Pulzar

Partyajánló

★ Corvin Club x LavaLava pres. ROMAN FLÜGEL ★ @ Corvin Club

Fellépők
Dátum 2016. február 19.
Helyszín Corvin Club
Stílus House, Electro
★ Corvin Club x LavaLava pres. ROMAN FLÜGEL ★Frankfurt: tőzsde, Majna, frankfurti leves, frankfurti virsli. – Ebben a közegben cseperedett Roman Flügel, aki 90-es évek elején egy Chicago Trax válogatáskazettának köszönhetően talált rá a house és techno zenére. Tizenévesen nem is választhatott volna megfelelőbb terepet élete első partijához, mint a Sven Väth által irányított Omen klubbot. Saját bevallása szerint az itt átmulatott Warp és Underground Resistance estek véglegesen determinálták az elektronikus zene iránt érzett vonzalmát.Corvin Club

★ Corvin Club x LavaLava pres. ROMAN FLÜGEL ★ @ Corvin Club

Frankfurt: tőzsde, Majna, frankfurti leves, frankfurti virsli. – Ebben a közegben cseperedett Roman Flügel, aki 90-es évek elején egy Chicago Trax válogatáskazettának köszönhetően talált rá a house és techno zenére. Tizenévesen nem is választhatott volna megfelelőbb terepet élete első partijához, mint a Sven Väth által irányított Omen klubbot. Saját bevallása szerint az itt átmulatott Warp és Underground Resistance estek véglegesen determinálták az elektronikus zene iránt érzett vonzalmát.

Még mindig csak 1992-ben járunk: ekkor egymásra találtak Jörn Elling Wuttke-vel, akivel electro / techno duót alapítottak Alter Ego néven. A páros 9 nagylemezt, legalább háromszor ennyi EP-t jelentetett meg, a kétezres évek elején többek közt a Daft Punk, Kylie Minogue és a Pet Shop Boys remixfelkéréseinek tett eleget. Ezzel párhuzamosan több kiadót alapítottak, ezek közül a legnagyobb sikereket a Playhouse érte el. A label szekerét ebben az időben olyan ikonok tolták, mint Ricardo Villalobos, Lindström, Thomas Melchior vagy John Tejada. Az 'Alter Ego live' Sven Väth kedvenc produkciója volt.

Roman az utóbbi időben szólókarrierjére koncentrál. A szakmában eltöltött három-évtizedes rutinjának köszönhetően olyan (zenei) tudás és információmennyiség áll rendelkezésre a fejében, amellyel kevesen büszkélkedhetnek. Friss megjelenéseit a tökéletes arányok és a 'kevesebb néha több' elv kimaxolása jellemzi: zenéi lágyak, mégis magával ragadják a hallgató figyelmét és végtagokat táncra késztetik.

A LavaLava eddigi leghosszabb PR szövegének alapját a Resident Advisoron található Flügel biográfia képezte, amelynek végén megpillantottuk a szerző nevét is. Az utolsó mondatot szöveghűen idézzük:

"Contemporary music that includes bleeping house or quirky techno meets futuristic Italo-disco and electronica devoid of all provenance."

/ Gerd Janson – 2009 /

Line up:

Roman Flügel (Dial, Live At Robert Johnson - Frankfurt, DE)

Manek (Lärm)

Tolo / Mate Tollner (LavaLava)

Fanki Ridm (LavaLava)

Falcao (LavaLava)

www.facebook.com/​events/​199286523758662/​

Helyszín

  • Corvin Club

    Budapest, 1085 Blaha Lujza tér 1-2. A Corvin áruház tetején /bejárat a Somogyi Béla utcából/

Régebbi partyk ezen a helyszínen

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó