Pulzar

Paul Kalkbrenner in concert flyer

Belépő
Kiemelt álló8 900 Ft
Álló6 900 Ft
Ülő4 900 Ft

Partyajánló

Paul Kalkbrenner in concert @ Syma

Fellépők
Dátum 2011. november 10.
Helyszín Syma
Stílus Techno, Tech-house, Minimal, House
Paul Kalkbrenner in concertA most divatos valóságshow sztárokkal ellentétben Paul Kalkbrenner egy élő bizonyíték arra, hogy hosszú távú sikert csak lépésről-lépésre, kitartó munkával lehet elérni. A DJ karrierje 15 évvel ezelőtt indult útjára, és azóta a neve egyfajta márka lett, az igényes és mindig megújuló techno és elektronikus zene egyik legjelesebb képviselőjeként. Hazai rajongóinak különleges élményben lesz része a Budapesti fellépésén, hiszen egy különleges koncerttel, egyedi látványvilággal izzítja majd a hangulatot a csarnokban.Syma
Az esemény résztvevői:
2 vendég igazolt vissza, például: Mathias solycus
összes résztvevő megtekintése

Paul Kalkbrenner in concert @ Syma

A most divatos valóságshow sztárokkal ellentétben Paul Kalkbrenner egy élő bizonyíték arra, hogy hosszú távú sikert csak lépésről-lépésre, kitartó munkával lehet elérni. A DJ karrierje 15 évvel ezelőtt indult útjára, és azóta a neve egyfajta márka lett, az igényes és mindig megújuló techno és elektronikus zene egyik legjelesebb képviselőjeként. Hazai rajongóinak különleges élményben lesz része a Budapesti fellépésén, hiszen egy különleges koncerttel, egyedi látványvilággal izzítja majd a hangulatot a csarnokban.

 Paul Kalkbrenner in Concert
Icke Wieder Tour 2011


2011. november 10. este 20.00 óra
Budapest Syma Csarnok
„A” pavilon

Paul live DJ-ként járja a világot, és gyakran fellép különféle nagy fesztiválokon (Mayday, Nature One, Sonne Mond Sterne, Melt!, Fusion, Welcome to the Future), és a legnépszerűbb elektronikus zenét játszó klubokban (Womb/Tokió, Macumba/Madrid, Fabric/London, Nitsa/Barcelona, Rex/Paris és a berlini nagyok). Trackjei gyakran vezetik a különböző DJ-slágerlistákat, és a webüzletek letöltési listáit. Ebben az évben-júniusban jelent meg a tízedik stúdióalbuma Icke Wieder címmel, amelynek anyagával az egész világot bejárja.
Paul Kalkbrenner Lipcsében született 1977-ben, de később Berlinben nőtt fel, és máig Berlin-Friedrichshainban él. 1999 óta adja ki a zenéit a berlini székhelyű BPitch Control kiadón keresztül, melyet DJane Ellen Allien alapított. Paul 12 éves volt, amikor a berlini fal leomlott, ami a szabadságérzet, és egy másfajta gondolkodásmód kialakulását is elősegítette. A ’90-es évek eleje számára is meghatározóak voltak, és miután számtalan hosszú éjszakát eltöltött az E-Werk, a Planet, és a Whale klubok táncparkettjein, megszületett a nagy álma, hogy ő is zenét szerezzen.
Az évtized közepén televíziós szerkesztőként dolgozott és az itt kapott fizetéseiből finanszírozta első felszereléseit. Azt már ekkor eldöntötte, hogy nem egyszerű DJ akar lenni, aki csak lejátssza mások lemezeit, hanem inkább saját zenéit akarja majd előadni, természetesen élőben. Első albuma, a "Friedrichshain" 1999-ben jelent meg, kiadásáról pedig Ellen Alien akkoriban induló kiadója, a ma már világszerte ismert BPitch Control gondoskodott. Ezután egy sor további kislemez, és két szerzői album, a "Superimpose" és a "Time" következett, állandó élő fellépései pedig egyre jobban megtöltötték naptárját. Paul Kalkbrennerrel óriási lendületet vett a BPitch Control.
Harmadik albuma, a 2004-ben megjelent "Self" egy új korszak kezdetét jelentette. Paul fogékonysága az érzelemmel teli hangzások iránt nemcsak melodikus hangulatot teremtett a lemeznek, de a táncparkettek követelményeinek is eleget tett. Sokak szerint a "Self" Paul eddigi legmuzikálisabb, legkifinomultabb albuma.
Egy évvel később azt is bizonyította, hogy a slágergyártáshoz is kiválóan ért: a "Gebrünn Gebrünn" című kislemeze a techno DJ-k lemezes táskájának elengedhetetlen kelléke lett, Paul státusza ezzel pedig végleg megszilárdult a legkeresettebb techno művészek élmezőnyében.

2006 elején a német filmrendező, Hans Stöhr, miután rajongója lett a "Self" albumnak, úgy határozott, hogy felveszi a kapcsolatot Paullal. Az alapötlete az volt, hogy forgat egy Berlinben játszódó filmet, amely egy techno művész mindennapjairól szól, és Paul készítené hozzá a filmzenét, valamint tanácsokkal látná el a stábot. Hamarosan elkezdtek dolgozni a forgatókönyv első vázlatain. Eszmecseréik alatt Hannes rájött, hogy Paul a soundtrack megkomponálása mellett tökéletes választás lenne a film főszereplőjének is. Paul gondolkodás nélkül elfogadta az ajánlatot, majd eldöntötték, hogy "Berlin Calling" lesz a film címe. A filmzene elkészítésének zavartalan menete érdekében Paul és producer társa, Sascha Funke fél évre a híres festő, Cézanne szülővárosába, a dél-franciaországi Aix-en-Provence-be költöztek. A hideg és szürke berlini téltől távol, ebben az idilli környezetben készült el tehát a teljes filmzene, köztük talán a legismertebb "Sky And Sand" című dal is, mely aztán minden eladási listát megdöntött és több országban is hetekig a top 10-ben tanyázott.

A Berling Calling és Paul debütáló szerepe pozitív visszajelzéseket kapott, és a film, köszönhetően a berlini klubszcéna hiteles ábrázolásának, lassan de biztosan kult-klasszikussá vált. A film 2009-es DVD megjelenése ráadásul világszerte új, és sokkal nagyobb hallgatóságot hozott Paulnak. Ugyanebben az évben elváltak útjaik a BPitch Control-lal, hogy karrierjének következő lépéseit már egyedül tegye meg.

Albumok
• Zeit (BPitch Control, 2001)
• Superimpose (BPitch Control, 2001)
• Self (BPitch Control, 2004)
• Maximalive (Minimaxima, 2005)
• Reworks (BPitch Control, 2006)
• Keule (BPitch Control, 2006)
• Berlin Calling - The Soundtrack By Paul Kalkbrenner (BPitch Control, 2008)
• Icke Wieder (2011)
Filmek:
• Berlin Calling, 2008
• A Live Documentary, 2010

http://www.youtube.com/watch?v=7aEtmPmdn04&feature=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=z84RVmxGcCc&feature=youtu.be


Flyer

Régebbi partyk ezen a helyszínen

  • [2010-04-10] Hyperspace 2010
    @ Syma

    Minden idők legerősebb line up-jával vár minden elektronikus zene rajongót április 10 -én a 2010 -es HYPERSPACE.
  • [2009-04-11] HYPERSPACE 2009
    @ Syma

    E hét végén, április 11-én, végre elérkezik a pillanat, és egy évnyi várakozás után újra feldübörögnek a hangfalak Magyarország vezető technoparti-sorozatán, a fennállásának immár tizennegyedik évét taposó HYPERSPACE-en.
  • [2008-08-30] BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FEST
    @ Syma

    A 2008-as nyári fesztiválszezon utolsó nagy dobásának lehetünk tanúi augusztus 30-án a budapesti SYMA Rendezvényközpont két óriási arénájában.
  • [2008-08-30] Bónusz Electronic Music Festival 2008
    @ Syma

    2008.08.30. BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL SYMA ”A” és ”B” ARÉNA - BUDAPEST
  • [2008-06-14] SHARAM
    @ Syma

    Kezdjük egy kis időutazással: emlékeztek Paul Van Dyk 2006-os budapesti fellépésére? Mélyvörösben pompázott a Syma csarnok és Magyarországon azelőtt sosem látott technikai elemekkel tették abszolút tökéletessé a party-t a szervezők. Az egész terület úgy festett, mint egy óriási luxusklub, ahol mindenki VIP-vendégnek érezhette magát. A kiszolgálás minden tekintetben hibátlan volt, a jegyek mégis normál áron kerültek értékesítésre. Aki akkor ott járt, hosszasan emlegette ezt a nem mindennapi rendezvényt.
  • [2008-06-14] SHARAM / DEEP DISH
    @ Syma

    Kezdjük egy kis időutazással: emlékeztek Paul Van Dyk 2006-os budapesti fellépésére? Mélyvörösben pompázott a Syma csarnok és Magyarországon azelőtt sosem látott technikai elemekkel tették abszolút tökéletessé a party-t a szervezők. Az egész terület úgy festett, mint egy óriási luxusklub, ahol mindenki VIP-vendégnek érezhette magát. A kiszolgálás minden tekintetben hibátlan volt, a jegyek mégis normál áron kerültek értékesítésre. Aki akkor ott járt, hosszasan emlegette ezt a nem mindennapi rendezvényt.
  • [2008-04-19] HYPERSPACE 2008
    @ Syma

    Nincs mese, a visszaszámolás megkezdődött. Napról napra közeledik az április 19-i dátum és vele az idei év egyetlen HYPERSPACE-e is. A hetek óta tartó kampánynak köszönhetően a fellépőkről már mindent tudni lehet, a technikai körítésről azonban nem beszéltünk még. Pedig érdemes, hiszen a budapesti SYMA-csarnokban megrendezett Hyperspace minden tekintetben a maximumot hozza e téren is.
  • [2007-12-01] KNE' DEEP WORLD TOUR 2007
    @ Syma

    'Először a külsőd alapján döntenek rólad, csak ezt követően lesz a személyiséged is érdekes.' - jelentette ki DJ Rush egy webinterjúban pár évvel ezelőtt, s az idő őt igazolta. Isiah Major, Major Rush, Russian Roulette, mára a chicagoi dj-producer valamennyi alteregoját jól megjegyezte a világ. A szokatlan, gyakran polgárpukkasztóan meghökkentő imázzsal parádézó Rusht egyesek a techno Denis Rodman-jeként aposztrofálják, nem véletlenül. Feltűnő megjelenése, rendkívül magas termete, kaján vigyora és elementáris játéka vélhetően bajnoki posztra emelnék egy képzeletbeli techno NB1-ben. A közönség-díjat legalábbis biztosan bezsebelné.
  • [2007-11-24] HUNGARIAN ALL STARS 2007
    @ Syma

    DJ-k: BUDAI, CHRISS, DANDY, HOT X, KÜHL, NAGA, PALOTAI, PÖLI SLAM JR, STERBINSZKY
  • [2007-10-22] MAYDAY 2007
    @ Syma

  • [2007-09-15] PAUL VAN DYK - In Between Album Tour 2007
    @ Syma

    PAUL VAN DYK, világ Nr 1. DJ -je, az augusztusban megjelenő új albumának a lemezbemutató világturnéja keretében 2007. szeptember 15-én, közel másfél év után ismét Magyarországra látogat , hogy a tavalyihoz hasonló gigantikus partit prezentáljon a rajongóinak a budapesti SYMA Arénában !
  • [2007-08-25] Bónusz 2007
     

    2007 augusztusának utolsó hétvégéjén ismét jelentkezik a legnagyobb hazai elektronikus zenei fesztivál, a Parádé Bónusz. A Parádé hivatalos zárórendezvényeként elhíresült sokhelyszínes megaparti a hagyományt folytatva idén is kivételes programfelhozatalt prezentál: több olyan világsztár érkezik Magyarországra, akik Európában vagy az Egyesült Államokban önálló fellépéseiken is sportcsarnokokat töltenek meg, vagy éppen a legnevesebb európai fesztiválokon főműsoridőben szórakoztatják a közönséget.
  • [2007-06-21] VIVA COMET 2007, a díjátadó, ami lázba hozza a zenei életet!
     

    Június 21-én idén is összegyűl a sztár világ színe-java a SYMA Csarnokban. A színpadon egy óriási show szereplőjeként mindenki ott lesz, aki számít a hazai pop világban!
  • [2007-06-09] ELECTRONIC BEATS FESTIVAL
    @ Syma

    Fellépők: Kelis ( USA ), Felix da Housecat ( USA ), Neo ( H ), Hot X ( deadcode - H ), Coyote ( deadcode - H )
  • [2007-06-09] Electronic beats fesztivál
    @ Syma

    A nemzetközi hírű R&B/soul énekes, Kelis a június 9-ei budapesti „electronic beats” Fesztivál kiemelt sztárvendége olyan nagynevű előadók mellett, mint a chicagói Felix da Housecat, valamint a magyar NEO, Hot X és Coyote . Jegyek már kaphatók.
  • [2007-05-26] Tiesto koncert
    @ Syma

    Már csak 1 hét és TIESTO ismét Budapestre látogat az Elements of Life világturné keretében. Budapestre is 16 kamionnyi hangal és látványtechnikai berendezéssel érkezik a Tiesto cirkusz.
  • [2007-04-28] HYPERSPACE 2007
    @ Syma

    Chris Liebing, Advent live!, Adam Beyer, Monika Kruse, Dominik Eulberg – színtiszta nemzetközi sztárparádé avatja fel a Hyperspace új időszámítását április 28-án, a budapesti Syma csarnokban.
  • [2006-06-17] Paul Van Dyk
    @ Syma

    A dance műfaj rajongói Paul van Dyk-ot 2005-ben a Világ Legjobb DJ-jévé választották a DJ magazin Top 100 listáján. A Grammy díjra jelölt művész, zeneszerző, producer és politikai aktivista az első helyezettnek szóló díjat a londoni Ministry of Sound Clubban megrendezett ünnepségen vehette át.

Helyszín

  • Syma

    Sport és rendezvényközpont.

Ajánlott letöltések a partyhoz

  • [2012-01-16] Collective Machine - January 2012

     Collective Machine January 20121.Jose M & Taco Man-From Apes To Humans (Original Mix) The Room 2.Kenny Ground-Sugar (Dj Max Remix) Elegant Bit 3.Smoke Sykes-Full Of Life (Hollen Remix) Variante Music 4.DJ Wld-For Your Play (Original Mix) Jonk Records 5.Alex Gori-Arumba (Original Mix) Diva Records 6.Todd Terry and Davide Benedetti-You Can't Do This (Original Mix) Cadenza 7.Ron Costa-Crackhouz (Original Mix) Monique Spéciale 8.Hollen-Cuano El Ritmo (Maximiljan Remix) Prospect Records 9.Matt Klast & Sebastian Diossa-Malecom (Original Mix) Attary Records 10.DJ Wld-For Your Play (Danny Serrano Remix) Jonk Records 11.Ahautzab-Dance Everybody (David Glass Midnight Remix) Prospect Records 12.Filsonik-Tamur (Original Mix) Desolat 13.Hollen-Frankus (Collective Machine Remix) Potobolo Records 14.Jairo Delli-BB Music (Dubtechie Remix) Six Sound Records 15.Hollen & Collective Machine-Junction (Original Mix) Unsigned 16.Collective Machine-Mr X (Original Mix) Monique Spéciale 17.Collective Machine-Rollercoaster (Original Mix) Monique Spécialewww.facebook.com/Collectivemachine

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó