Pulzar

Belépő
Mindenkinek3 000 Ft
Elővételben 2012. április 9.-ig2 500 Ft

Partyajánló

DJ Krush (J) - 20th Anniversary Tour @ A38, Budapest

Fellépők
Dátum 2012. április 10.
Helyszín A38, Budapest, Petőfi híd Budai hídfő
Stílus Soul, Hip hop, Funk
DJ Krush (J) - 20th Anniversary TourAz absztrakt hiphop nagy japán zen-mestere két évvel ezelőtti elképesztő sikerű koncertjét követően visszatér, hogy legújabb anyagát bemutassa, mellette halljuk majd Bootsie-t is, aki a hazai hip hop scena egyik legismertebb Dj-je és producere ezúttal VJ Kemurival különös párosban, a Sadant kifinomult hiphopját, triphopját, elektrinkáját és DJ Ozon légiesen ütős szettjét.A38, Budapest, Petőfi híd Budai hídfő

DJ Krush (J) - 20th Anniversary Tour @ A38, Budapest

Az absztrakt hiphop nagy japán zen-mestere két évvel ezelőtti elképesztő sikerű koncertjét követően visszatér, hogy legújabb anyagát bemutassa, mellette halljuk majd Bootsie-t is, aki a hazai hip hop scena egyik legismertebb Dj-je és producere ezúttal VJ Kemurival különös párosban, a Sadant kifinomult hiphopját, triphopját, elektrinkáját és DJ Ozon légiesen ütős szettjét.
DJ Krush (J)

DJ Krush meghatározó közege a hiphop, annak is belassult, bonyolult ritmusképletekre épülő absztrakt válfaja. Krush ezeket gyúrja-keveri-kavarja dzsesszes, drum and bass-zes, breakbeates elemekkel, úgy, hogy a végeredmény egészen különleges, csak rá jellemző, finoman átszellemült anyag lesz. Krush meglepően meditatív művész, zenéiben jócskán felfedezhetők a japán buddhizmus hagyományai, ahogy egyik (legjobb) lemezének címe is mondja: Zen.

Producerként és DJ-ként gyorsan a legnagyobbak közé emelkedett: komoly együttműködésekben vett részt, a Zap Mamától Guruig és Herbie Hancockig, melyek megkoronázása a Coldcuttal közös, furcsa dupla koncept-remixalbum, a ColdKrushCuts/Back in the Base, ami az absztrakt hiphop megkerülhetetlen mérföldköve.

Ilyen életművel nem csoda, hogy az utóbbi időben inkább önnön emlékművét építi. Az elmúlt években sorlemezt nemigen láthattunk-hallhattunk tőle, viszont megjelentek önremixei, három DVD-be sűrített életmű-kiadványa. A legutóbbi időkben pedig szólókarrierjének huszadik évfordulóját ünnepli egy kislemez-sorozattal: a tavaly szeptembertől idén júliusig havonta megjelenő anyagok gyönyörű, atmoszférikus darabok, a legjobb krushi hagyományokat követik. És ha ez nem lenne elég, az idén ötvenéves művész világkörüli turnéra is indult, aminek különlegessége, hogy a retrospektív esteken nagyszabású, többórás szettekkel tekint vissza pályájára, és nem mellékesen a nyolc év után megjelenő, rég várt új albumáról is bemutat egy kis ízelítőt.

DJ Krush A38-as fellépése több lesz tehát egy egyszerű partinál: itt az alkalom, hogy együtt tekintsünk vissza az elektronikus zene egyik legnagyobb alakjának karrierjére, a legavatottabb, azaz ő maga vezetésével.

Lemezek
Method of Defiance (Bill Laswellel), 2007
History of DJ Krush (3 DVD), 2007
Jaku, 2004
The Message at the Depth, 2003
Zen, 2001
Kakusei, 1999
ColdKrushCuts (a Coldcuttal), 1997
MiLight, 1997
Meiso, 1996
Strictly Turntablized, 1994
Krush, 1994

Fixi4

Az S*10 kiadóról először a Pocket Rocket válogatás lemez kapcsán lehetett hallani, aztán a label megjelentette az első tökéletes hiphop-valamimás műfajú magyar nagylemezt, Beatek a farzsebből címen. E lemez nemcsak kiváló zenéje, hanem csomagolása miatt is emlékezetes: a beateket valóban egy farmer farzsebből kapja meg a vasárló. A jeles album alkotóinak élő formációja a Fixi4.

A zenekar nevében a 4 ebben az esetben 4 személyt jelent, akik megpróbálják absztrakt dzsezzi, lazás hiphop, olykor nyakizom-próbáló funk ütemekkel szórakoztatni a közönséget. A BombTheJazz és az S*10 első közös partiján DJ Snare bemutatót tart majd lemezkarcolásból és tű koptatásból, mrMasters könnyen lehet, hogy totálkárosra püföl egy MPC-t, Mihalik Ábel lábdobbal és pergővel szabályozza majd a Duna hullámzását, Shabaak bass grúvjai ellen pedig védő öltözetet fogunk osztani a bejáratnál. A lírát minden budai MC-k édesapja, Ponza szállítja a hajózó közönségnek.

 

Régebbi partyk ebből klubból

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó