12-14.
Stílus Tech-house, Progressive House, House, Deep House
Alex NiggemannA szívós, a konok, a megállíthatatlan. Talán ez a három jelző az, amivel leginkább jellemezhetjük a germán tech-house-nindzsát. Alex Niggemann egy sajátos tünemény, impulzív és mégis kíméletlen önkritikus.Beat, Budapest, Lurdy ház. IX., Könyves K. krt. 12-14.

Alex Niggemann @ Beat, Budapest

A szívós, a konok, a megállíthatatlan. Talán ez a három jelző az, amivel leginkább jellemezhetjük a germán tech-house-nindzsát. Alex Niggemann egy sajátos tünemény, impulzív és mégis kíméletlen önkritikus.

Csak az ég tudja, honnan képes ez a kis fickó ilyen mennyiségű pozitív energiát sugározni, de az biztos, hogy ha át akarnánk váltani fizikai mértékegységre, bizony leszakadna a mérleg nyelve a kilojoule-októl! Az elektronikus zene szóban forgó ifjú követe mindössze 26 esztendős. Düsszeldorfban született, és máris a világ egyik legsúlyosabb manipulátora a DJ-pultban és a stúdióban. Igaz, eleinte a szokványos kanyarokat rótta a ranglétra alsó fokain lépkedve, ám amit az elmúlt évben produkált, az már szinte meseszámba megy. Ha nem hallanánk a füleinkkel és nem látnánk a szemeinkkel, el sem hinnénk. Egyébként Alex egy szeszélyes alak a hétköznapokban, de talán pont ebben rejlik az izgalmassága.

A kilencvenes években szolidan klimpírozott a zongorán, mígnem ráunt – hisz az olyan „szimpla” volt neki. Arra volt csupán jó, hogy ugródeszkául szolgáljon a további rakoncátlan nyargaláshoz. A vad vágtát direkt nem említjük, az már nem az ő stílusa. A játékosság, a csintalan, csibészes csavarok az alkotás befogadóinál is hasonló mosolyt csalnak az arcokra, mint amikor Alex a zenéin dolgozik, vagy a DJ-szettje közben a lemezjátszók mögött tekeri a potikat.

Persze, ehhez azért egy rendkívül magas színvonalú technikai tudás is szükségeltetik. Másként nem is lehet játszani, csak ha az ember tökéletesen elsajátítja az adott szabályokat. Nos, Herr Niggemann képzett hangmérnök, aki pályafutását DJ-T szárnysegédjeként kezdte, neki dolgozott. Ebből az időből való a híres Booka Shade remixe, ami természetesen a Get Physicalnál jelent meg. A Darko után azonban hosszú, látszólagos hallgatás következett. Ekkoriban Alex egyre csak rótta a köröket a német sztrádán, klubról klubra, buliról bulira csiszolva saját stílusát és a közönsége ízlését.

Egy véletlen, de annál is szerencsésebb találkozásnak köszönhetően zökkent ki ebből a „mókuskerékből”. Marc Poppcke, aki ma a legjobb barátja és közös kiadójuk társtulajdonosa, rátalált. Helyesebben egymásra találtak. 2008-ban meg is jelent az első igazi, eredeti Niggemann track a Sportclubnál. A dolgok ez után úgy kezdtek el gördülni, mint a hegy tetején a hógolyó, ami a végére lavinává terebélyesedett: a kiadók elkezdtek nála csengetni, s olyanok álltak sorba a küszöbnél, mint a Meerestief, a Micro.fon, a Moonpool vagy a Freak Waves. Még azon a nyáron leigazolt a Supernature-hoz, az Audiofly híres kiadójához. A Black Rose EP mindent vitt. 2009-ben már olyanok csapatták a bulijaikon Niggemann zenéit, mint Loco Dice, Joris Voorn vagy Ben Klock.

Niggemann Play House EP-jét csak az nem vágja az elvetemült partizók közül, aki nem kíváncsi arra, kinek a zenéjét hallja. Vagy nem tud olvasni. A többiek tudják… Ibiza, London, Berlin, Brazília és Észak-Amerika is tudja már. Most, 2010. január 22-én végre kis hazánk is megismerheti testközelből, mit jelent a Niggemann-féle térgyrogyasztás!

A Beat ütős bulijából a műfaj hazai ászai sem hiányozhatnak, éppen ezért Kornel, Rich és Add2Basket mellett a ház gazdája, a Clickaholics is beáll egy laza galoppra.

www.beatclub.hu


Flyer

Régebbi partyk ebből klubból

  • [2011-03-12] Solid Color's The Beginning
    @ Beat, Budapest

  • [2011-02-26] techON vol 2. - Let's go techno!
    @ Beat, Budapest

    Február 26-án, szombaton a Beat Club falain belül folytatódik a hamisítatlan techno ütemek rajongóinak szánt partisorozat, a TechON. Az új esztendő első számottevő techno klubrendezvényére a szervezőcsapatnak a kiváló hazai felhozatal mellett ERIC SNEO, és a Magyarországon először fellépő INDUSTRIALYZER személyében két igazi nemzetközi nagyágyút is sikerült elcsábítania.
  • [2011-02-19] N4S Pres: Future Signal
    @ Beat, Budapest

    Az évindító Cause 4 Concern buli után tovább robog a N4S partysorozata, februárban a Future Signal formáció egy képviselője érkezik fővárosunkba...
  • [2011-02-18] Nina Kraviz
    @ Beat, Budapest

    Nina Kraviz egy fiatal és rendkívül tehetséges énekes, dalszerző és DJ, aki mostanában Moszkvában futtatja a péntek éjszakai partikat az orosz főváros egyik legfelkapottabb klubjában, a Propagandában. Hamarosan a magyarországi partiarcok is elmerülhetnek a jégről pattant menyecske egyedien vibráló zenei világában egy remekbe szabott Made Inn est keretében…
  • [2011-02-12] Bang To The Future
    @ Beat, Budapest

    A hardtechno szerelem csak nem múlik. Mindannyiunk dédelgetett álma válik valóra Budapest egyik kiváló klubjában 2011.02.12-n.
  • [2011-02-11] Oldschool Beats
    @ Beat, Budapest

    Még mielőtt bárki is jókorát legyintene, gyorsan előre kell bocsátanunk: ez nem egy klasszikus értelemben vett „classic” buli! A Beat Clubban február 11-én azokat várják, akik az ezredforduló tájékán szárnyra kapott, és azóta klasszikussá vált, de örökzöld progressive house, deep és egyéb oldschool zenei csemegékbe örömmel belekóstolnának – akár először, akár újra.
  • [2010-12-31] Beat NYE Party
    @ Beat, Budapest

    2010 végén parádés DJ-felhozatallal kíván boldog új évet a Club Beat: MAETRIK, KING UNIQUE és az after party-n SHONKY neve a garancia rá, hogy tökéletesen el leszünk kényeztetve zeneileg a 2010/11-es év szilveszterén! Az ominózus éjszakán a rezidens Clickaholics, majd az after party-n Yvel & Tristan képviseli a magyar színeket.
  • [2010-12-25] techON
    @ Beat, Budapest

    Elmúlik a szenteste, és minden bizonnyal nem csak e sorok írója próbál majd kicsit kiszakadni az ünnepi forgatagból. Újdonsült esttel jelentkezik a BEAT CLUB, mellyel kifejezetten a TECHNO szerelmeseit szeretné elvarázsolni.
  • [2010-12-02] Bols Presents: Showroom Nights
    @ Beat, Budapest

    A Showroom Nights újra megédesíti a csütörtökünket! A Beat Club falai között életre keltett csütörtök esti szeánsz újabb felvonásához érkeztünk. A Showroom Nights azonban nem pusztán az éjszakai baglyoknak kedvez, hiszen a keverőpultot már este hatkor izzítják a srácok…
  • [2010-11-25] Showroom Night
    @ Beat, Budapest

    …Mert a shownak folytatódnia kell! Bols Presetns: Showroom Nights a Club Beatben!
  • [2010-10-09] Beat Surfing with Kruse & Nürnberg
    @ Beat, Budapest

    Nem csak ígéret maradt az igényesség és a különlegesség a Beat The Club részéről, ezt már eddig is tapasztalhattuk.
  • [2010-09-25] Consonance
    @ Beat, Budapest

    A budapesti elektromosság legújabb gyűjtőpontja szeptember 25-én valódi erősáramú klubestnek ad otthont: erre az éjszakára ugyanis a Consonance vibráló atmoszférája járja át a táncteret.
  • [2010-09-18] Fast Distance (B)
    @ Beat, Budapest

    A Lurdy ház második emeletén csak úgy repkednek majd a lézerfények és senkit sem kímélnek a dinamikus ütemek ezen a kora őszi estén. Budapest legújabb klubja megnyitja kapuit a TRANCE kedvelői előtt is.
  • [2010-09-11] Sebastien Leger
    @ Beat, Budapest

    Ha valami, akkor a Beat The Club szezonnyitó partija elegendő indok arra, hogy már alig várjuk a szeptembert. A májusban indult vadonatúj budapesti klub minden várakozást felülmúlt.
  • [2010-06-18] Mike Shiver
    @ Beat, Budapest

    A svéd trance és house mágus először Magyarországon.Ezúton szeretnénk meginvitálni minden kedves trance és house rajongót Budapest legújabb szórakozóhelyének soron következő mega partyjára!
  • [2010-06-12] A Beat The Club bemutatja: Renaissance vs. Cocoon
    @ Beat, Budapest

    Budapest legújabb klubja már bizonyította a nyitóbulin, hogy igenis van létjogosultsága egy olyan helynek, ahol fel merik vállalni az újdonságot, ahol nem a megszokott képletekkel operálva tartják lassú körforgásban a partikultúrát.
  • [2010-05-22] Club Beat Opening Party
    @ Beat, Budapest

    Új, izgalmas, friss, előremutató, elegáns, igényes, profi, mégis olyan emberközeli, vendégbarát, szeretetreméltó, OTTHONOS…

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó