Pulzar

Partyajánló

Recorder presents We were your friends - bloghouse special @ Beat on the BRAT

Fellépők
Dátum 2017. február 24.
Helyszín Beat on the BRAT
Stílus House
Recorder presents We were your friends - bloghouse specialTánczenék a zeneblogok aranykorából – bloghouse-parti a Recorderrel.Beat on the BRAT

Recorder presents We were your friends - bloghouse special @ Beat on the BRAT

Tánczenék a zeneblogok aranykorából – bloghouse-parti a Recorderrel.

Tíz éve, hogy megjelent a Justice első albuma. Tíz éve, hogy a csúcsán volt a francia duó zenéjével is fémjelzett trend, a bloghouse. Február 24-én a Beat On The Bratben a Recorder magazin ezt a vibráló időszakot eleveníti fel, amikor indie és elektró kéz a kézben járt.

"We are your friends" - a barátaid vagyunk, szólt a Justice vs. Simian Never Be Alone című 2004-es számának refrénje, és ez a pozitív megerősítést sugárzó, összetartozást erősítő kijelentés tulajdonképpen a jelmondata lehetne annak az euforikus öt évnek, amit ez a máig megunhatatlan partyhimnusz felvezetett. Ebben a fellelkesült, izgalmas és pezsgő fél évtizedben, nagyjából 2010-ig, az mp3-blogok diktálták a hipszterzenei divatot, sőt, saját stílust is teremtettek; ez volt a bloghouse, amely persze sokkal inkább jelölt egy tágabb trendet, mint egy jól körülhatárolható műfajt. Beletarozott minden, blogok által kultivált elektronikus tánczenei irányzat, mint a nu rave, a French electro, a fidget house, de ugyanígy belefért a DFA kiadó-féle diszkópunk vagy a korai electro-house, sőt, még a dubstep röfögős ága is. Sokszínűsége ellenére a bloghouse-nak volt egy jellegzetes, egységesítő karaktere, amit az indie-vel való kokettálás adott: ez az éra az indie- és tánczene heves egymásba gabalyodásáról szólt

Aztán új korszak köszöntött be; a Myspace-t elsöpörte a Facebook, a zeneblogok jelentőségüket vesztették, a bloghouse pedig átadta a helyet a nagy részben belőle kinőtt EDM-nek. Olyan zenekarok köszönhetik a felfutásukat a bloghouse-nak, mint a Justice, a Soulwax, a Bloody Beetroots, a Crookers vagy a Chromeo, mellettük ezernyi hálószoba-producer és –remixer ontotta a menőbbnél menőbb bulizenéket, melyek jó része most is/most megint nagyot szól – erről mindenki meggyőződhet a Recorder magazin múlt évtizedbe visszarántó partiján.


 DJ-k:

 TMX (Sticky Beats)

elBalage (Popméter) vs Janesz (BOTB)

DJ Páternoszter

A belépés ingyenes!

www.facebook.com/​events/​267219460374312/​

Helyszín

Régebbi partyk ezen a helyszínen

  • [2019-08-09] TOTAL RUSH pres. Ravers' Paradise
     

    A hagyomány folytatódik, 2019-ben is révülünk a Sziget alatt
  • [2019-06-21] The Third Summer Of Love - Acid House Classics
     

    Egy estére visszatér az acid house legforróbb nyara Harminc éve nemcsak a nyár tombolt Nagy-Britanniában, hanem az acid house-láz is a tetőfokán égett - ezt a zenei pillanatot elevenítik fel június 21-én a Beat On The Bratben, ahol az egyedülálló, korszakos stílus legnagyobb slágerei szólnak egész este. A smiley az arcokon garantált!
  • [2019-03-22] Superitalo Cosmico
     

    Musica SPAZIALE, avagy ezúttal kilőjük a bulit a kozmoszba és kizárólag a 80-as években olasz módra készült szintetikus űrdiszkó zenékkel repítünk messzi-messzi galaxisokba. És hogy SPECIALE is legyen ez a retrofuturista este, erre az alkalomra GALACTIC JACKSON barátunk előszedi az idevágó SPACE ITALO lemezeit. Balla balla!
  • [2018-08-10] Happy Ravers Unite!
     

    Happy Ravers Unite!
  • [2017-07-14] Class Of Rave 92
    @ Beat on the BRAT

    Huszonöt éve jelent meg a Prodigy első albuma. Ennek örömére visszamegyünk a törtütemeket négynegyedekkel keverő frenetikus oldskool UK rave, avagy "breakbeat hardcore" csúcsévebe. Where were you in '92?
  • [2014-02-22] HALLELLUJAH! ACID HOUSE CLASSICS
     

    Volt ez a korszak, amikor megszületett az elektronikus popzene, letették az alapjait, és mi ezt imádjuk. Megint összeállunk egy bulira, letoljuk a kedvenceinket, slágert, nemslágert, vegyesen, lehetőleg tuctuc-mentesen.

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó