Pulzar

Brandt Brauer Frick flyer

Belépő
Mindenkinek3 500 Ft
Elővételben 2012. április 4.-ig3 000 Ft

Partyajánló

Brandt Brauer Frick @ A38, Budapest

Fellépők
Dátum 2012. április 5.
Helyszín A38, Budapest, Petőfi híd Budai hídfő
Stílus Industrial, Minimal
Brandt Brauer FrickEgy elképesztő világsztár, a Brandt Brauer Frick német technó-jazz trió érkezik az A38 Hajóra. Az, hogy a zenekar mennyire kurrens, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a legmenőbb fesztiválok, köztük a Sónar visszatérő fellépői, de az Electronic Beats is ünnepli őket, a legutóbbi Slices-ban is jókora terjedelemben tisztelegnek előttük.A38, Budapest, Petőfi híd Budai hídfő

Brandt Brauer Frick @ A38, Budapest

Egy elképesztő világsztár, a Brandt Brauer Frick német technó-jazz trió érkezik az A38 Hajóra. Az, hogy a zenekar mennyire kurrens, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a legmenőbb fesztiválok, köztük a Sónar visszatérő fellépői, de az Electronic Beats is ünnepli őket, a legutóbbi Slices-ban is jókora terjedelemben tisztelegnek előttük.

De mi is a BBF? A háromtagú csapat tagjai 2008-ban találkoztak először egy látszólagos véletlennek köszönhetően, hogy egy izgalmas akusztikus techno projektet hozzanak létre. Egyfelől Daniel Brandt és Jan Brauer, akik Scott nevű duójukkal jazz alaphangulatú klubzenét szereztek, valamint Paul Frick, aki Friedrich Goldmann osztályában tanult zeneszerzést a Berlini Akadémián, s a klasszikus zenekari felállásra szerzett zene mellett house zenék szerzésével is foglalkozott.

Találkozásukat tettek követték, s összehoztak zongorát, vibrafont, dobot, ütőhangszereket, rézfúvós és vonós hangszereket, Rhodes zongorát, basszusgitárt és analóg szintetizátorokat, hogy olyan hangzást hozzanak létre, amely félúton áll Steve Reich és az oldschool loop techno között. Kísérletükben a mélység, az összetettség és a minimalizmus találkozott. Hangzásukat alapvetően akusztikus módon generálják, mindössze néhány elektronikus hangszer egészíti ki a hangképet.

Hamarosan létre is hozták első lemezüket, amely mindenben eltért a megszokottól,  így született meg a 'You Make Me Real' LP, mely 2010 novemberében jelent meg a !K7, az egyik legelismertebb nujazz-lounge-elektronikus kiadó gondozásában.

A német csapat lenyűgöző élő fellépésekre képes. Legújabb Mr. Machine című lemezükön ugyanis tovább feszegetve a határaikat egy tíztagú zenekart is maguk köré vettek, a súlyosabb hatás elérése érdekében. A felvétel majdhogynem 100%-ban akusztikus lett, s bár az On You Make Real-en továbbra is használtak effekteket és szintiket, a Mr. Machine lényegében egy teljesen unplugged lemez, kivéve egy Moog szintetizátort, melyet egy elektromos gitár erősítőjére kötöttek rá. A zenekar többi tagját a kortárs berlini jazz- és klasszikus zenei szcéna első vonalából verbuválták, ráadásul a Pretenden egyik kedvenc újhullámos énekesnőnk, a hajón is fellépő Emika vendégszerepel.

Egy szó, mint száz: a Brandt Brauer Frick elképesztő módon ötvözi egy klub és a klasszikus koncertterem világát. Hangzásukban a Kraftwerk minimalizmusa, a Rammstein szenvedélyessége találkozik Steve Reich precizitásával és Meredith Monk szárnyalásával.


Flyer

Régebbi partyk ebből klubból

Ajánlott rádiók a partyhoz

  • Prime FM

    A Prime FM a hazai house nagy úttörőiből és fiatal ízlésformálóiból verbuvált egy olyan ütőképes kollektívát, amivel felül kívánja írni a régió e-zenei rajongótáborának igényeit.
  • E L E C T R I Q U E

    Wicked Beats from NETMUSIQUE.com
  • TRAFFIC RADIO STATION

    Bolgár elektronikus rádióadó

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó