Pulzar

A38 Colours by Space Is Called – Shigeto (USA) live, Africa Hitec flyer

Belépő
Mindenkinek1 800 Ft
Elővételben 2011. június 15.-ig1 300 Ft

Partyajánló

A38 Colours by Space Is Called – Shigeto (USA) live, Africa Hitec @ A38, Budapest

Fellépők
Dátum 2011. június 16.
Helyszín A38, Budapest, Petőfi híd Budai hídfő
Stílus Trip-hop, Techno, Hip-hop, Experimental,
Electronica
A38 Colours by Space Is Called – Shigeto (USA) live, Africa HitecAz A38 Colours, az A38 Hajó nyári partisorozata keretében kerül sor a Space Is Called újabb, igazán aktuális állomására. A Space Is Called ideológiamentesen és műfaji kötöttségek nélkül próbálja meg bemutatni a kortárs nemzetközi elektronikus színtér irányzatait. És az aktualitáshoz sem férhet kétség: a japán-amerikai Shigeto és a brit duó, az Africa Hitech egyaránt friss lemezekkel érkezik – az előbbi december végén megjelent első albumának remixlemezét, az utóbbi pedig május végén megjelenő új nagylemezét mutatja be.A38, Budapest, Petőfi híd Budai hídfő

A38 Colours by Space Is Called – Shigeto (USA) live, Africa Hitec @ A38, Budapest

Az A38 Colours, az A38 Hajó nyári partisorozata keretében kerül sor a Space Is Called újabb, igazán aktuális állomására. A Space Is Called ideológiamentesen és műfaji kötöttségek nélkül próbálja meg bemutatni a kortárs nemzetközi elektronikus színtér irányzatait. És az aktualitáshoz sem férhet kétség: a japán-amerikai Shigeto és a brit duó, az Africa Hitech egyaránt friss lemezekkel érkezik – az előbbi december végén megjelent első albumának remixlemezét, az utóbbi pedig május végén megjelenő új nagylemezét mutatja be.


Zach Saignaw, azaz Shigeto egészen frissen tűnt fel az úgynevezett „post-dubstep” szcénában, hogy tavaly a Ghostly International jóvoltából alaposan megszórja közönségét egy sorozat EP-vel, aztán a sorozatot megkoronázandó, az év végén a Full Circle nagylemezzel. A Detroit-környéki egyetemvárosból, Ann Arborból származó, japán nagyszülőkkel bíró, de Londonban is több évet eltöltő, jelenleg Brooklynban élő művész igazi műfajok közötti-feletti produkcióján jócskán nyomot hagynak Detroit fémes ritmusai, a brit főváros folyton új utakat kereső kísérletezőkedve, a keleti part absztrakt hiphopja. Mindehhez, a családi hagyományból merítve, némi élő dzsessz – Shigeto gyerekkorában dobolni tanult, eredetileg dzsesszdobosnak készült New York-ban -, hiszen Shigeto élő fellépésein a laptopok-kütyük mellől előszeretettel ül be a dobszerkó mögé, hogy némi hozzáadott beattel dobja fel az amúgy sem egyszerű ütemeket.

Shigeto japánul annyit tesz: „nagyra nőni”. Ez nem csupán arra utal, hogy koraszülöttként alig fél kilós testsúllyal látta meg a napvilágot, hanem arra is, hogy folyamatosan kísérletező, már-már experimentális művészről van szó. Shigeto állandóan keresi az egyensúlyt az élő és elektronikus zene között, live actjei elbűvölően kiszámíthatatlan, gazdag szövetű produkciók: az ambienttől az űrjazzig, a dubsteptől az absztrakt hiphopig terjed a skála.

http://iamshigeto.com/
 

http:/​/​www.myspace.com/​shigeto 

Harmonic 313, Jedi Knights, Global Communication, Troubleman – ezek a nevek egyrészt egy elektronikuszenei kézikönyv alapvető fejezetei, másrészt mind-mind egyetlen embert takarnak: a kortárs elektronika megkerülhetetlen géniuszát, Mark Pritchard-t. Pritchard néhány évvel ezelőtt találkozott Steve Spacekkel, a modern elektronikus soul nagy megújítójával (érdekesség, hogy a Space Is Called előző, májusi állomásán az egykori Spacek zenekar másik tagja, Morgan Zarate lépett fel). Néhány elszórt kollaboráció után a Warp Records látott fantáziát a duóban, és a két zenész-producer Africa Hitech művésznév alatt elkészítette eufóriával várt nagylemezét, a május végétől hozzáférhető 93 Million Milest.

Pritchard és Spacek nem mindennapi lemezt hozott össze: nehéz, valósággal lehetetlen műfaji határok közé szorítani: sokoldalú, változatos, kaleidoszkópszerűen irizáló album a 93 Million Miles (elég csak ránézni a borítóra), amiben ott kavarog az elmúlt húsz év teljes elektronikai repertoárja. Csattogós tech-house témákra laza dubos reggae-k válaszolnak, néhol feltűnik a Spacek future soul-ja, helyenként darabokra szedett, dancehallos sound system hangzás, de ott bujkálnak az anyagban a legkorszerűbb UK bass-effektek is. Mindezekhez Steve Spacek adja változatos, hol Jamaikára emlékeztető, hol afrikai blues-okat idéző énekbeszédét. Nem túlzás azt mondani, hogy az Africa Hitech, Mark Pritchard és Steve Spacek kzös élő fellépése a nyár egyik legizgalmasabb partiakciójának ígérkezik.


http://www.myspace.com/africahitech
 

http:/​/​warp.net/​records/​africa-hitech 


A Space Is Called sorozat következő estjei az A38 Hajón:

Robot Koch (D) live, Herrmutt Lobby (B) live

2011. július 23., szombat 22h

Fulgeance (F) live, 1000names (BG) live

2011. augusztus 27., szombat 23h

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. Részletes program, bőséges információk, interjúk, fotók, galériák, belehallgatás, fórum és jegyvásárlás a www.a38.hu oldalon. A fellépésre jegy vásárolható személyesen az A38 Hajón, az összes elérhető jegyirodában, bankkártyával az A38 Hajó honlapján, illetve az ismert online jegyirodákban.

Kapunyitás a programok meghirdetett kezdése előtt egy órával. A koncertteremben tilos a dohányzás, dohányzó vendégeink az A38 Hajó orrteraszán gyújthatnak rá.

További információ, sajtófotók, interjúlehetőség

Kozlov Sándor

A38 Hajó sajtókapcsolatok

06 30 948 48 34

kozlov@a38.hu

www.a38.hu


Flyer

Régebbi partyk ebből klubból

Kapcsolódó cikkek

  • A38 Colours – Nyári partisorozat az A38 Hajón

    Az A38 Colours az A38 Hajó júniusban induló nyári partisorozata, ami a budapesti elektronikus partiélet legfontosabb szervezőbrigádjainak együttműködéséből született. Az A38 két, koprodukcióban megvalósuló sorozatán, a Technokunston és a Decknologyn kívül a Bladerunnaz, a Monkey6, az NVC, a Hairy és Groovejack vesz részt az együttműködésben, a cél pedig igen világos: létrehozni az idény legizgalmasabb nyári partisorozatát, ahol békésen megférnek egymás mellett a különböző műfajok, stílusok. Egyszerre szórakoztató és előremutató, laza és feszes, forró és hűvös: a londoni szcéna legfrissebb irányzataitól a magyar művészeti akadémiákig terjed a skála, élő koncertekkel, live actekkel, lemezlovasokkal, látványos vizuálokkal és a város legjobb hangrendszerével. Három bárpult, éjszaka is nyitva tartó étteremterasz, légkondicionált koncertterem, langy dunai szellővel hűsített tetőterasz, megújult külső hajóvilágítás, koktélakciók és minden egyéb, ami egy full extrás nyárhoz kell. Ez az A38 Colours, az A38 Hajó nyári partisorozata, minden csütörtök-péntek-szombat éjjel, júniustól szeptember közepéig.

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó